• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasını Mersin'de başlattı

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
198
31677857.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçim kampanyasına Mersin'den başladı. Koalisyon sürecini hatırlayan Kılıçdaroğlu, " Birisi dedi ki her şeye hayır. Şununla kuralım hayır bunu yapalım hayır. Onlara şunu söyledim. Eğer siz her şeye hayır diyecekseniz seçimlere niye giriyorsunuz. Biz ülkenin içinde bulunduğu şartları biliyoruz, işsizlik diz boyu yolsuzluk diz boyu" dedi.
Uçakla Adana Havalimanı'na gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Mersin'e geçti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi tarafından coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu'na Adana ve Mersin milletvekilleri de eşlik etti.

1 Kasım seçimlerinin ilk mitingine son yerel seçimde 3 dönem elinde tuttuğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı MHP'ye kaptırdığı, 4 olan vekil sayısı da 4'ten 3'e düştüğü Mersin'de başlatan Kılıçdaroğlu alana yaklaşık 1 saat gecikmeli geldi.

31677862.jpg

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana giren vatandaşlar da tek tek arandı, çevre binalara da keskin nişancılar yerleştirildi. Sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla konuşmasına başladı.

31677868.jpg

7 Haziran seçimlerinde milli irade çıktığını belirtene Kılıçdaroğlu, "Milli irade başımızın üzerinde dedik. Vatandaşlar bir araya gelin koalisyon kurun, siyasette gerginliği bitir, oturun adam gibi uzlaşın. Kim söylüyor? 78 milyon vatandaşımız söylüyor. Bunu kim en iyi yaptı. Milli iradeyi en iyi okuyan parti CHP oldu. Bir sonraki seçimleri değil önce Türkiye'yi düşünüyoruz. Ülkemizin refahı içinde olmasını istiyoruz. Güzellik içinde olmasını istiyoruz.

31677866.jpg

"EĞER HER ŞEYE 'HAYIR' DİYECEKSENİZ..."

Koalisyon kuralım dediler hay hay madem millet görev verdi görevi tüm samimiyetimizle yerine getireceğiz dedik ama yapmadılar. Birisi dedi ki her şeye hayır. Şununla kuralım hayır bunu yapalım hayır. Onlara şunu söyledim. Eğer siz her şeye hayır diyecekseniz seçimlere niye giriyorsunuz. Biz ülkenin içinde bulunduğu şartları biliyoruz, işsizlik diz boyu yolsuzluk diz boyu" dedi.

31677860.jpg

Kılıçdaroğlu, Rusya'nın da Suriye'ye girdiğini belirterek, "Bunların Suriye'deki bütün planları suya düştü. Kimseyi dinlemiyorlardı. Oysa dönemin başbakanına bir mektup yazmıştım. Suriye politikalarını yanlıştır. Demiştik ama bizi dinlemediler" dedi.

NE DİYE SEÇİME GİDİYORUZ?

Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin nelerin değiştiğini sordu. 'Neden 1 Kasım'da seçime gidiyoruz' diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sizden bir isteğim var, her yer anlatın. 7 Haziran'dan bu yana değişti? Niye seçime gidiyoruz? Ne oldu da seçime gidiyoruz? Ben emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz dediğim zaman bas bas bağırıyorlardı "Kaynağı nereden bulacaksınız?" diye. Peki şimdi seçime gidiyoruz, dünyanın masrafını yapıyoruz. Sen kaynağı nereden buldun? Birileri meydan meydan gezip 'Bana 400 milletvekili verin başkan olacağım' dedi. Millet vermiyorum dedi. Seçim bitti dedi ki; önüne kanı terörü koyuyorum dedi. Vatandaşa dedik ya bana oy vereceksin. Ya da ben senin sözünü senin iradeni dinlemeyeceğim dedi. Mersin'e turizm yatırımları yapılacaktı, havaalanı yapılacaktı ne oldu? Bu iktidar bereketsiz bir iktidar, biz halkın cebini dolduracağız. Gün artık A partisi, B partisi olma dönemini aşmıştır. Türkiye'nin sorunlarını hangi parti en iyi biliyor, dile getiriyor? Elinizi vicdanınıza koyun.

7 HAZİRAN'DAN SONRA HUZUR NEDEN BOZULDU?

7 Haziran'dan sonra Türkiye'de huzurun bozulduğunu da anlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz isteriz ki Türkiye'de huzur olsun barış olsun. Biz isteriz ki hiç bir vatandaşımızın burnu kanamasın. 7 Haziran'dan sonra terör yeniden hortladı. Düne kadar bir şey yoktu da 7 Haziran'dan sonra niye oldu. Güneydoğu'da huzur vardı 7 Haziran'dan sonra niye bozuldu. Sebep olanları ben biliyorum siz de biliyorsunuz. Acıyı ve kanı, gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP'dir. Bu ülkeye barışı getirecek tek parti CHP'dir. Çünkü CHP, Türkiye'nin kurucu partisidir. Çünkü genlerinde Kuvayi Milliye var. Bayrağımızı, vatanımızın bütün insanlarını kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz."

