ÇEYİZ

Siz bir şey derseniz yanlış anlaşılabilir ama sizden büyük biri usülünce söyleyebilir bizde adet bu şekildedir diye.

bizde kız tarafı çeyiz yerleştirmeyi yapar ,erkek annesi kayınvalide o gün çeyiz yerleştirmeye gelen misafirlere yemek hazırlar getirir yada dışarıdan bir firmayla anlaşır getirir özetle erkek tarafından hiç kimse olmaz :)

Siz bir şey derseniz yanlış anlaşılabilir ama sizden büyük biri usülünce söyleyebilir bizde adet bu şekildedir diye.
Neler oldu neler :KK70: Çeyiz yerleştirmeye gitmek için elli kişi gelmişler erkek tarafı dayı yengeler amcalar kuzenler geldi ve biz eşya yerleştirirken salonda oturdular hizmet beklediler şaka gibi.

Hayır bide misafirliğe gelmiş gibi karnımız acıktı demezler mi? Biz şok olduk biz sen gelme derken kaynanam sülalesini toplamış misilleme yapmış bildiğin sanki düğüne geliyorlar. Çok zorlandık hava sıcak üstünü değiştiremiyorsun rahat hareket edemiyorsun sürekli çabuk olun yemek vericez millete diyor mutfak almış başını gitmiş nereye yemek hazırlıyorsun. en son ben çıktım mutfaktan istediğim gibi bile yerleştiremedim olsun bitsin bir an önce diye.

İlk defa senden duydum kaç tane çeyiz yerleştirmeye gittim erkek tarafından kimse kalmadı evde sadece yemek molasında geldiler onda da hazır tabak bardak falan ceyizren kullanılmasın diye. Çeyiz yerleştirme bizde kız tarafınındır daha neler duyucaz acaba zaten iş bitince erkek tarafına gösteriliyor neyi bekledilerse. İstediğin gibi bile yerleştirememişsin sana ikinci iş çıktı resmen

Bir hafta önce benim çeyiz yerleştirmem oldu. Bizim burada kız tarafı yerleştiriyor. Erkek tarafı sadece yiyecek hazırlıyor ve en sonda da bakmaya geliyorlar

X