• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize hazırlıklarına nereden başlanmalı ?? yardım

Öncelikle hayırlı olsun benim gibi son seneye herşeyi sığdırmaya çalışmaman çok mantıklı. Ama küçük bir önerim olacak, çeyiz modası da çok çabuk değişiyor her sene daha şirin ve güzel modeller çıkıyor insanın aklı kalıyor. Arkadaşlarımın anneleri züccaciyeci, beyaz eşyacı mefruşatçılara taksit taksit ödemişler, şimdi kızlar vakti gelince gidip oralardan tek tek seçecekler sadece. İçlerinde çok pahalı bir model olursa sadece üzerini ödeyecekler. Bana çok mantıklı geldi. Sen de güvendiğin, aile dostu veya uzun yıllardır o işi yapan, almayı düşündüğün markaları satan bi çeyizciye taksit ödemeye başlayabilirsin, daha sonra seni çok rahatlatabilir.
Veya yorgan, battaniye, nevresim, havlu gibi tekstil ürünlerinden birer ikişer alarak başlayabilirsin, daha sonra yine beğendiğin modeller çıkar illa ki onlara da yer bırak :) Tencere-düdüklü gibi modellerde beğendiğin varsa alabilirsin, çatal kaşıkta da klasikten yanaysan şimdiden halledebilirsin(jumbo, hisar, aryıldız gibi bi çelik setine girersen hem kaliteli almış olursun, hem de önceden başladığın için maddi olarak çok zorlamayabilir, son zamanda başlayınca o kadar bütçe ayıramayabiliyor insan :)

Ben çeyiz almaya en büyük parçalardan başladım canım,

Büyük bir çeyiz mağazasından 12 kişilik çatal bıçak takımımı, çelik tencere takımımı, çelik çaydanlığımı, düdüklü tenceremi, 12 kişilik misafir yemek takımını aldım. Tekstil ürünleri olarak da bir adet taç pamuk saten aldım, 2 adet çk pike, 1 adet çk taç battaniye, 1 adet çk days in colors örgü battaniye ve uyku seti aldım.

En başta bunları taksitlendirerek Ağustos ayında aldığım için büyük parçalar hem aradan çıkmış oldu hem de 5 ay sonra taksidi bitmiş oldu. Şuan hiçbir taksitim yok hamdolsun, beyaz eşyalar için para biriktirmeye başladım. Bu arada da elektroniklerimi tamamladım hem de beğendiğim diğer mutfak ihtiyaçlarını almış oldum.

Allah yar ve yardımcın olsun, zor ama çok güzel telaşlar bunlar. İnşallah Rabbim hepimize ağız tadıyla mutlulukla huzurla yuvamızda kullanmayı nasip eder...

Ben çeyiz almaya en büyük parçalardan başladım canım,

Büyük bir çeyiz mağazasından 12 kişilik çatal bıçak takımımı, çelik tencere takımımı, çelik çaydanlığımı, düdüklü tenceremi, 12 kişilik misafir yemek takımını aldım. Tekstil ürünleri olarak da bir adet taç pamuk saten aldım, 2 adet çk pike, 1 adet çk taç battaniye, 1 adet çk days in colors örgü battaniye ve uyku seti aldım.

En başta bunları taksitlendirerek Ağustos ayında aldığım için büyük parçalar hem aradan çıkmış oldu hem de 5 ay sonra taksidi bitmiş oldu. Şuan hiçbir taksitim yok hamdolsun, beyaz eşyalar için para biriktirmeye başladım. Bu arada da elektroniklerimi tamamladım hem de beğendiğim diğer mutfak ihtiyaçlarını almış oldum.

Allah yar ve yardımcın olsun, zor ama çok güzel telaşlar bunlar. İnşallah Rabbim hepimize ağız tadıyla mutlulukla huzurla yuvamızda kullanmayı nasip eder...

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım. Ne güzel şeyler yazmışsın okurken çok mutlu oldum. Allah senin de yardımcın olsun huzur dolu bir yuvada sevdiklerinle ağzı tadıyla yaşamyı nasip etsin.

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım. Ne güzel şeyler yazmışsın okurken çok mutlu oldum. Allah senin de yardımcın olsun huzur dolu bir yuvada sevdiklerinle ağzı tadıyla yaşamyı nasip etsin.