CHP İKTİDARDA OLSAYDI EMEKLİ BAYRAMDA İLK İKRAMİYESİNİ ALACAKTI

CHP'nin seçim vaatlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eğer 7 Haziran'dan sonra CHP iktidarda olsaydı verdiğimiz sözler vardı. İlk 100 gün için. CHP iktidarda olsaydı, geçen Kurban Bayramı'nda emekliler ilk ikramiyelerini alacaklardı. Biz iktidarda olsaydık asgari ücret net 1500 lira olacaktı. Çiftçi mazotu 1 lira 80 kuruştan alacaktı. Tüketici kredi faizlerinin yüzde 80'i silinmiş olacaktı. Biz iktidarda olsaydık kavga acı gözyaşı olmayacaktı. Biz iktidarda olsaydık bölgenin en itibarlı ülkesi Türkiye Cumhuriyeti devleti olacaktı. Gençlerimizin ufkunu açacaktık, aile sigortası çıkmış olacaktı. Türkiye'de yoksulluk tarihe gömülmüş olacaktı. CHP'nin iktidarı sadece Türkiye için değil Ortadoğu için dünya için önem taşıyor."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP'li Çukurova Belediyesi'nin bazı hizmetlerinin açılışını yapmak üzere Adana'ya gitti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30226580.asp

Kemal Kılıçdaroğlu: 7 Haziran sonrası biz iktidar olsaydık geçen Kurban Bayramı'nda emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklardı

"BÜTÜN GENÇLERİN OYUNU İSTİYORUZ"

Son bildirgemizi gençlere adadık, bu ülkenin nüfusunun yarısı genç. Sizin sorunlarınızı biliyorum, çözeceğiz sorunlarınızı. Bütün gençlerin oyunu istiyoruz, bütün gençlere haydi sandığa diyoruz.

Bizi dinleselerdi bu kadar işsizlik olmazdı, gençlerimiz işsiz kalmazdı. Bizi dinleselerdi dolar bu kadar yükselmezdi. İşsiz kardeşlerim, sandığa giderken kendi halinizi düşünün. Sizden toplanan her kuruş verginin hesabını size vermek bizim namusumuzdur.

"İKTİDAR OLSAYDIK GEÇEN KURBAN BAYRAMI'NDA EMEKLİLER İLK İKRAMİYELERİNİ ALMIŞ OLACAKLARDI"

7 Haziran sonrası CHP iktidar olsaydı ilk 100 gün sözlerimiz vardı. Geçen Kurban Bayramı'nda emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklardı. Kavga, gözyaşı olmayacaktı. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesi olacaktı.

CHp iktidarında taşeron işçilerinin tamamı kadrolu olacak. Önceliğimiz hep insan olacak.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1135672-kemal-kilicdaroglundan-mersinde-aciklamalar

Konuş başganım:KK9:
Şimdi biz Lafa değil icraata bakarız. Lafta ortada yapılamayan icraatlar de ortada..Ssk yönetemeyip zarara uğratan adam Türkiye'mi mi yönetecekmiş?! :KK57: 7 haziranda 1,5 vereceği mazotu aradan daha 3 ay geçmeden yüzde 20 zam yaparak 1.8 çıkarttı,daha muhalefetteyken yüzde yirmilik zam yapan birisine alimallah birde iktidarı verseniz Allah bilir ne zamlar yaparlar :KK57:

kemal kılıçtaroğlu, güneydoğunun incisi Mersinden başlamış mı Mitinglerine :KK53::rolleyes: İkinci mitingini de Kağıttepeden yapar artık :confused::KK70:

Şimdi biz Lafa değil icraata bakarız. Lafta ortada yapılamayan icraatlar de ortada..Ssk yönetemeyip zarara uğratan adam Türkiye'mi mi yönetecekmiş?! :KK57: 7 haziranda 1,5 vereceği mazotu aradan daha 3 ay geçmeden yüzde 20 zam yaparak 1.8 çıkarttı,daha muhalefetteyken yüzde yirmilik zam yapan birisine alimallah birde iktidarı verseniz Allah bilir ne zamlar yaparlar :KK57:

kemal kılıçtaroğlu, güneydoğunun incisi Mersinden başlamış mı Mitinglerine :KK53::rolleyes: İkinci mitingini de Kağıttepeden yapar artık :confused::KK70:
Adam iktidara geldi mi ki icraatını görelim?Ssk şirket değil devlet kurumu,yani kar-zarar prensibiyle çalışmıyor ki zaten kamu yararına çalışıyorsa kar edemez,etmemeli.Bu kadarını da anlayamıyor musunuz yoksa anlamak işinize mi gelmiyor?
Seninkilerin zamanında mazotu 1.8'e bile göremedik ama zamın feriştahını gördük maşallah,ne yaparsa yapsın şimdikinden kötü olamaz nasılsa:KK14:adam hesaplamış etmiş gerçekçi bi rakam çıkartmış,yalan dolanla milletin karşısına çıkmıyor işte.

