• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ceylanpınar’da 3 asker şehit

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.616
213.154
1.423
60
Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde sınır hattında nöbet tutan üç asker şehit oldu. Olaya ilişkin farklı bilgiler geliyor.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında nöbet tutan kimlikleri henüz açıklanmayan 3 asker şehit oldu. Olay yerinden gelen ilk bilgiler sınırın karşı tarafı olan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu askerlerin şehit düştüğü yönündeydi. Sabah saatlerinde bir askerin cinnet geçirerek 2 arkadaşını şehit ettiği ve ardından intihar ettiği iddiası ortaya atıldı.

Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

IŞİD, YPG ÇATIŞMASI YAŞANIYORDU

Telhanzir Köyü’nde son zamanlarda IŞİD militanları ile YPG’liler arasında çatışmalar yaşanıyordu.

ŞANLIURFA VALİSİ: OLAYIN NASIL MEYDANA GELDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde 3 askerin şehit olduğu olayının araştırıldığını söyledi.

Vali Küçük, askerlerin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız” dedi.
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/ceylanpinarda-3-asker-sehit-671574/

Genelkurmaydan yapılan açıklama gelmiş.

Genelkurmay’dan olayla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, olayın bir terör saldırısı olmadığı, cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını şehit ettikten sonra intihar ettiği belirtildi.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Şehit olan askerlerinin isimlerinin Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan olduğu öğrenildi. Askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü.

Artık toplum onca şehit acısından sonra duyarsızlaştı.
En basiti şimdi ofis arkadaşlarıma 3 şehit varmış dedim Hadi ya dediler.
Bir tanesi Allah rahmet eylesin, yada şaşırmış ve üzücü bir tepki vermedi.
Valla sonumuz nereye gidiyor merak ediyorum.
Şehitlerimizin mekan cennet olsun.
Kabirleri Nurla dolsun.

kimlerin ocakları yandı yüreklerine ateş düştü ...

allahım sabırlar versin...

burda hararetli tartışıp ayrım yapılıyor biz dağdakiler değiliz diyenler neden bu şehit haberlerini görmezler bilemiyorum
...

Genelkurmaydan yapılan açıklama gelmiş.

Genelkurmay’dan olayla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, olayın bir terör saldırısı olmadığı, cinnet getiren bir askerin iki arkadaşını şehit ettikten sonra intihar ettiği belirtildi.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Şehit olan askerlerinin isimlerinin Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan olduğu öğrenildi. Askerlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Morg yakınlarına gelen bazı vatandaşlar şehit olan askerler için gözyaşı döktü.

İnandırıcı mı yani bu açıklama ..
Ben inanmıyorum kensinlikle ..
Yine gizli saklı bişeyler oluyor ..

şimdi gündem de Osmanlıca var okulllarda din dersi zorunluluğu var bunların hepsi bence bir oyun gündem değiştirmese insanlar dikkatini başka yöne çekmeceler vb...bunu bu hükümet çok ama çok iyi yapıyor ve arkasından bir şey oluyor.hangi ara oldu ne oldu olmadı...şaşıp kalınıyor.öyle ayar yapıyorlar ki kimse bir şey söyleyemiyor...

bende bekliyorum bakalım ne çıkıcak...

Bu ülkene saklanan neler neler var .. Basın artık haber mi yayınlayabiliyor sağlıklı gerçekçi bir biçimde ..
Açıklamak yerine üstünü yalan dolanla kapatırlar .. Olan şehit ailesine olur ateş düştüğü yeri yakar ..

Basına sansür var artık,hangi haber doğru yada yanlış bilmiyoruz artık..
Aileler içinde kolay değil,giden evlatları maalesef..

kimlerin ocakları yandı yüreklerine ateş düştü ...

allahım sabırlar versin...

burda hararetli tartışıp ayrım yapılıyor biz dağdakiler değiliz diyenler neden bu şehit haberlerini görmezler bilemiyorum
...
Aynen burayada yazsınlar.

madem ayrımcılık yok buyrun dimi
şu an ayrımcılık falan yok zaten
ben her iki tarafada aynı içtenlikle bakıyorum ama
kürtler, türkler bize bunu yaptı derken,kürtlerde türklere şunu yaptı demelerini beklerdim ki
samimiyetlerine inanayım.

şu an ayrımcılık falan yok zaten
ben her iki tarafada aynı içtenlikle bakıyorum ama
kürtler, türkler bize bunu yaptı derken,kürtlerde türklere şunu yaptı demelerini beklerdim ki
samimiyetlerine inanayım.

dağdakilerine laf ediyorsun onları destekleyenlere laf ediyorsun.can yakan gözyaşı döktüren ş...lere laf ediyorsun ...

birden bir alınma konu başka yöne gidiyor haklısın diyen yok...

Back