• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Yardımı

mb628857

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
11
0
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
SGK nın yetim aylığı almakta olan kız çocuklarının evlenmeleri halinde hem aylıkları kesildiği için hem de evliliklerine destek olmak için bayanlara “Çeyiz Parası” diğer adıyla “evlenme yardımı” ödediğini biliyor muydunuz? Yazacağınız bir dilekçe ile 24 katı ya da 12 katı gibi bir çeyiz parası alabilirsiniz. Bu konuyla ilgili çevremizi bilgilendirelim. Haberi olmayan kızlar durumdan haberdar olsun hakkı olan parayı alsınlar. Hakkınızı arayabilirsiniz.

Biliyorum arkadaşım yinede bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim çevremde çeyiz parasını alan tanıdıklarım var yalnız merakımı mahsur görün siz bu bahsettiginiz kişi yani Nevzat ERDAĞ bunun çalışanı mısınız:34::34::34:

ben şehit çocuğuyum resmi nikahımı daha yapmadım sosyal güvencemde yok resmi nikahı yapmayıda düşünmüyorum nedenmi evlendikten sonra kızlara yine sosyal güvence olması gerekiyor sonuçta devlet babanın çocuklarıyız değilmi babalar evlatlarını düşünür bir yaşımda babamı kaybettim o günün izi hala bende kalmış zaten benide bi gazi olarak saymalılar dilekçe gönderdim cvp gelmedi

tekrar maaş istemiyorum ama şöyle birşey olsun maaş kesilse sosyal güvence devam etse çok sey istemiyorum bu benim hakkım baba diyemedim ne ben ne o doyabildik birbirimize tam 24 yıl oldu annem 25inde dul kaldı biz yoksulluk çektik dört özellikle iki yıl sonra maaş bağlandı oda geçim için ancak ytetti kısıtlama yapa yapa

tekrar maaş istemiyorum ama şöyle birşey olsun maaş kesilse sosyal güvence devam etse çok sey istemiyorum bu benim hakkım baba diyemedim ne ben ne o doyabildik birbirimize tam 24 yıl oldu annem 25inde dul kaldı biz yoksulluk çektik dört özellikle iki yıl sonra maaş bağlandı oda geçim için ancak ytetti kısıtlama yapa yapa

Bir işte çalışsanız zaten sigortanız olacaktır. Ayrıca eşinizin üzerindende siz ve çocuklarınız yararlanabiliyor. Anneniz zaten dul maaşıda alıyordur.
Sırf sigorta için nikah kıymamak biraz saçma değilmi?
Açıkçası ne istediğinizi tam olarak anlayamadım maaş istemiyorum diyorsunuz:26:

Bir işte çalışsanız zaten sigortanız olacaktır. Ayrıca eşinizin üzerindende siz ve çocuklarınız yararlanabiliyor. Anneniz zaten dul maaşıda alıyordur.
Sırf sigorta için nikah kıymamak biraz saçma değilmi?
Açıkçası ne istediğinizi tam olarak anlayamadım maaş istemiyorum diyorsunuz:26:
[/ evet istemiyorum zaten okadar aç gözlüde değilim üç ayda bir alıyoruz sosyal güvence derkensağlık karnesi

kızlara o sağlansın liseyi bitirdikten sonra okuyamadım bugüne kadar çalışmadım istesmde karşı çıktılar ama şehit çocukları kamuda çalışabilirler öyle bir hak bile var buna bile hayır diyorlar

kızlara o sağlansın liseyi bitirdikten sonra okuyamadım bugüne kadar çalışmadım istesmde karşı çıktılar ama şehit çocukları kamuda çalışabilirler öyle bir hak bile var buna bile hayır diyorlar

Kim hayır diyor? Aileniz mi? Biraz daha açsanız anlayacağız mevzuyu ama hala anlamakta güçlük çekiyorum.
Eşiniz zaten çalışıyorsa sigortası olması lazım. Bu zamanda hala ssksız bir işte çalışıyorsa bilemeyeceğim tabiki.
Sizde onun üzerinden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca eğer gelir düzeyiniz düşükse ssk'ya gelir bildirimi yapıp direk sigortaya bağlanabiliyorsunuz.
Bence siz sırf maaş almak için nikah kıymıyorsunuz.
Buda suçtur ve aynı zamanda kul hakkına girer.
Yakalanırsanız aldığınız tüm parayı geri vermek zorunda kalırsınız.
sigortalı olmak için binbir türlü seçenek var.

Kim hayır diyor? Aileniz mi? Biraz daha açsanız anlayacağız mevzuyu ama hala anlamakta güçlük çekiyorum.
Eşiniz zaten çalışıyorsa sigortası olması lazım. Bu zamanda hala ssksız bir işte çalışıyorsa bilemeyeceğim tabiki.
Sizde onun üzerinden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca eğer gelir düzeyiniz düşükse ssk'ya gelir bildirimi yapıp direk sigortaya bağlanabiliyorsunuz.
Bence siz sırf maaş almak için nikah kıymıyorsunuz.
Buda suçtur ve aynı zamanda kul hakkına girer.
Yakalanırsanız aldığınız tüm parayı geri vermek zorunda kalırsınız.
sigortalı olmak için binbir türlü seçenek var.

