Çeyiz konusunda yardım eder misiniz?

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.330
Kızlar iyi akşamlar en baştan söyleyeyim çeyize dair kenarda duran bir çöpüm dahi yok o yüzden pek anlamıyorum bu işlerden :110:

Size sormak istediğim bir şey var, iki gün önce bulunduğum yerde bernardo'da çeyiz paketleri indirime girmişti ben de mağazaya girip bilgi alayım dedim sonra kendimi paket için yemek takımları beğenirken buldum
:KK53:

Paket haricinde beğenilen takımlar fiyat farkıyla ekleniyordu filan işte ben yemek takımı, kahvaltı takımı, çatal bıçak seti, günlük çatal bıçak seti, çelik tencere seti, granit tencere seti, çaydanlık, düdüklü seçtim beğendim. kampanyada olan paket 2800 idi benim beğendiklerimle 5000 oldu, o da indirimli hali yoksa set normalde 8000 civarına ancak satılırmış şu anda indirim varmış yani çalışan eleman öyle söyledi. Bir de peşin fiyatına sıfır faizle ıng banktan 12 ay taksit yapma imkanı varmış.

Şimdi bu fırsatı kaçırmamalı mıyım yoksa normal zamanda da böylesi kampanyalar karşıma çıkar mı ve bernardo'dan sıkıntı yaşayan var mı acaba? şimdide yardımlarınız için teşekkür ederim
:KK36:

Burada cok gördük bukadar para verip pişman olanları sen bilirsin ama bence değmez alt tarafı yemek takımı o paralar neler neler alınır :KK66:

bu tarz kampanyalar sürekli var. bence biraz gez dolaş başka markalara da bak iyice incele ondan sonra al derim. ben gereksiz olduğunu düşünmüyorum. ben bahsettiğin tarzda bi çeyiz setini bernardodan 3 bine aldım
12 kişilk misafir takımı
12 kişilik günlük yemek takımı
12 kişilik çatal kaşık bıçak seti
6 kişilik kahvaltı takımı
tencere seti (düdüklü ve çaydanlıkta içindeydi )
granit tencere seti

bence gerek var uygun yemek masanız varsa şık bir görünüm her zaman lazım. Ne cinsler geliyor valla ben kimseyi konuşturtmam hele ki param varsa hiç acımam.

Ben gün içerisinde de farklı bir konuya yazmıştım bu konu hakkındaki düşüncelerimi. Pahalı pahalı takımlara gerek olmadığı kanaatindeyim. Milyarlar da kazansam tarzım budur. Benim de pişmanlıklarım var maalesef bu konuda.
Evde resepsiyon vermeyeceğime göre görümcem eltim de benim yediğim tabaklarda yemek yiyebilir. Altın işlemeli kadehler, bilmem kaç yüz parça kare yemek takımları, neredeyse hiç kullanılmayan porselen tencereler var. Bana lüzumsuz geliyor.

Konu sahibi arkadaşım öyle kampanyalar çok oluyor. Ve inan bi süre sonra yıllarca aynı takımları görmekten sıkılıyorsun

Bende bir misafirlik takımın olması gerektiğini düşünüyorum. Yani bi şekilde kendi bütçene göre alabildiğini al tabii bütçeni çok zorlamayan bir şey seçeceksin. Bernardoya gelince;
Ben hiç bir markadan böyle herşeyini set halinde almanı önermem. Her markanın her şeyi kaliteli olmuyor, kaldı ki paketlerde iki parça iyiyse 3 parça çokta tercih edilmeyen modeller oluyor. Pazarlama taktiği, aman bunları çok begendim bu parçada öyle oluversin diyorsun.
Sana tavsiyem Bernardodan tencere çaydanlık granit vs tencere alma. Porseleni iyidir, 12 kişilik ÇKB de iyidir. 6 kişilik ÇKB lerinde bile kalite baya farkediyo Bernardoda. Porselende kendi markası dışında Royal Bone China yı getiriyor bi iki yıldır. öncesinde Prouna getiriyordu. Royal Bone harika ama çok pahalı ama Bernardonun kendi markasından da memnun kalırsın diye düşünüyorum.
Çelikte Aryıldız, Korkmaz ve jumbo iyidir oraya bakmanı öneririm. özellikle aryıldızın kalitesini çok beğeniyorum. Eminönünde Sirkecide pazarlık payı yüksek olur. Hisarda iyidir ama modellerini pek sevmem. Yok benim bütcem çok dersen WMF, Zwilling, Silit, öneririm. kaldıki WMF in cromargan serileri çok iyidir. komple set değil tek tencere tava almak istersen (bence daha mantıklı) pahalıda olsa düşünebilirsin.
Bıçak için ben tupperware ın setini almıştım memnunum tavsiye ederim. Yok benim param yine çok dersen tabiki WMF, Zwilling yada Wüsthof öneririm.
Emsan paksan karaca önermem çelikte yaklaşma derim
Narin metalde günlük ürünlerde tatmin eden bi kaliteye sahip bence.
**Bernardoda setin içine düdüklü tencereyi fissler koydularsa iyi, başka marka düdüklü önermem..
*****Bernardoda bu tarz kampanyalar hep var. bugün var yarın yoklara inanma :) çeyizimin büyük kısmını aldım deli gibide arastırdım geçen yıl. Sanada kolaylıklar dilerim :)

son bir şey eklemek istiyorum. yemek takımı secerken kahve yada çay seti o takıma dahilse çok gereksiz geliyor bana. dikkat edersen eger cay takımı varsa içinde bir seri tabak eksik oluyor. yani bir düz büyük tabak, bir çukur tabak, bir corba kasesi ve bir pasta tabagı şeklinde koyuyorlar kişi başına. Halbuki cay kahve takımı dahil olmayan takımlarda büyük düz tabakla cukur yemek tabagı arasında bir boy daha düz tabak oluyorki tam kısır börek koymalık ara boy. pasta tabagı küçük kaliyor bu tarz seylere. Buda seni misafir agırlarken çok kurtaracak bir şey. Sonucta çay fincanı kahve fincanı her türlü alınan ve çok hediye gelen ürünler. ayrıca o cay setindeki sütlük mütlük abuk subuk parçalar nedir ya en çok onlara gülüyorum kalabalıktan baska bir şey degil

Son düzenleme:
X