• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize hazırlıklarına nereden başlanmalı ?? yardım

huricihan

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
19
0
16
İzmir
Herkese merhaba ben çeyiz hazırlığına yeni başlayanlardanım. 3 yıldır beraber oldugum arkadsım var kısmet evlenmeyi planlıyoruz ancak bazı sebeplerden ötürü önümüzde evlenmek için yaklaşık 3 yıl var gibi duruyor. Ben çalışmaya daha yeni başladım maaşımla da artık çeyiz hazırlıklarına yavastan başlayayım diyorum ama nerden başlasam bilemedim. evlenene kadar aldığım seylern modası gecerse die düşünüyorum bi yandan da herseyi bir kerette almanın hem bütçemi zorlayacagını hem de aceleyle alınmış olacagndan belki pek içime sinmeyeceğini de düşünüyorum sizlern tavsiyeleri neler önce neler alayım ??

oo güselmiş 3 yıl rahat bi zaman
kesinlikle hiçbişeyi son ana bırakma
ama daha erken aman sonra yaparım deme
ben ilk olarak karacanın çeyiz setine taksite girdim
o bitince başka o bitince başka yavaş yavaş 2 yılda
çok zorlanmadan aldım
sana bi tavsiye işe yüksek fiyatlı olandan başla
sonra çok mutlu oluosun :1:
ve her bi taksitin bitince başka bişeye başla
allahım hayırlı etsin şimdiden :16:

oo güselmiş 3 yıl rahat bi zaman
kesinlikle hiçbişeyi son ana bırakma
ama daha erken aman sonra yaparım deme
ben ilk olarak karacanın çeyiz setine taksite girdim
o bitince başka o bitince başka yavaş yavaş 2 yılda
çok zorlanmadan aldım
sana bi tavsiye işe yüksek fiyatlı olandan başla
sonra çok mutlu oluosun :1:
ve her bi taksitin bitince başka bişeye başla
allahım hayırlı etsin şimdiden :16:

çok saol canım :)) ben küçük ev aletlerinden mi başlasam diyorum ?? annem çelik tencere alalım diyor ?? bu gidişle ben de önce tencerelerden başlıcam herhalde :))

canım yeni evlenmiş biri olarak tavsiyem, sakın son ana bişey bırakma.. herşeyini içine sine sine hallet.. daha zamanın var.. benim annemin 5 6 sene önce aldığı çeyizlerimi kullanmıyorum ben düşün:1::1: modası geçmze , sen zevkine göre al her şeyi:34: ilk önce de mutfak araç gereçlerinden başlayabilirsin.. yatak odasını sonraya bırak, hem yeni şeyler çıkarsa takip edebilirsin:1::1:

Hayırlı olsun inşallah hayırlısıylada tamamlarsınız güzel bir zaman dilimi istediklerinizide rahatlıkla alırsınız planlı aldıktan sonra bütün eksiklerinizde bitmiş olur :16: öncelikle nevresim takımlarından havlulardan başlanabilir sade şeyler tercih edildiginde modası geçmez tabiki sizin zevkinize kalmış ama fazla fazla almayın sonrada farklı bir model begenme durumu var 1-3 adet alınsa kafidir benim fikrimce havlular bornoz takımlarıda aynı şekilde.daha sonra yemek takımı çatal-bıçak-tencere setlerini bir aradan çıkarılabilir onlar ödenene kadar diger ıvırzıvırlarla 1seneyi bulur diye tahmin ediyorum enson senede elektirikli küçük aletlerinizi ve beyaz eşyalardan almanızı öneririm hem farklı modelleri çıkıyor sürekli hemde garantisi açısından son ana bırakmak en güzeli bunun dışındaki herşey alınabilir zevki oturduysa birinsanın kolay kolay değişmez aldıklarınızıda huzurla kullanmak nasip etsin rabbim :16:

Kesinlikle yatak odası ve banyo havlu vs yi önce al çünkü onların modası geçmiyor. ben öyle yaptım ve pişman değilim :) bu sene temmuzda evlenicem ve 4-5 aydır falan mutfağa başladım. iyi ki de son ana bırakmışım çünkü devamlı yeni modeller çıkıyor. özellikle de elektrikli ev aletleri çok hızlı değişiyor... nevresim değişse ne kadar değişecek ki ya da havlu.... :34:

