Charlie Hebdo dergisi için yayın yasağı başvurusu

milenaJesenska

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
4.058
7.537
Charlie Hebdo’nun bugün çıkan ilk sayısında Hz. Muhammed’in tasvir edildiği karikatüre yer vermesi nedeniyle Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Ercan Sezgin, mahkemeye başvurarak derginin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını istedi.

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Av. Ercan Sezgin, Charlie Hebdo dergisinin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını ve durdurulması talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Derginin bugün çıkan “Hayatta kalanların sayısının” kapağında, gözü yaşlı Hz. Muhammed büyük harflerle “Je Suis Charlie” (Ben Charli’yim) yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle “Tout est pardonne” (Her şey affedildi) yazıyor.

DİHA'nın haberine göre; Av. Sezgin, “Basın-yayın yoluyla dini değerlerinin aşağılandığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Sezgin, suç duyurusu dilekçesinde şunları belirtti:

“Charlie Hebdo Dergisi, 12 kişinin öldüğü saldırının ardından ilk sayısını bugün çıkaracak. Derginin, saldırı sonrası ilk sayısında kapakta yine Peygamber Efendimizin olması büyük tepkilere neden olacaktır.

“Kullanılan bu ifadeler ve karikatür toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacaktır. Söz konusu nedenlerden dolayı Charlie Hebdo adlı derginin çıkacak olan sayısındaki Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, hakaret içeren ve toplumsal infial ile kamu düzenini bozma tehlikesi olan Peygamber efendimizin karikatürlü haberlerinin, Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasına ve durdurulmasına karar verilmesi talebidir.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ebdo_dergisi_icin_yayin_yasagi_basvurusu.html

Peki o kapaktaki zatın Hz. Muhammed olduğu nereden biliniyor? Gerçekten bilmediğimden soruyorum.
Yani ben kapağı ilk gördüğümde ''radikal Müslümanların karikatürize edilmiş hali'' diye düşündüm. O elinde kağıt tutan zatın Hz. Muhammed olduğuna dair bir açıklama var mı?

Benim de aklima ilk gelen bu olmustu.. Daha once cizilmediyse onun kim oldugunu nerden biliyorlar ve taniyorlar, her sayidan once tek tek ilan mi ediyorlar bu sayida kimler var diye anlamadim

HZmuhammed efendimizin gözü yaşlı karikatürü yayınmlanacağına dair yazılar çıktı..gerçek bu

Benim de aklima ilk gelen bu olmustu.. Daha once cizilmediyse onun kim oldugunu nerden biliyorlar ve taniyorlar, her sayidan once tek tek ilan mi ediyorlar bu sayida kimler var diye anlamadim
Dergideki gecmiste cizilen Hz. Muhammed karikatürlerine baktım. Yüzü her defasında farklı farklı çizilmiş. Bir bilen varsa açıklasın.

HZmuhammed efendimizin gözü yaşlı karikatürü yayınmlanacağına dair yazılar çıktı..gerçek bu
Yukarıda paylaştığım karikatür işte bahsettiğin kapak. Ama bu zatın Hz. Muhammed olduğu bizim basının dikkat çekip, konuyu alevlendirmek için uydurduğu bir yalan ya da varsayım olabilir. Beklerim de çünkü ahlaklı habercilik tarihe karıştı.
Ben o kapağı ilk gördüğümde ilk aklıma gelen o kapaktaki kişinin ''radikal İslamcıların temsili bir çizimi'' olduğuydu. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

bu mizah anlayışı ve bu görüntü hoş mu şimdi?
saygısızlar,hiç bir kutsala saygı kalmasın..amaçları bu..karikatüristin kendi bünyesinde çalışan başka bir karikatüristin Yahudilikle ilgili karikatür yapması üzerine kendisini kovduğunuda belirtmek isterim..

bunu meydan okuma olarak yayımladıkları açıklandı..bilen arkadaşlar açıklasın..fransaya giden başbakanın eli sıkılmadı..neden Müslüman diye..
tüm Müslümanlara ithamlar yapıldı..

bu mizah anlayışı ve bu görüntü hoş mu şimdi?
Kapaktakinin kim olduğuna bağlı Kadesa.
Bizim basının iddia ettiği gibi Hz. Muhammed ise hiç hoş değil.
Ama yok El Kaide bağlantılı, radikal İslamcıların temsiliyse çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

evet okudum onu onların dini kutsal ama iş islama Peygamberimizle dalga geçmeye gelince sınırları yok.tepki gösterince de hani nerede hoşgörü kardeşlik özgürlük çiçekler kelebekler

bu kadarı fazla bence.

gerçekten Hz Muhammet düşünülerek çizilmişse her tepkiyi hak diyorlar şiddete yönelik tepkileri değil tabii.

umrumda bile değiller,onca türkmeni katledildi işıd ırakta kesilmedik kafa bırakmadı film gibi izlediler..

Ben artık kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Zaten Avrupa da İslamofobi var, yeni terör saldırıları olsun, İslam dinine nefret artsın istiyorlar...
tüm dünyayı islama karşı gaza getirmeye çalışıyorlar..kendileri teröre destek vermedi hiç sütten çıkmış akkaşıklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…