Klasik yenişafak/yancı-dinci ikiyüzlülüğü haberi işte :)
Videoyu izleyen oldu mu hiç? Adam toplum üzerinde oluşan din baskısının azaltılması gerektiğini söylemiş ki katılıyorum, muhafazakar/dinci şovların, müslümanlık yarıştırmaların İslamiyet’e bir katkısı yok. Var mı aksini düşünen?
Diyanet’in sadece İslam’a değil bütün dinlere hizmet vermesi gerektiğini, revize edilmesi gerektiğini, çok yüksek bütçeli kurumlardan ziyade dernek sistemine döndürülmesi gerektiğini söylemiş ki buna da katılıyorum Diyanet’in ülkede en yüksek bütçeli kurumlardan biri olmasının mantığı nedir? 5 Milyarlık ne harcaması var Diyanet’in?
İbadethanelerin ısınma, aydınlanma gibi giderlerinin ücretsiz karşılanması gerektiğini söylemiş? Buna mı itiraz ediyorsunuz ultra süper müslüman arkadaşlar, anlayamadım? :)
Son yıllarda sayısı yüzde birkaç yüz artan imam hatip liselerinin amacından saptığını, imam hatip liselerinin özel okul haline getirilmesi gerektiğini söylemiş. İlahiyet fakültelerinin 40 tane üniversitede var olduğunu bunun sayısının arttırılması gerektiğini, 200 üniversitede de İlahiyet fakültesi olması gerektiğini söylemiş ve İlahiyet’ın imam hatip lisesi ile ilişkilendirilmesi gerektiğini söylemiş. Anlamadım İlahiyat fakültelerinin arttırılması konusuna mı itiraz ediyorsunuz yani???
Ezan’ın uhreviyatının artması için çıplak sesle okunabileceğini, insanların ezan sesi duymak için camlarını açacağını, çıplak sesin duygulara daha çok hitap edeceğini söylemiş.
Bu konuşmada “dini yasaklıyor, 28 Şubat’ı geri getiriyor, ezanı kaldırıyor!!!!” nerede pardon?
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/chp-li-ciner-in-secim-vaadi-ezan-ciplak-sesle-okunacak