Cgh yöntemi ile tüp bebek

• Konu Sahibi Konu Sahibi aren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aren

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
3.161
5
316
Diğer
merhaba hocam
4 aylık hamileyken hidrops olşlması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. erken amniyosentez, pıhtılaşma testleri, mutasyon testi, bağışıklık testleri v.s herşey yapıldı. birşeyçıkmadı bebek otopsiye gönderildi. sadece bende MTHFR 298 mutasyonu HETEREZİGOT çıktı. bunun önemli birşey olamdığını söylendi.başka birşey olmayıncada non immün hidrops dendi. 1 sene sonra 2.kere hamile kaldım kese büyümedi. 2 ay önce 9 haftalıkken kendiliğinden düştü. ilkinde amniyosentez yapıldığı için bize kromozom analizi yapılmamıştı bu 2.ciden sonra ek olarak kromozom analizi yaptırdık eşim ve bana normal çıktı. yaşım 37 AMH 2.83, fsh 4,93 tü 8 ay önceki ölçümler. bir merkez yaşımdan ve 2 kayıptan dolayı birde CGH yöntemi ile tüp bebek önerdi sağlıklı embiryo ile başarı oranı %75-80 lere çıkıyormuş. ama dondurulmuşla yapıldığı için tereddütlüyüm. ne yapmam lazım kafam karışık.
teşekkürler hocam.

Merhaba
Dondurulmuş embriyolardan oluşan gebeliklerde dondurma işlemine bağlı bir problem yaşanmaz.Önerilen tedaviyi uygulayabilirsiniz.

Saygılarımla.

Merhaba
Dondurulmuş embriyolardan oluşan gebeliklerde dondurma işlemine bağlı bir problem yaşanmaz.Önerilen tedaviyi uygulayabilirsiniz.

Saygılarımla.

teşekkürler hocam. tereddütüm dondurulmuş embiryo ile oluşan gebelikte problem yaşayacağımdan değilde dondurulan embiryoların çözülmesinde sorun olabilir mi yani çözülmeme durumu canlı olma ihtimali nedir onu merak ediyordum. birde gerçekten benim durumda olanlar için çözüm mü bu yöntem.

Son düzenleme:

Merhaba Bir önceki cevabımdada belirtmiştim embriyonuz sağlıklı ise sağlıklı çıkar problem var ise embriyonuzda problemli çıkabilir.Bu tür embriyolarda kullanılmaz sağlıklı embriyolar ile yola devam edilir.Sizin gibi dondurulmuş tedivi uygulanan çok fazla sayıda hasta var.

İyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…