Hayırlı olsun inşallah hayırlısıylada tamamlarsınız güzel bir zaman dilimi istediklerinizide rahatlıkla alırsınız planlı aldıktan sonra bütün eksiklerinizde bitmiş olur :16: öncelikle nevresim takımlarından havlulardan başlanabilir sade şeyler tercih edildiginde modası geçmez tabiki sizin zevkinize kalmış ama fazla fazla almayın sonrada farklı bir model begenme durumu var 1-3 adet alınsa kafidir benim fikrimce havlular bornoz takımlarıda aynı şekilde.daha sonra yemek takımı çatal-bıçak-tencere setlerini bir aradan çıkarılabilir onlar ödenene kadar diger ıvırzıvırlarla 1seneyi bulur diye tahmin ediyorum enson senede elektirikli küçük aletlerinizi ve beyaz eşyalardan almanızı öneririm hem farklı modelleri çıkıyor sürekli hemde garantisi açısından son ana bırakmak en güzeli bunun dışındaki herşey alınabilir zevki oturduysa birinsanın kolay kolay değişmez aldıklarınızıda huzurla kullanmak nasip etsin rabbim :16:

güzel fikirlerin için çok teşekkür ederim ben bu garanti durumunu hesaba katmamıştım açıkçası çok haklısın 1 sandık dolusu havlum var anneciğim saolsun tek tek oyaladı işledi :)) ama bornoz takımı ve nevresim henüz almamıştım öncelikli olarak bunlar olabilir

Kesinlikle yatak odası ve banyo havlu vs yi önce al çünkü onların modası geçmiyor. ben öyle yaptım ve pişman değilim :) bu sene temmuzda evlenicem ve 4-5 aydır falan mutfağa başladım. iyi ki de son ana bırakmışım çünkü devamlı yeni modeller çıkıyor. özellikle de elektrikli ev aletleri çok hızlı değişiyor... nevresim değişse ne kadar değişecek ki ya da havlu.... :34:

hayırlısı olsun canım darısı başıma ama zaman geçmek bilmiyor sanki :))) benim el işi çeyizim çk fazla ama asıl önemli olanlardn hiç birşey yok daha ortada biraz dolaşıyorum çok güzel şeyler ama işte herkes gibi bende ilk heyecan iyisini almak istiyorum herseyn ama malum güzel bir bütçe de ayırmak gerekiyor hal böyle olunca nereden başlasam diye durup düşünoyordum anca iyi ki yazmışım buraya çok teşekkür ederim yorumun için o zaman ilk iş bornoz takımı ve nevresim takımı :))

Herkese merhaba ben çeyiz hazırlığına yeni başlayanlardanım. 3 yıldır beraber oldugum arkadsım var kısmet evlenmeyi planlıyoruz ancak bazı sebeplerden ötürü önümüzde evlenmek için yaklaşık 3 yıl var gibi duruyor. Ben çalışmaya daha yeni başladım maaşımla da artık çeyiz hazırlıklarına yavastan başlayayım diyorum ama nerden başlasam bilemedim. evlenene kadar aldığım seylern modası gecerse die düşünüyorum bi yandan da herseyi bir kerette almanın hem bütçemi zorlayacagını hem de aceleyle alınmış olacagndan belki pek içime sinmeyeceğini de düşünüyorum sizlern tavsiyeleri neler önce neler alayım ??

canım pahalı ve modası geçmeyen şeylerden basla :) havluların ımmm seramik tencere takımların:) düdüklün güzel şöyle taşlı cicili bicili baharatlıkların lavobalıkların:) ama bardak takmlarını çaydanlklarını kahvaltıklk çtal bçklrı son zamanlarda al çünkü çok değişime uğruolar:) yatak odası örütlerin vs:) sonracıma :) eğer taksitle biyerden alıosan ve tanıdıksa biizm öyle:) şimdiden aL sonra renk değişimi yaptırabilirsin yada model değişimi üzerine para vererek.
ımmm mesela bohça yı halledebilirsin bohça diyip geçme 1000 1500 gitti valla bizim :) annesi babasına dedesine kardeşine kardeşinin eşine çocuğuna:) aile içi yani ee bunu saati krevatı gömleiği kol düğmesi havlusu lifi kesesi kemeri nebiliyim bir sürü bişei var ee bide ailesine alıcan tabi :) sonra bohça süsleri bohçalık örtüler derken biz çok sıkıştık:)

