• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyrek altın 200 lirayı aştı!

peki ailelerin hakkı?
tantanis bizimkiler el koydular altınlara, kanıtlarsam ne olur
Aile hakkı diye bir şey yok. Düğün yapıyorsa kendi istediği için yapıyor.

Sünnet düğünü yaptığın çocuğa takılan takılara dahi dokunamazsın, yaşı gelince çocuğa olduğu gibi vermek zorundasın. Düğün için yaptığın her türlü masraf da sana aittir diyim en net biçimi bu. Kaldı ki evlenirken takılan takıları alsınlar, oldu.

Kanıtlarsan iadesini istersin.

Aile hakkı diye bir şey yok. Düğün yapıyorsa kendi istediği için yapıyor.

Sünnet düğünü yaptığın çocuğa takılan takılara dahi dokunamazsın, yaşı gelince çocuğa olduğu gibi vermek zorundasın. Düğün için yaptığın her türlü masraf da sana aittir diyim en net biçimi bu. Kaldı ki evlenirken takılan takıları alsınlar, oldu.

Kanıtlarsan iadesini istersin.

valla iyi olur, şu düğün mevsimini atlatacak kadar ailelerden çeyrekleri kopartsam yeter.

ya tantanis hukuk öğretmiyorlar bize hep bundan, haklarımızdan bihaberiz.

yalnız sünnet olayı yaşmış ya, küçücük çocuğun ne işi olurmuş parayla pulla, annesi olarak bende dursun bence :anne: sen bunu hukukçu amcalara bu şekilde söyle, değiştirsinler bu kısmı...

valla iyi olur, şu düğün mevsimini atlatacak kadar ailelerden çeyrekleri kopartsam yeter.

ya tantanis hukuk öğretmiyorlar bize hep bundan, haklarımızdan bihaberiz.

yalnız sünnet olayı yaşmış ya, küçücük çocuğun ne işi olurmuş parayla pulla, annesi olarak bende dursun bence :anne: sen bunu hukukçu amcalara bu şekilde söyle, değiştirsinler bu kısmı...
Hoca öyle dedi ben bilmem. Küçükken verilmeyecek zaten Büyüyünce vereceksin. Dizilerde çocuk oynatıyorlar ya misal, aile o paraya çocuğun harcamaları için dahi dokunamaz çok ekstrem bir şey olmadıkça. Kanun bu kadar net aslında ama uygulama zor işte.

Bizim aile de dikkat etmez buna ama damadın babası sünnet takılarını kurdelalarını bile çıkarmadan kasaya koymuş düğün takıları ile birlikte verdi.

5 çeyrek bile koparsan kardır bu pahalılıkta. :KK76:

Hoca öyle dedi ben bilmem. Küçükken verilmeyecek zaten Büyüyünce vereceksin. Dizilerde çocuk oynatıyorlar ya misal, aile o paraya çocuğun harcamaları için dahi dokunamaz çok ekstrem bir şey olmadıkça. Kanun bu kadar net aslında ama uygulama zor işte.

Bizim aile de dikkat etmez buna ama damadın babası sünnet takılarını kurdelalarını bile çıkarmadan kasaya koymuş düğün takıları ile birlikte verdi.

5 çeyrek bile koparsan kardır bu pahalılıkta. :KK76:

sırf bu haftasonu 3 çeyrek lazım ya, hakikaten 200 tl çok zor.

eşim de der her zman ben ünideyken 50 tl idi, her ay bir tane ataydım kenara diye.

düşünebiliyor musun 8-9 yıl önceden bahsediyoruz.

nasıl dayanıcaz bu pahalılığa...

Ah kociş ah ocağıma incir ağacı diktin

Benim düğünümde çeyrek 115 tl idi, düğünü olana gram altın yapacak bişi yok anacım, 200 ne ya el insaf.

Ablam 2005 senesinde evlendiğinde altın 30 tl idi, öğrenci halimle düğünlerde çeyrek takardım anasını ya, o zaman asgari ücret 350 falan, bir asgari ücretle 12 tane çeyrek alınıyordu düşünün şimdi bir asgari ücretle 6 çeyrek alınıyor. Bu da durumun vehametini ortaya koyuyor.

Yaşasın istikrar, durmak yok yola devam....

Benim düğünümde çeyrek 115 tl idi, düğünü olana gram altın yapacak bişi yok anacım, 200 ne ya el insaf.

Ablam 2005 senesinde evlendiğinde altın 30 tl idi, öğrenci halimle düğünlerde çeyrek takardım anasını ya, o zaman asgari ücret 350 falan, bir asgari ücretle 12 tane çeyrek alınıyordu düşünün şimdi bir asgari ücretle 6 çeyrek alınıyor. Bu da durumun vehametini ortaya koyuyor.

Yaşasın istikrar, durmak yok yola devam....
kayınvalidemgilde çok sıkışık içindeler.. 9 tane çeyrek altın verecegi sölüyorlardi..
çünkü bizim düğünümüze altın getirmişler geri ödüyceklerdi..
napcak mecbur kredi çekicek yine..
annemlerin de ayni şekilde..
bizdede bu ay çok sıkışığız valla.
düğünlere altın götürcez.
bide sigorta ve vergi borç çikti başimizda..
eee hangi birimiz yapcaz bilemiyom birikim yapıyordum birikimlerim neredeyse borca gidecek:KK43:
inanki Borçlardan bıktım sıkıldım:(

kayınvalidemgilde çok sıkışık içindeler.. 9 tane çeyrek altın verecegi sölüyorlardi..
çünkü bizim düğünümüze altın getirmişler geri ödüyceklerdi..
napcak mecbur kredi çekicek yine..
annemlerin de ayni şekilde..
bizdede bu ay çok sıkışığız valla.
düğünlere altın götürcez.
bide sigorta ve vergi borç çikti başimizda..
eee hangi birimiz yapcaz bilemiyom birikim yapıyordum birikimlerim neredeyse borca gidecek:KK43:
inanki Borçlardan bıktım sıkıldım:KK43:

Herkes aynı durumda emin ol, Allah yardımcımız olsun, iyiye gittiğimizi söyleyenler gelsin bir de vatandaşa sorsun. Her yerden vergi borcu çıkabilir, trafik cezası ve bilimum devlet borçları, yani bi ay rahat edelim desen yok mümkün değil illa bişey çıkıyor.

Neyse sağlık sıhhat yerinde olsun da gerisi kolay diyelim :)

Back
X