Seni mutlu edebildiysem ne mutlu bana o zaman huricim :54: Sevgiyle kal canım :16:

kızlar siz kaç takım nevresim aldınız ayy delircem valla çok güzeller hepsini alasım var :))

Benim şuan 2tane nevresimim var alsam alsam 1 yada 2tane daha alırım dahada almam ihtiyacım oldukça alırım sonradan baştan az almak eniyisi bence karar sizin tabi 1-2 pike takımı 3-4 nevresim yeter uyku seti hiç düşünmüyorum 1-2 battaniyede kurtarır hepimizi :9::16:

Para biriktirebilirim diyebiliyorsan biriktir tabiki ama şöyle birşey var eksik hiç bitmiyor benki okadar para biriktirmeyi seven bir insanım ama alıcakların hepsi bir anda oldugu zaman çok zorlar insanı böyle zamanı varken insanın zamana yayarak güzelce araştırmasını yaparak alması engüzeli zevk oturduysa ve sürekli modası geçmiycek şeyler alınıyorsa neden pişman olunsunki:nazar:Canım modeli çok güzel pierrecardin kaliteli ürünleri öneririm ama battaniyede polyester olmasından çok pamuk ve akrilik oranlarına dikkat et pamugu çok olsun genelde polyesteri fazla oluyor taçın begenmiştim bende birtane hatta pierrecardininde %100 polyester diyo okadar fiyata ragmen sarevi öneririm pamuklu battaniyeleri hem kaliteli hemde çok şıklar :16:

hım 2 tane var zaten :16:bende pamuk alıyorum hepsi pamuk ama bu kdr şık görmedim ama akrilik olanlara bakıcam kesinlikle bide sarevde dolanıyorum :16:

hım 2 tane var zaten :16:bende pamuk alıyorum hepsi pamuk ama bu kdr şık görmedim ama akrilik olanlara bakıcam kesinlikle bide sarevde dolanıyorum :16:

Sarevin ürünleri çok iyi nevresimim sarevden bayıldım kalitesine henüz battaniye alışverişimi yapmadım ama %90 sarevden alıcam farklı bir marka bulmazsam saten aldıgında bile nevresimleri %100 pamuk saten olmasına dikkat edin kaymıyor o şekilde daha kullanışlı:16: akrilik muhakkak içlerinde oluyor ama pamuk oranı daha çok olsun %70 pamuksa %30 akrilik çok fazla belli olmaz o şekilde :27:

Herkese merhaba ben çeyiz hazırlığına yeni başlayanlardanım. 3 yıldır beraber oldugum arkadsım var kısmet evlenmeyi planlıyoruz ancak bazı sebeplerden ötürü önümüzde evlenmek için yaklaşık 3 yıl var gibi duruyor. Ben çalışmaya daha yeni başladım maaşımla da artık çeyiz hazırlıklarına yavastan başlayayım diyorum ama nerden başlasam bilemedim. evlenene kadar aldığım seylern modası gecerse die düşünüyorum bi yandan da herseyi bir kerette almanın hem bütçemi zorlayacagını hem de aceleyle alınmış olacagndan belki pek içime sinmeyeceğini de düşünüyorum sizlern tavsiyeleri neler önce neler alayım ??

BEN ÖNCe nevresim ve havlulardan basladım sonra tencere yemek takımı çkb aldım ama şimdi tıkandım ne alcam bilmiyorum banada yardım edin ya daha 2 senem var :D

BEN ÖNCe nevresim ve havlulardan basladım sonra tencere yemek takımı çkb aldım ama şimdi tıkandım ne alcam bilmiyorum banada yardım edin ya daha 2 senem var :D

Bornoz takımınızı çarşaflarınızı yorganlarınızı battaniye pikelerinizi almadıysanız onları tamamlayabilirsiniz.yastık yorganında modası geçmez sonuçta tencere takımı derken nasıl bir takım oluşturdunuz bunu bilirsem mesela ben çelik tencere seti alıcam sonra 3-4 adet farklı ebatlarda teflon tava almayı birde pilav tenceresini düşünüyorum bunlar tamamlanabilir.Kahvaltı setlerini alabilirsiniz küçük kaplar oluyorya günlük çatal bıçakları kullanıcagınız kap kacaklar olabilir rendeleriniz mutfak küçük el aletleri alınabilir elektirikli olmadıgı sürece modaları geçmiyor hiç.çamaşır sepetleri ütü masası çamaşır kurutmalıgı normal günlük evinizde hangilerini kullanıyorsunuz bir göz atın muhakkak sizinde ihtiyacınız olacak şeyler gözünüze gelecektir ufak tefekler aradan bu şekilde çıkartılabilir :16:

Bornoz takımınızı çarşaflarınızı yorganlarınızı battaniye pikelerinizi almadıysanız onları tamamlayabilirsiniz.yastık yorganında modası geçmez sonuçta tencere takımı derken nasıl bir takım oluşturdunuz bunu bilirsem mesela ben çelik tencere seti alıcam sonra 3-4 adet farklı ebatlarda teflon tava almayı birde pilav tenceresini düşünüyorum bunlar tamamlanabilir.Kahvaltı setlerini alabilirsiniz küçük kaplar oluyorya günlük çatal bıçakları kullanıcagınız kap kacaklar olabilir rendeleriniz mutfak küçük el aletleri alınabilir elektirikli olmadıgı sürece modaları geçmiyor hiç.çamaşır sepetleri ütü masası çamaşır kurutmalıgı normal günlük evinizde hangilerini kullanıyorsunuz bir göz atın muhakkak sizinde ihtiyacınız olacak şeyler gözünüze gelecektir ufak tefekler aradan bu şekilde çıkartılabilir :16:

Bu ev tekstili yani mutfak arac gereci dısındakiler battaniyesi pikesi bornozu tamamladım mutfak arac gerecine hiç girmedim anlamadığımdan =) celik tencere setim yemek takımım çkb takımım var elektriklileri en son alıcam işte bu noktada tıkandım =)

Arkadaşlar bir şey soracağım. Ben kız tarafı olarak demirbaşlardan hangilerini almak durumundayım Siz neleri aldınız? Yatak odası ve diğerleri dışında soruyorum. Çamaşır, bulaşık, buzdolabı ve fırın bunların hangisini kız tarafı almalı???

Arkadaşlar bir şey soracağım. Ben kız tarafı olarak demirbaşlardan hangilerini almak durumundayım Siz neleri aldınız? Yatak odası ve diğerleri dışında soruyorum. Çamaşır, bulaşık, buzdolabı ve fırın bunların hangisini kız tarafı almalı???

Tatlım benim bu gelenek ve göreneklere göre değişiyor zannımca,

Ben göçmen kızıyım, ailemde ne anne tarafımda ne baba tarafımda evlenen kız yatak odası takımı almaz, bunu ayıp sayarlar.
Sözlümün adetlerinde ise yatak odasını kız tarafı alır.

Ama genel olarak hemen her adette, çamaşır bulaşık makinaları ve fırın kız tarafına, buzdolabı ve davlumbaz/aspirator erkek tarafına ait oluyor.

Biz henüz beyaz eşya olayına gelmedik ama sözüm kesilirken eşyalar böyle taksim edilmiş. Hatta istersen bizim adetlere göre diğer mobilyaların da nasıl üleştirildiğini anlatabilirim :9:

mutfak gereçleri zaten ev düzmekten beter, bide yatak odası al canım daha ne olsun.
imkanlara bağlı bişey, ama bizimkiler yatak odası alıcak bitek. öyle beyaz esyası perdesi halısı yok.

önce bi evlenecek koca bulmak lazım kanımca :)) onu bulim ilk iş bu topikde soluk alıcam bekleyin beni kızlar :)))

mutfak gereçleri zaten ev düzmekten beter, bide yatak odası al canım daha ne olsun.
imkanlara bağlı bişey, ama bizimkiler yatak odası alıcak bitek. öyle beyaz esyası perdesi halısı yok.

Teşekkürler. Valla bende bulaşık ve çamaşır makinesi alacağım. Gerçektende dediğin gibi bir hesap ettim, aldıklarımı ıvır zıvır zaten bitmiyor. Al Al bitmiyor. Ufak dersin göz doldurmaz ama iğnesinden ipiliğine kadar alıyoruz. Birde yatak odası alacağım. Şu anda sadece çamaşır makinesi alırım diye şartlandım. Al derlerse alacağım bulaşık makinesi. Eğer deemzlerse oralı olmayı düşünmüyorum :)

bence şimdiden alma. paranı biriktir çünkü sürekli modeller değişiyor. ama tencere takımı gibi standart şeyleri al derim

Back
X