ımm baska ne yapabilirsin ? bunlar bittikten sonra alıcak bişeylerin olmazsa alıo gibi her ay 150 200 bütçe ayır bankaya at zorlanmazsın ben bilseydim böyle çok skışcağmızı öyle yapardım:)
daha aklıma gelirse yazarım :)

merhabalar;

ilk önce hayırlısı olsun çok güzel heyecanlar bunlar bizlerde senin gibiydik ve evlenme zamanı geldi çattı bile allah sanada nasip etsin:16: 3 yıl uzun gibi görünsede hemen geçip gidiyor para biriktirebilen biriysen para biriktirmeni öneririm dahja avantajlı ama benim gibi yok biriktiremem diyorsan taksit taksit almaya başla büyük eşyalarını. teflon ve çelik tencerelerin modası geçmez cnm nevresimlerin falanda geçeceğini sanmıyorum

canım pahalı ve modası geçmeyen şeylerden basla :) havluların ımmm seramik tencere takımların:) düdüklün güzel şöyle taşlı cicili bicili baharatlıkların lavobalıkların:) ama bardak takmlarını çaydanlklarını kahvaltıklk çtal bçklrı son zamanlarda al çünkü çok değişime uğruolar:) yatak odası örütlerin vs:) sonracıma :) eğer taksitle biyerden alıosan ve tanıdıksa biizm öyle:) şimdiden aL sonra renk değişimi yaptırabilirsin yada model değişimi üzerine para vererek.
ımmm mesela bohça yı halledebilirsin bohça diyip geçme 1000 1500 gitti valla bizim :) annesi babasına dedesine kardeşine kardeşinin eşine çocuğuna:) aile içi yani ee bunu saati krevatı gömleiği kol düğmesi havlusu lifi kesesi kemeri nebiliyim bir sürü bişei var ee bide ailesine alıcan tabi :) sonra bohça süsleri bohçalık örtüler derken biz çok sıkıştık:)

ımm baska ne yapabilirsin ? bunlar bittikten sonra alıcak bişeylerin olmazsa alıo gibi her ay 150 200 bütçe ayır bankaya at zorlanmazsın ben bilseydim böyle çok skışcağmızı öyle yapardım:)
daha aklıma gelirse yazarım :)

amanın bohça işi da bayagı maliyetliymiş anneme dedim de şimdi ne sandın ya dedi. Bizimkinin de kalabalık ailesi 4 kardeşler :S

merhabalar;

ilk önce hayırlısı olsun çok güzel heyecanlar bunlar bizlerde senin gibiydik ve evlenme zamanı geldi çattı bile allah sanada nasip etsin:16: 3 yıl uzun gibi görünsede hemen geçip gidiyor para biriktirebilen biriysen para biriktirmeni öneririm dahja avantajlı ama benim gibi yok biriktiremem diyorsan taksit taksit almaya başla büyük eşyalarını. teflon ve çelik tencerelerin modası geçmez cnm nevresimlerin falanda geçeceğini sanmıyorum

sana da hayırlısı olsun canım umarım zaman cabucak gecer benim için de :)) para biriktirmek zor oluyor kenara üç beş bişeyler atarım ama gen de taksite girip almak en mantıklısı

Kesinlikle elektrikli aletleri ve ya tabak canak tencere alma derim. Ne olacağı belli olmaz garanti süresinden boşu boşuna 2 sene çalmış olursun.
Havlu battaniye yatak örtüsü gibi şeyleri alabilirsin.
Ama sana tavsiyem altın alıp bi kenara koyman. Son sene gönlünce alırsın hepsini.
İnsanın zevki 1-2 senede bile değişebiliyo.. Sonradan aldıklarından pişman olabilirsin..

