Çeyiz, Türk Kültüründe bir evlenen kızın evliliğe maddi katkılarıdır. Geleneksel olarak "çeyiz" denilen şeyler bir kız daha evlenecek yaşa varmamışken biriktirilmeye başlanır ve evlenene kadar tamamlanır. Bunlar çoğunlukla el emeğı ile üretilmiş halılar, dikiş-nakışlar, yastıklar, yorganlar, havlular vs. gibi ev eşyalarıdır.
Canım sen d eo bohçayı göstermezsin. Ben açıkçası çeyiz serilirken çıkarmayacağım iç çamaşırlarımı. Çok ayıp ya. Tabi herkesin kendi fikri ama mahremiyeti olduğunu düşünüyorum ben. Yani sadece utandığım için filan değil, bana ve müstakbel eşime özel şeyler olduğu için ortalığa saçıp dökmeyceğim
zaten bende gösterme taraftarı değilim herkesin bi özeli var ama ben başkalarındada gördüm evlenen kızın eşyaları okadar cok ortaya çıkıyoki ev taşıma düzenleme sırasında herkes olaya el atıyo o sırada kazayla birileri açıverirse diye dedim.ama napalım bunlarda harika şeyler bi kaç tane almamakda olmaz demi alcam artık sıkı sıkı saklarım:))
zaten bende gösterme taraftarı değilim herkesin bi özeli var ama ben başkalarındada gördüm evlenen kızın eşyaları okadar cok ortaya çıkıyoki ev taşıma düzenleme sırasında herkes olaya el atıyo o sırada kazayla birileri açıverirse diye dedim.ama napalım bunlarda harika şeyler bi kaç tane almamakda olmaz demi alcam artık sıkı sıkı saklarım:))
Ben düşündüm, planladım herşeyi Ev serilirken eşya giderken günlük iç çamaşırlarımı bile götürmeyeceğm. O iler bitsin, ev boşalsın ertesi gün filan ayrı götüreceğim çamaşırlarımı. Benim de kayınvalide karıştırmaya çok meraklı herşeyi o yüzden şimdiden planladım