çeyizlerin yıkanması

ezgi42

selammm...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
253
1
643
Ankara
konuyu buraya açmam doğrumu bilmiyorum.en mantıklı burası geldi ama yanlış yere açmışssam modlar halleder sanırım. arkadaşlar kasımda düğünüm var dantelleri yıkayacağım.uzun zamandır sandıkta bekliyorlardı renkleri sapsarı kaldı. bunları bembeyaz kar beyazı olacak şekilde neyle yıkamalıyım önerisi olan varmı.ben kosla oxiyle yıkamayı düşünüyorum ama başka fikri olan varmı acaba? nasıl bembeyaz yapabilirim dantellerimi?

neyle yıkanacağı değil de. benim şu yemek takımları çatal kaşık takımları tekstilleri yıkamak kafamı çok yoruyor. bunlar için bir hafta full çalışmam gerekir, yıka kurula yerleştir.yıka as kurusun ütüle yerleştir. kabus gibi. nasıl hallettiniz bunu

kızlar bir de benim gibi başka bir şehre evlenicek olanı düşünün :Skabus gibi

Bende başka şehire gidiyorum gelin olarak
Bu hafta dantellerimi yıkadım dün en az 4 saat onları ütülemekle geçti ömrüm daha var onları da bu hafta sonu değil sonra ki hafta içi yapıcam Annem yıkıyor ben ve kardeşim ütülüyoruz..

Bu hafta evime gideceğim bakalım eksik vs bişi var mı bir de perdelerimi ve halılarımı beğeneceğim.
Hamam setimi de yıkadım sonuçta çeyizim düğünüme kadar serili kalacak 10 kasıma kadar yani. O gece duş alınca yıkanmamış havluya silinmek istemedim :) Annem yengeme hazırlamıştı bana da hazırladı dedi belki kayınvaliden almaz hamam seti yıkamaz getir biz aldığımızı yıkayalım kutusuna geri koyalım dedi :)

Çeyizimi yerleştirirken bir şey yıkamayacağım çünkü makinem o gün benle gidecek o yüzden kurulmamış olacak :) O yüzden evlendikten sonra yıkacağım hepsini önce kullanacakları mı sonra diğerlerini vitrin içindekileri vs :) Zaten çalışmayacağım ilk bir kaç ay :) O arada yaparım artık :)

valla bende başka şehire gidiyorum, çeyizimi de götürdük zor ve yorucu bir süreçti
ama allahtanki dantel gibi bir merakım yok, hatta hiç dantelim yok.

Kosla kullanmadan ariel ya da omo ile yıka.Yıpratma el emeklerini.Ütülerken zorlanmamak adınada dantellerin altına temiz havlu sererek ütüle kolay açılır daha az zaman ve efor harcarsın.Besmeleyle bohçala ve sabun koyacaksan beze sarıp koy oda leke yapar.Besmel çekerek bohçala dememin sebebi şeytan pisler derler duran çeyizlerde sarı lekelerin sebebi olarak.Mutluluklar

beyaz sabun rendeleyip çamaşır makinasının içine koyabilirsin ya da bebekler için kullanılan granül sabunlar var ama beyaz sabunun temizlemediği bir şey görmedim :)
ütülemek için havlu demişler ama dantelin altında pürüzlü bir zemine neden olabilir. nişastalı suya batırıp üzerine yazma konularak ütüleniyor diye biliyorum...
ayrıca beyaz çamaşırlar için sıvı detarjan var o da dokularına zarar vermez ama adını hatırlamıyorum :s

Ben dantellerimi dugunden iki ay once yikayip kurutup utuleyip temiz hurclara kaldiracagim.dantelleri matikli suya bastiracam sonra durulayip kurumaya birakacam.onun disinda havlular ve pike takimimi da yikayacam çünkü ceyiz sererken yataga dantelli pike takimimi serecez:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…