ceyiz de nelere öncelik vermeliyim ?

aysegul34

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
3.371
928
363
İstanbul
kızlar biraz fikir edinmek istiyorum sizden çeyiz konusunda şu ara duraklama dönemindeyim ne alıcağımı kestiremiyorum ufukta evlilikte olmayıca alsam mı almasam mı kararsız kaldım. aldıklarımı yazıyorum kısaca neler almalıyım nelere öncelik vermeliyim sizce.

MUTFAK İÇİN ALDIKLARIM

3lü jn tombik tencere korkmaz
5li çelik tencere kütahya
5li döküm tencere taç
çaycı korkmaz
blendır seti tefal
su ısıtıcısı korkmaz
5li bıçak seti biev
12 kişilik misafir yemek takımı kütahya
6 kişilik kahvaltı seti kütahya
12 kişik çbk takımı ( 5 sene önce yemek takımımla birlikte almıştım y.takımım gümüş lila rengi çkb takımı altın gümüş almışım o zmanki aklımla o yüzden gündelik kullanıcam bunu)
6 kişilik gündelik yemek takımı kütahya
kızartma tenceresi cem
1 ad çelik tepsi
saklama kabı 17 li ikea dan almıştım
3lü bıçak ikea
2 ad salata kasesi
borcam
limonluk yağlık tepehome
plastik kek kalıpları

EV TEKSTİLİ VE DİĞER

bornoz seti taç
mor menekşeden havlu 5 ad(annemin yaptıklarını saymıyorum:)
3 ad nevresim takımı taç ve kristal çk
2 ad uyku seti taç çk
2 ad pike takımı özdilek-diğerinin markasını hatırlamıyorum çk
1 ad yorgan taç çk
1 ad battaniye taç çk
philips gc4860 ütü

mutfak için bi kaç ıvır zıvır daha var ama onları yazmama lüzum yok.

şimdik arkadaşlar ortada damat aday adayı bile yok ben bunları buradan heveslenerek aldım 3 ay içinde çoğunu ama şuan daha erken olduğunu düşündüğüm için ne alacağımı pek kestiremiyorum sizin düşünceleriniz nedir neler alayım yada aldıklarımın içinde erken aldığım için sorun oluşturucak şeyler var mı? tost makinesi saç kurutma mak. falan alayım dedim onu ilerde toplu alışveriş yaptığın yerden verirler dediler ne kadar doğru? yardımcı olun bana :)

almakla çok iyi yapmışsın bu işler kısmet hiç belli olmuyor. bende iyiki zamanında azda olsa bişeyler almışım. ansızın nişanlandım ve şimdi butun param çeyize gidiyor üstüme başıma aylardır birşey alamıyorum.
sana gelince modası geçmeyecek nevresim,yorgan,yastık,pike vs al bence. ogunler geldiğinde bitek beyaz eşyan eksik kalsın. ben aldıklarımın içind ebitek yemek yakımına pişman oldum. çok guzelleri çıktı ama şimdi ona para vermem lüks olur diye almıyorum mecbur kullanacağım onu

teşekkür ederim canım bende almaya çalışıyorum elimden geldikçe bizimkilerin de durumu iyi dğeil kendi başıma yapıyorum işte annemde alma şimdiden para biriktir nakitin olsun diyor abimde al köşede dursun diyor:) annem 3 tane nevresim yeter napıcan fazlasını diyor şaşırdım bu aralar iyice:)

bizimde durumumuz pek iyi değildi bende salak gibi çalıştığımdan elime kalan paramla kıyafet vs alıyodum sonradan apışıp kaldım . o yuzden mutlaka çeyiz al derim canım. ama abartma, bendede 4 nevresim var kayınvalidemde verecek yeter. sen olmayan şeylere yönel. maşallah baya bi almışsın zaten

fikirlerin iiçin teşekkür ederim canım. :)

maşallah maşallah çeyizin çoğunu tamamlanmış zaten adayın olunca hele ki söz nişan olunca iki ayağın bi pabuca giriyor o zaman iyi ki almışım kenara koymuşum diceksin bana kalırsa da elektronik eşyaları alma dedikleri gibi hediye verebilirler hem garanti sürer biter hem de yeni modelleri çıkar Allah en kısa zamanda gönlüne göre bi eş adayı verir de aldıklarını en kısa zamanda mutlu mutlu kullanırsın

bu güzel Duaların için Allah razı olsun canım. dediğin gibi yaparım elktr. eşyalarda. kendimce liste yapmıştım aldım bi laç şey ama şuan tıkandım diyebilirim:)

Benim de adayım bile yok ama bende senin gibi acaba ne alsam diye düşünüyorum sürekli:)
Para biriktirsem mi acaba diye bende düşündüm, ama belki aldıklarımın çeyreğini bile alamazdım biriktirdiğim paralarla
İnşallah tez zamanda gönlüne göre biri çıkar ve cicilerini hayırlısıyla kullanırsın:)
Ben düdüklü tencere göremedim, kısa vadede onu alabilirsin sanki?

amin canım inş sende gönlüne göre birini bulursun inş. düdüklüde yemek hiç yapmadım beceremem gibi geliyor o yüzden onu almadım:)

Amin canım inşallah hepimize
Yeni nesil düdüklü tencerelerde becerememek mümkün değil, zaten neredeyse 3 cilt kullanma kılavuzu ile satıyorlar
Hem pratik hem lezzetli yemekler yapabilirsin
Ben tercihimi Fissler Vitavit Comfort'dan yana kullandım

yorumları okudum tefal yada fişler alırım heralde ama ona daha sıra var:)

maaşallah canım ben bu yaz evlenicem benden fazla çeyizin var zaten bi çok şeyi almışsın kesinlikle elektrikli eşyaları alma onlar kalsın en sona . ben senin yerinde olsam altın alır kenara koyarım ilerde de neyim eksik kalmışsa onu alırım

teşekkr ederim canım alıyorum alıyorum ama genede sanki bişey tamamlayamamışım gibi geliyor:) hastalık oldu çeyiz işi:) altın olayına da girdim inş biriktiriyorum:)

teşekkr ederim canım alıyorum alıyorum ama genede sanki bişey tamamlayamamışım gibi geliyor:) hastalık oldu çeyiz işi:) altın olayına da girdim inş biriktiriyorum:)

dediğin gibi hastalık gibi bişe bu çeyiz işi onu da alsam bunu da alsam diyo insan Allah aldıklarımızı pişman olmadan kullanmayı nasip etsin inşallahh

dediğin gibi hastalık gibi bişe bu çeyiz işi onu da alsam bunu da alsam diyo insan Allah aldıklarımızı pişman olmadan kullanmayı nasip etsin inşallahh

aminn canım inşş:)cumarteside annemle kermese gittik tam 5 tane lif aldım annemi engellemesem daha fazla alıcaktı evde de var zaten:))

ceyiz almak çok güzel 3 yıllık evliyim hala alıyorum kendime birşeyler ama sorsanız bir şeyin yokmuydu diye çeyizimle 3 kızın ceyizi olurdu göçmenim çok olacakmış evim dolup taşmış durumda 140 metre kare evim içindeki eşya ile bir ev daha döşenir. bizde artık hastalık olmuş tabi birde millet ne der.

bence bir kızın çeyizde normal eşyalar dışında nevresim takımı çok önemli diye düşünüyorum.

annemde öyle diyor bundan da olsun bundan da olsum fazla olmuş ne olur çok görünsün:) . nevresimi bende severim biraz durumları toparlayım alıcam bi kaç tane daha çeşit çeşit renk renk olsun istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…