Son düzenleme:
Akp'nin 13 yilda ulkeye verdigi zarari gorme, bilme, duyma ama kilicdaroglu skkyi zarara ugratmis dee. Boyle olunca bana bir gulme geliyor :-):-):-) Ayrica sskyi zarara ugrattigi donemde ulkede herkes 38-40 yasinda emekli olmustu erkekn emeklilik yasasini hatirlatmak istedim bi de bunu goz onunde bulundurun derim ben

Tabiki de kardelen iktidarin 2011 secim oncesi soz verilen icraatlerin %70 inin gercektirilemediginden bi haber yine...

SGK süper işliyor şuanda, evet. İşsize, öğrenciye , geliri olmayan insanlara Gss borcu çıkarıyor. Sigortasızken faydalanamadığımız hizmetin borcunu ödememiz isteniyor. SGK öyle süper bir kurum ki, sigara içerken henüz hasta olmadan hastahane bedelini taksit taksit her sigaradan kesiyor. Süper üstünzekalılar yönetiyor şuanda kurumu. Gılıçdaroğlu geliyo, batırıyo sonra. Onun aklına gelmiyor çünkü böyle kurnaz kurnaz, ordan burdan borç çıkarıp, kesinti yapmak.

Ya hakikaten insan çamur atarken az usturuplu atar.Ssk fabrika mı,ticaret mi yapıyor ki kar etsin?Ssk'nın gelir kaynağı ne?Halktan topladığı primler ve devletten aldığı ödenek değil mi?Bu durumda Ssk ancak halkın sağlık ve emeklilik giderlerini doğru düzgün karşılamazsa kar eder.

Biraz destekli at be canım..
Millet şu an gss borçlarına boğulmuş durumda..
Asgari ücret alan her birey aylık 51 lira gss primi ödüyor..Özel sigorta gibi yani.

Maşallah sağlık sistemi pek süper şu anda.

Ya hakikaten insan çamur atarken az usturuplu atar.Ssk fabrika mı,ticaret mi yapıyor ki kar etsin?Ssk'nın gelir kaynağı ne?Halktan topladığı primler ve devletten aldığı ödenek değil mi?Bu durumda Ssk ancak halkın sağlık ve emeklilik giderlerini doğru düzgün karşılamazsa kar eder.
haklısın koskoca devlet batar misalen 2001 krizinde batmış bir türkiye şuan en yakın örneği ise batmış bir yunanistan. koscoca devlet batar ama basit bir kurumu batmaz

hiç alakası olurmu canım kurumun başında leylekler vardı onlar batırdı
Az önce devlet battı diyordun,şimdi KK batırdı diyorsun bi karar ver bence.Devlet battıysa kurumu nasıl ayakta kalsın?Ya da KK batırdıysa ne yaptı da batırdı?Ayrıca nasıl battı?Devlete bağlı bir kurum batar mı?Şirket mi bu?Size kulaktan dolma belletilenlerin dışına çıkıp azcık düşünmeyi deneyin.

Az önce devlet battı diyordun,şimdi KK batırdı diyorsun bi karar ver bence.Devlet battıysa kurumu nasıl ayakta kalsın?Ya da KK batırdıysa ne yaptı da batırdı?Ayrıca nasıl battı?Devlete bağlı bir kurum batar mı?Şirket mi bu?Size kulaktan dolma belletilenlerin dışına çıkıp azcık düşünmeyi deneyin.
Ssk nın emeklilerin maaşını ödeyemeyip maaşları yabancı ülkelerin yaptığı deprem yardımı paralarından ödemiş olması ssk nın battığın bir işareti olsa gerek heralde. Her neyse polemiğe girmek istemiyorum. Seviyeli yorumlarınız icinde tesekkur ederim.. iyi geceler

Ssk nın emeklilerin maaşını ödeyemeyip maaşları yabancı ülkelerin yaptığı deprem yardımı paralarından ödemiş olması ssk nın battığın bir işareti olsa gerek heralde. Her neyse polemiğe girmek istemiyorum. Seviyeli yorumlarınız icinde tesekkur ederim.. iyi geceler
Rica ederim benimki sadece bir tavsiyeydi...
Kuruma emekli maaşları için yeterli ödenek verilmediğinden olmasın o?Bundan birkaç mesaj önce kurumun gelir kaynağını söylemiştim ama okumadınız heralde.Halktan aldığı primler ve devletten aldığı ödenek ile öder sağlık ve emeklilik giderlerini.Devletten ödenek alamazsa neyle ödeyecek?Ben de polemiğe girmeye bayılmıyorum,benden alıntı yapıp konuşmayı başlatan da sizsiniz zaten...

Back