canım şimdi sen öyle düşünüyosun kul hakkımı ee benimde hakkım değilmi eğer maaş peşindeysem allah canımı alsın üç ayda bir alıyorum 1250 biz nişanlı olsak bile eş diyoruz bizde öyle eğer evlendikten sonra yapmam demiştim çünkü benim rahatsızlığım var dilekçe gönderdim cevap gelmedi dedim evimizi ateşe tutuklarında kurşun başımda büyük bi iz bıraktı onun tedavisini görüyorum

canım şimdi sen öyle düşünüyosun kul hakkımı ee benimde hakkım değilmi eğer maaş peşindeysem allah canımı alsın üç ayda bir alıyorum 1250 biz nişanlı olsak bile eş diyoruz bizde öyle eğer evlendikten sonra yapmam demiştim çünkü benim rahatsızlığım var dilekçe gönderdim cevap gelmedi dedim evimizi ateşe tutuklarında kurşun başımda büyük bi iz bıraktı onun tedavisini görüyorum

Öncelikle geçmiş olsun
Sivil gazi yasası çıktı zaten eğer böyle bir durumun varsa mutlaka gazi olanaklarından faydalanırsın.
Fakat konularına baktığımda çocuk sahibi olmak için tedavi gördüğünü yazmışsın
Nişanlıykenmi aşılama yaptırıyorsun?
Bu çelişkili konuşmalar bana pek inandırıcı gelmedi kusurabakma
İnşallah haksızımdır.

haklısın canım ailem şimdilik iranda sen üç ayda bir aldığın 1250 1500 için kendine niye ekmek verenlere haksızlık yapasınki ben geldim daha düğün yok yani bu olmayacak anlamına gelmez ama rahatsızlığım çocuğa bağlı mecburum yoksa kim düğün yapmak istemez bizde hap aksilik çıktığı için ertelendi hangi zihniyet bırakır kızı resmi nikahsız yaşasın şimdilik mecburum doğudan buraya geldim tedavi görüyorum ama ben kendimi doğru bir şekilde anlatamıyorum

ama arkadaşım sen çok sert çıkışlar yaptın kul hakkına bile koydun araya ne sen anlayabilirsin beni nede ben kendimi anlatabildim soylediklerinin hepsine baş vurdum beklemekteyim ama sende haklısın sanada hak veriyorum devletin haberi var iki kez bu tedaviyeye başlayacağıma hem dilekçe hemde mektup şeklinde EMKS gönderdim

Son düzenleme:
ben şehit çocuğuyum resmi nikahımı daha yapmadım sosyal güvencemde yok resmi nikahı yapmayıda düşünmüyorum nedenmi evlendikten sonra kızlara yine sosyal güvence olması gerekiyor sonuçta devlet babanın çocuklarıyız değilmi babalar evlatlarını düşünür bir yaşımda babamı kaybettim o günün izi hala bende kalmış zaten benide bi gazi olarak saymalılar dilekçe gönderdim cvp gelmedi

Fakat bildiğim kadarı ile şehit veya yetim aylığı alanlar evlenmeleri halinde bu haklarını kaybediyorlar evli olduğu halde nikahsız bu parayı almaya devam edenler tespit edildiğinde sigorta faizi ile bunları geri istiyor ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar haberiniz olsun.

Biliyorum arkadaşım yinede bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim çevremde çeyiz parasını alan tanıdıklarım var yalnız merakımı mahsur görün siz bu bahsettiginiz kişi yani Nevzat ERDAĞ bunun çalışanı mısınız:34::34::34:

Merhaba Yeliz sorunu gülümseyerek okudum. Böyle düşünmekte çok haklısın ancak Nevzat beyle bir bağlantım yok. Kendisini iş hukuku ile ilgili nette bir konuyu araştırırken buldum. Telefonla aradım çok ilgilendi. Rehberlik etti bana. Sayesinde büyük bir hata dan döndüm. O yüzden benim gibi insanlar mağdur olmasın diye burada paylaşımda bulundum. Paylaşılan bilgi değerlidir değil mi =))

ama arkadaşım sen çok sert çıkışlar yaptın kul hakkına bile koydun araya ne sen anlayabilirsin beni nede ben kendimi anlatabildim soylediklerinin hepsine baş vurdum beklemekteyim ama sende haklısın sanada hak veriyorum devletin haberi var iki kez bu tedaviyeye başlayacağıma hem dilekçe hemde mektup şeklinde EMKS gönderdim

Papatya senin sorununu ben anladım senin sorunun yardım almak yada aylık değil sen sosyal güvenlik haklarından yararlanmak istiyorsun. Çok da haklısın insanın bir sosyal güvencesi olmalı. Bu sene başlayan bir uygulama var belki haberin vardır devlet hiç bir sosyal güvencesi olmayanlara Gelir testi ile çıkan sonuca göre sigorta bağlıyor. Bu hakdan sende faydalanabilirsin.

Papatya senin sorununu ben anladım senin sorunun yardım almak yada aylık değil sen sosyal güvenlik haklarından yararlanmak istiyorsun. Çok da haklısın insanın bir sosyal güvencesi olmalı. Bu sene başlayan bir uygulama var belki haberin vardır devlet hiç bir sosyal güvencesi olmayanlara Gelir testi ile çıkan sonuca göre sigorta bağlıyor. Bu hakdan sende faydalanabilirsin.

kimse beni yanlış anlamasın hayat şartları çok zor çok kotü günlr yaşadık babasızlık sahipsizlik çok zor arkadaşımdan biri yazmış işte maaş almak için yapıyorsun diye üç ayda bir alıyorum ayda bire bağlarsan 400 450 civarı oluyor film parasına yetmiyor oysaki üç beş kuruşun peşinde değilim maaş istemiyorum bizde nişan yapıldığı gün bi hafta araylan resmi nikahta yapılır nişan yapıldığı gibide nişanlısına dışarda nişanlım değilde eşim diye hitap edilir hiç kimse yanlış anlamasın allah senden razı olsun rabbim yuzunu guldursun eveet ne yardım ne aylık sosyal güvenlik istiyorum söylediklerini araştırmıştım

Son düzenleme:
Back
X