• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizlik Alma ve Çeyiz Yapma Vakti

barkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
137
1
96
Diğer
Değerli forum üyeleri,
Bir süredir çeyiz için para biriktirmekle beraber etrafımdaki arkadaşların harıl harıl çeyiz alışverişi bende bir sürü psikolojisine girme eğilimi oluşturdu. Mantıklı olan nedir? Yani para biriktirip hepsini topluca almak mı yoksa alıp kenara koymak mı? Sonra yenisi çıkar diye gözüm mü kalır veya en iyisini alacam diye para yetmeyince daha kalitesize kanaat etmek mi gerekecek?
En ideal vakit ne zaman sizce? mesela seneye evlenecek biri için şimdiden eşya almak nasıl olur? modası geçer mi?

Son düzenleme:
1 yıl bir şey değil alınabilir bence. Bir de her zaman her mağazada istediğin aradığın modelleri bulamayabiliyorsun beklemek filan gerekebiliyor çok gezmek araştırmak gerekiyor bu da paranın yanında zaman da gerektiren bir şey. Ayrıca 1 yılda da neyin modası geçecek hadi 5-10 yıl önce alsan neyse.

yavaş yavaş almak ki sen 1 yıl diyorsun; benim daha ortada hiçbir şey yok ufaktan almaya başladım.. bence başla canım; bu süreçte neyi beğenip neyin beğenmediğini anlıyorsun seçme şansın yok daha ucuza mal etme şansın da öyle. toplu para biriktirmek tabi çok güzel ama bir anda her şeyi almak zor olur seçim şansın en azından az olur... ben şöyle yapıyorum ufak tefek şeyleri kredi kartıyla alıyorum, tencere seti yemek takımı gibi şeyleri para biriktirerek alıyorum. sen de eğer çalışıyorsan maaşının bir kısmını ayır örneğin yemek takımı alcaksan nakit şekilde al; hem ödemelerde sıkıntı yaşamazsın hem de bir an evvel başlamış olursun

evet canım arkadaşların dediği gibi şimdiden başla mesela nevresim battaniye yorgan yemek takımı tencere seti kaşık setini ilk etapta al ondan sonrası zamanla gelir arkasından inan çeyize bir başladınmı bir daha çıkamıyorsun eksik o kadar çok çıkıyorki ancak 1 yıl gibi bir süreç sana yeter bence:34:

biz erkek arkadaşımla elzem olanları alıp geri kalanları da evlendikten sonra halledicez.

evde ne lazımsa araştırıp alıcam.

şu an uğraşamıcam da zaten.

bazen bakıyorum marketlere gelen ürünlere sadece.
varsa iyi birşey alırım.

yoksa açıkçası özel bir çaba içine girmedim.
acele etmicem.

çeyiz diye kullanmayacağım, boşa para vereceğim şeyler de almak istemiyorum.

Back
X