• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz hakkında

boleynkizi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
332
243
333
Merhaba kk
derdim şu kuzenim Almanya'ya ithal gelin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İki ay sonra dügün olacak ama ortada çeyiz namına hiçbirşey yok sizce nevresim , havlu , pike tarzı eşyaları burdan mı alıp götürmeli (bence ülkemiz tekstil konusunda gerçekten kalitelidir.)
Yoksa aman ne uğraşacak orda alası var gibi bir durum mu söz konusu ?? Hani Bilenler bilmeyenleri aydınlatırsa çok mutlu olurum ☺️☺️ Şimdiden çok teşekkürler

Merhaba kk
derdim şu kuzenim Almanya'ya ithal gelin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İki ay sonra dügün olacak ama ortada çeyiz namına hiçbirşey yok sizce nevresim , havlu , pike tarzı eşyaları burdan mı alıp götürmeli (bence ülkemiz tekstil konusunda gerçekten kalitelidir.)
Yoksa aman ne uğraşacak orda alası var gibi bir durum mu söz konusu ?? Hani Bilenler bilmeyenleri aydınlatırsa çok mutlu olurum ☺️☺️ Şimdiden çok teşekkürler

paralarını biriktirsinler gittiği yerden alsın bir de onları taşıma derdi ile uğraşmasın. havlu havludur. nevresim nevresimdir. kalite her yerden bulunur.

Bomboşta gitmesin tabii karşı taraf demesın hiç mı ceyızın yok. Abartmadan az az alsın eksık hiç normal zaten. Evlenınce alır çoğu seyı

Damat bey'in arabayla gelip gittiği oluyorsa, bir bavul yapıp bunları gönderebilir.

Avrupa da tekstil ürünleri çok pahalı bence. Gerçi Almanya için özel bir durum olabilir mi acaba, çok türk var, bu tarz türk dükkanları da vardır belki.

Kendi giderken zor da, işte ya damat araba ile geliyorsa, ya da hiç bavulsuz TR ye gelecekse, uçakda ki hakkını bu şekilde eşyaları götürmek için neden kullanmasın...

Merhaba kk

silit wmf fissler cennetine gidiyor. napsın tr deki tırt markaları

bence buradan götürsün orada herşeyin daha pahalı olduğunu duymuştur belki yanılıyor olabilirim ama bilmiyorum. Neyse buradan götürürkende abartmasın çok aşırı birşey almasın bence:KK53:

Uçakla gidecekse boşuna almasın yük hakkı anca kıyafetlerini götürmeye yeter. BAzı firmalar yurt dışına kargo imkanı sağlıyor galiba onları sipariş verip evine getirtwbilir.

Bir de şöyle bir dırı
Damat bey'in arabayla gelip gittiği oluyorsa, bir bavul yapıp bunları gönderebilir.

Avrupa da tekstil ürünleri çok pahalı bence. Gerçi Almanya için özel bir durum olabilir mi acaba, çok türk var, bu tarz türk dükkanları da vardır belki.

Kendi giderken zor da, işte ya damat araba ile geliyorsa, ya da hiç bavulsuz TR ye gelecekse, uçakda ki hakkını bu şekilde eşyaları götürmek için neden kullanmasın...

Evet damat bey dediğiniz gibi "Türkiye'den almak istersen ben araba ile gelirim daha öncesinde de uçakla gelip gidecegim bavul getirmem demiş."

Taşıma için extra bir ücret ödemeyecek yani :)

Bir de şöyle bir dırı

Evet damat bey dediğiniz gibi "Türkiye'den almak istersen ben araba ile gelirim daha öncesinde de uçakla gelip gidecegim bavul getirmem demiş."

Taşıma için extra bir ücret ödemeyecek yani :)
O zaman hiç düşünmesin... Kim ne derse desin tekstilde bir numara bizim ülkemiz.

Yurtdışında benzer kalitede ürünler gerçekten aşırı pahalı.

Mutluluklar dilerim. Ya iyi caseret valla, herkesi geride bırakıp gurbetçi gitmek...inşallah herşey çok güzel olur.

O zaman hiç düşünmesin... Kim ne derse desin tekstilde bir numara bizim ülkemiz.

Yurtdışında benzer kalitede ürünler gerçekten aşırı pahalı.

Mutluluklar dilerim. Ya iyi caseret valla, herkesi geride bırakıp gurbetçi gitmek...inşallah herşey çok güzel olur.

Amin Allah kimseye pişmanlık vermesin ☺️ İnşallah herşey hepimiz için çok çok güzel olur :)

Merhaba kk
akli varsa cnm turkiyede Alsin ve gitirtsin burda insan istedigini bulmakta cok sıkıntı yaşıyor turkiyede cesit bol bn izine gelicem nevresim takimi ve bazi seyler getirticem ve mümkünse Almanyada evi tutulmussa perde ölçüsünü alsin evin perde diktirsin nasil model seviyorsa tül perde bulAmaz güzel

Almanyada hersey çok pahalı ve çeşit türkiyedeki kadar yok. Ayrıca nevresim takımları hep kocaman kare yastıklı. Tüllerini muhakkak orda yaptırıp getirsin derim.

akli varsa cnm turkiyede Alsin ve gitirtsin burda insan istedigini bulmakta cok sıkıntı yaşıyor turkiyede cesit bol bn izine gelicem nevresim takimi ve bazi seyler getirticem ve mümkünse Almanyada evi tutulmussa perde ölçüsünü alsin evin perde diktirsin nasil model seviyorsa tül perde bulAmaz güzel

Tamamdır canım tül perdeleri de listeye ekliyoruz :) teşekkürler

Havlu degil ama nevresim, pike, perde falan kesinlikle Türkiyeden götürsün biz hep öyle yapiyoruz. Gerci ben ceyizimin büyük bir kismini Türkiyeden getirdim cünkü Almanya hem pahali hem cesit az.

Merhaba kk
ithal mi, ihraç mı?

Merhaba kk
bizimkiler her şeyi buradan alıyor.
özellikle markalı ihraç fazlası ürünler çok ucuz.

hem marka hem ucuz diye :)

aynen.
ta Avustralya'daki akrabamız perdeleri, dantelleri hep buradan götürdü :)

Back
X