merhabalar bende sizden tavsiye isteyenlerdenim bizimde aynen daha 2 3 yılımız var evlenmeye 2013te başladım bende işe şuanda elimde olanları söylim nevresim takımı var 2 3 tane 3 tane yatak odası battaniyesi tava var 1 takım tencere 1 takım günlük kullanım için bunlar annemin almış yapmış oldukları var havlu kenarı vs vs benim kendim aldığım bşy yok henüz nasıl yapsam para biriktirip sonramı alsam evede alıp doldurmak olurmu bilemedim acıkcası kafam karışık tavsiyelere tecrübelere ihtiyacım var....

ama beğendiğim bşy var bunu almak istiyorum battaniye sizin fikriniz nedir güzelmi yada başka tavsiyeniz ?:16:
$Adsız.webp

aa tam da bunla ilgili bi yazı yazmıştım bloguma ama link verebiliyor muyuz acaba?

kısaca şöyle söyleyeyim mutfak eşyalarından ve en pahalı olanlardan başla :) onlar bitince ıvır zıvırı almak daha kolay olur :)

bak benim nickin üstüne tıklayınca visit homepage yazıyor ona tıklayıp yazımı da okuyabilirsin :) sana bol şanslar uzun ve zevkli çeyiz yolculuğunda :)

Son düzenleme:
merhabalar bende sizden tavsiye isteyenlerdenim bizimde aynen daha 2 3 yılımız var evlenmeye 2013te başladım bende işe şuanda elimde olanları söylim nevresim takımı var 2 3 tane 3 tane yatak odası battaniyesi tava var 1 takım tencere 1 takım günlük kullanım için bunlar annemin almış yapmış oldukları var havlu kenarı vs vs benim kendim aldığım bşy yok henüz nasıl yapsam para biriktirip sonramı alsam evede alıp doldurmak olurmu bilemedim acıkcası kafam karışık tavsiyelere tecrübelere ihtiyacım var....

ama beğendiğim bşy var bunu almak istiyorum battaniye sizin fikriniz nedir güzelmi yada başka tavsiyeniz ?:16:
Eki Görüntüle 628618

sana da hayırlısı olsun canım :)) nevresim takımlarında battaniyelerde oldukça çeşit var hepsni alası geliyor insanın sarevin modellerini çok beğeniyorum sen de bi göz at istersen :)) bu modelde gayet hoşmuş.

Eki Görüntüle 628618

Para biriktirebilirim diyebiliyorsan biriktir tabiki ama şöyle birşey var eksik hiç bitmiyor benki okadar para biriktirmeyi seven bir insanım ama alıcakların hepsi bir anda oldugu zaman çok zorlar insanı böyle zamanı varken insanın zamana yayarak güzelce araştırmasını yaparak alması engüzeli zevk oturduysa ve sürekli modası geçmiycek şeyler alınıyorsa neden pişman olunsunki:nazar:Canım modeli çok güzel pierrecardin kaliteli ürünleri öneririm ama battaniyede polyester olmasından çok pamuk ve akrilik oranlarına dikkat et pamugu çok olsun genelde polyesteri fazla oluyor taçın begenmiştim bende birtane hatta pierrecardininde %100 polyester diyo okadar fiyata ragmen sarevi öneririm pamuklu battaniyeleri hem kaliteli hemde çok şıklar :16:

Ben arkadaşlarım alıyo diye çatal bıcak takımı alcaktım ama bide baktımki karacanın komple çeyiz setini almışm.Bende yeni başlamıştım çalışmaya.Ödedim gitti.Sonrası geliyo zaten.Eger komple bi set alırsan bidaha çeliktencere alma derim onun yerine tacın 3 li güveç ve sahan seti ve kullanacagın basık tencereleri var ondan almanı tavsiye ederim.Fiyatları takip eder ve fissler yada tefalden düdüklü alırsan.Küçük mutfak eşyalarınıda magaza yerine büyük marketlerin indirimlerinden uygun fiyata alabilirsin yada internetten alışveriş sitelerinden.Bide bakmışsın zaten herşey olmuş.Ben kısmetse 8 ayda evlencem ve hiç telaşım yok her fırsatta bişeyler aldım ve ödedim.Modası geçer diyede düşünmedim.Çeyiz setimi mesela 2008 yılında almıştım.Halada begenirim.Şimdi alacagım bi elektrikli süpürgem var ondada karar kıldım philips maraton alcam ve bitecek...

Back
X