CHP iktidarında ezanı susturma vaadi

hoparlörlerden okunan ezanın topluma baskı yaptığını savunarak ezanın çıplak sesle okunacağını açıkladı.
bu cümle doğrumu. videoyu izleyemiyorum. doğruysa eğer yok bant yok çıplak ses. geçeceğiz.
ezanın topluma baskısı lafı edilmişse,buna diyecek ne kalırki

ahahahaaaaa eğer 'cehape ezanı susturacak' a kadar geldilerse demek ki akpnin oyu düşmüş baya.
gerçi normal bir ülke de olsak bir daha bu ülkeye adım atamazlardı ama işte yok deri eldivenli, üstü çıplak geziciler, yok camide içki içildi yok cehape ezanı kaldıracak diye diye oy toplayacaklar yine.
Bu millete de herşey müstehAK.

bana sorarsan keşke kaldırsalar tabi. dün dışardayım uçak biletimi değiştirecem zaten zar zor bağlandım telefonda, ezanlar bi başladı sağdan soldan bir de öyle bir bağırıyorlar ki adamlar mümkünatı yok anlaşamıyoruz karşımdakiyle.

Ben de onu diyorum işte. Ezan sana göre güzel bir şey, bana göre degil. Bu yüzden sen nasıl ki müzik dinlemek isteiyorsan sabahın köründe, ben de ezan dinlemek istemiyor olabilirim.
sabahın köründe sırf ezan sesini duyupta uyanmıyosundur heralde, uaynık olursan duyarsın

Chp iktidar oldu da kıldığın namaza mı engel oldu. Ay güldüm kusura bakma. Çoook uzun yıllardır sağ hükümetler iktidar zaten..
büyüklerim anlatır hep, zamanında evlerden kuranı kerimler toplatılmış gizli gizli okurlarmış, namazlarını gizli kılarlarmış Rabbim tekrar o günlerin yaşanmasına fırsat vermesin

Konuşan kim, adam daha aday adayı, böyle saçma sapan vaatlerle de bişey olmaz.. İmam Hatipler çok mu gerekli azaltılmalarını desteklerim ama o ayrı konu, ama mevcut iktidarın baskılarını yaşamaktan sa 28 şubatı yasamayı tercih ederim yeniden.. özgür değiliz, ekonomi dipte, insanlarda para yok, ahlak yok, kadın cinayeti sayısı kaç kat arttı, kadına dğer yok........

Rabbim onca haram yiyen hırsizlik yapanlara millet kitlik icindeyken şatavattan çatlayanlara secde etmeye utanmadin mi der mi diye dusunulmuyor nedense... ezan insan sesiyle okununca din elden gidiyomus... peh... bakara makara diye ayetle dalga gecen egemn bagisi rte secimi kazandgi balkon konusmasinda yanina aldi el ele tutustular.. ve insanlar deliler gibi alkisladi.. gocunmadiniz nedennnn.. nerde dini duygunuz????? ibadet bi aractir nefis terbiyesi icin.. azgin nefslilerin de bunlari taraftar gibi savunan insanlarin da şeklen ibadetle dindar gecinmesini Allah takdir eder zaten..

Son düzenleme:
Bu cümle mantık olarak yanlış zaten. Ezanı baskı olarak görüyorsan ister bant olsun ister çıplak sesle. Çıplak sesle okunmalı diyor sadece. Baskı konusu ses açısından. Merkezi bant yayınlarda cızırtılar ses kaymaları insanı rahatsız edici sesler oluşabiliyor. Hadi VELEV Kİ ezan baskıdır demiş olsun. Adam aday adayı. Daha seçilmiş bir vekil değil. Bunu CHP'ye mal etmek asıl yanlış olur. Sezarın hakkı sezara.

Bi benim büyüklerm anlatmıyor bunu

Bahsettiğiniz dönem hangi dönem? Bunu kanıtlayabilir misiniz? Benim büyüklerim de bu topraklarda yaşamışlar yıllardır. Ben hiç duymadım büyüklerimden gizli gizli namaz kılındığını. Senelerdir bu ülkede camiler var imamlar var din görevlileri var. Ve senelerdir aynı şekilde ezan okunmuş ve namaz kılınmış. Ya sizin söylediklerinizde açık bir yanlış var ya da ben ve benim atalarım yüzyıllardır Bizansta yaşamışız haberimiz yok.

Bi benim büyüklerm anlatmıyor bunu

benim büyüklerimde hiç anlatmadı,gayet abdestinde namazında insanlardı.kimlere uygulanmış o baskılar acaba
Benimkilerden de hiç duymadım bunları
O değil de gizli namaz nasıl kılınıyor ya da dua okunuyor onu çözemedim.
Bir de dualar nasıl unutturulmuş?
Sanki herkes arapça okuma yazma biliyor da...

bu yazıyı yazan ellerinize sağlık, ezan okununca huzur doluyor içim.
bunlarda Allah korkusu da kalmamış.
dinlemek istemeyen tıkasın kulağını, biz müslüman bir ülkeyiz!!!

her yerde insanın özgürlüğünden bahseden chp böyle bir şey dediyse bunun olmaycagını bilmeleri gerek

ha bunu bütün chp onaylıyor diyede bir şey yok

gerçekten bunu söyleyen kişi partiden ihraç edilmeli

biraz konuşulurken ne dendiğine dikkat edilmeli yada tam açıklama yapılmalı.

Ezanın manasını bilen varmı acaba çok düşünüyorum.eevet bu ülke gerçekten dini tam yaşayan bi ülke değil ama ezanı küçümsemekte neyin nesi o Allahın bi davetidir ve çoğunluğu müslüman bi ülkede ezan şarttır çıklak sesle okunması ise heryerden duyulmaz çünkü hoperlorle okunduğu halde bazen evden duyulmuyo pencerelerden dolayı ve ninelerimiz kulakları hep ezanda kimisi saati bilmiyor ezanı bekliyor.bbizim hocamız 28 şubat mağdurluğunu şöyle anlattı ilahiyatçı olduğum için kimse selam vermez yolunu değiştirirdi dedi daha çok şey anlattı ama şimdi yazmaya vaktim yok.uyok.uyan müslüman inanmayanlar neyse hem inanıp hem Allahın emirlerinden kaçmak ne kadar mantıklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…