o halde ben de düğün üzeri sakin olacağım hakkımızda hayırlısı olsun canım.benimde seneye ramazandan hemen sonra olcak inş bende hazırlıklara şimdi başladım yeni yeni :) ama çok keyifli bişiymiş ya tabi siz cok önceden başladııgnız icin sıkılmış olabilirsiniz. benim sıkılmam büyük ihtimal dügün öncesine denk gelir
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
çeyiz almaktan, sürekli kafa yormaktan sıkıldım. sizde de böyle oluyor mu? :(
- Konu Sahibi Janita
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?bizde kız çok canım. teyze kızlaarı, hala kızları, amca kızları. geline ortada fsulye gibi oluyor bizde. onlar yerleştirirken, sadece geline soruyorlar. gelin de bir o odaya, bir bu odaya gidip söylüyor. kuzenimin biri de, amaaaan istediğiniz gibi yerleştirin siz, sonra düzenleme yaparım dedi ve oturdu. sonra da çok güzel olmuş, o düzene alıştım değiştirmedim demişti o dönemi ben de öyle geçiririm muhtemelen. her şekilde ev kurmak zormuş yaa allah sana da kolaylık versin, mutlu ve huzurlu günlerde kullan çeyizini canımÇeyiz alma işini bitirdim çoktan çok şükür. Ama onları kolilemek, koliden çıkarıp yerleştirmek. Allah ım... İşkence....
Biz eşimizle farklı bir şehirde çalıştığımız için öyle yardım edecek kimse olmadı. Annemle annesi geldiler sağ olsun düzenlediler ama onlar gelmeden bütün büyük işleri biz nişanlımla yaptık hep. o yüzden işkenceden başka bişey olmadı bizim içinbizde kız çok canım. teyze kızlaarı, hala kızları, amca kızları. geline ortada fsulye gibi oluyor bizde. onlar yerleştirirken, sadece geline soruyorlar. gelin de bir o odaya, bir bu odaya gidip söylüyor. kuzenimin biri de, amaaaan istediğiniz gibi yerleştirin siz, sonra düzenleme yaparım dedi ve oturdu. sonra da çok güzel olmuş, o düzene alıştım değiştirmedim demişti o dönemi ben de öyle geçiririm muhtemelen. her şekilde ev kurmak zormuş yaa allah sana da kolaylık versin, mutlu ve huzurlu günlerde kullan çeyizini canım
anladım canım, ev taşımak gibi bir şey olmuş. ne şekilde olursa olsun, ev kurmak zor görünüyor. maddi manevi bu kadar zorluğunu çekiyoruz, inşallah şükürsüzlerden olmayız ve yuvamızın kıymetini biliriz.Biz eşimizle farklı bir şehirde çalıştığımız için öyle yardım edecek kimse olmadı. Annemle annesi geldiler sağ olsun düzenlediler ama onlar gelmeden bütün büyük işleri biz nişanlımla yaptık hep. o yüzden işkenceden başka bişey olmadı bizim için
o halde ben de düğün üzeri sakin olacağım hakkımızda hayırlısı olsun canım.
sen tecrübelisindir de şimdi yaa ben cok şey almak istemiyorum bide onları yerleştirmesi taşıması sıkıntı ? şehir dışına gitcek benimkiler :/ bide internette çeyize alıncak şeylerin oldugu liste falan oluyomuş galiba sen öyle bişeyden mi yardım aldın, yoksa kafana göre mi yaptın alışveriş
yılgınlıkta epey tecrübe edindim canım netteki listelere hiç itibar etmedim. annemin evini ve yeni evlenen kuzenlerimin evlerini ölçü aldım.evlerini gezdim, dolaplarını açtırdım, saydım kalem kalem ne varsa yazdımkendime göre eklemeler, çıkarmalar yaptım. mesela bir kuzenim hem çaycı, hem semaver, hem ısıtıcı almıştı ben sadece çaycı alacağım. bir kuzenim y.örtüsü manyağı 4 tane yatak örtüsü almıştı ben sadece 1 tane alacağım gibi. sonra da başladım sıra sıra almaya. sadece nevresim konusunda evdeki hesap çarşıya uymadı. annecim sağolsun aldıklarımla yetinmedi, hedefte beş adet çift kişilik olan nevresim takımı çıktı 8 adete. kuzenlerim çok değil diyor, değişik değişik kullanırsın diyor da şahsen bana hala çok geliyor.sen tecrübelisindir de şimdi yaa ben cok şey almak istemiyorum bide onları yerleştirmesi taşıması sıkıntı ? şehir dışına gitcek benimkiler :/ bide internette çeyize alıncak şeylerin oldugu liste falan oluyomuş galiba sen öyle bişeyden mi yardım aldın, yoksa kafana göre mi yaptın alışveriş
yılgınlıkta epey tecrübe edindim canım netteki listelere hiç itibar etmedim. annemin evini ve yeni evlenen kuzenlerimin evlerini ölçü aldım.evlerini gezdim, dolaplarını açtırdım, saydım kalem kalem ne varsa yazdımkendime göre eklemeler, çıkarmalar yaptım. mesela bir kuzenim hem çaycı, hem semaver, hem ısıtıcı almıştı ben sadece çaycı alacağım. bir kuzenim y.örtüsü manyağı 4 tane yatak örtüsü almıştı ben sadece 1 tane alacağım gibi. sonra da başladım sıra sıra almaya. sadece nevresim konusunda evdeki hesap çarşıya uymadı. annecim sağolsun aldıklarımla yetinmedi, hedefte beş adet çift kişilik olan nevresim takımı çıktı 8 adete. kuzenlerim çok değil diyor, değişik değişik kullanırsın diyor da şahsen bana hala çok geliyor.
Yorganlarla birlikte mi 8tane, yoksa yorganlardan ayrı 8 tane mi ? Misal , bende severim değşik değşik nevresimler serip uyumayı
yorgan çift kişilik iki tane aldım. yün ve pamuk olarak. nevresim takımlarından bahsediyorum canımYorganlarla birlikte mi 8tane, yoksa yorganlardan ayrı 8 tane mi ? Misal , bende severim değşik değşik nevresimler serip uyumayı
yorgan çift kişilik iki tane aldım. yün ve pamuk olarak. nevresim takımlarından bahsediyorum canım
Yorgana da nevresim geciriliyo ya ben onu kasdettim yaa bizde yorgan cok yapılır yaa püüff annemi zar zor ikna ettim de 2ye indirdim kayınvalidemde 3 tane yapmışş
yok canım benimkiler hazır yorgan. 5 tane yorgan çok değil mi? bende iki çift kişilik, iki de tek kişilik var. başka da almaya, yaptırmaya niyetim yokYorgana da nevresim geciriliyo ya ben onu kasdettim yaa bizde yorgan cok yapılır yaa püüff annemi zar zor ikna ettim de 2ye indirdim kayınvalidemde 3 tane yapmışş
yok canım benimkiler hazır yorgan. 5 tane yorgan çok değil mi? bende iki çift kişilik, iki de tek kişilik var. başka da almaya, yaptırmaya niyetim yok
Tabi çok da işte bizde epey yorgan yapılır hatta annem 4tane yapıyodu da dedim bn antalyada yaşıcam napcam o kadar yorganı o sıcakta :) mesela kardeşim gecen sene evlendi 8 yorganı var işte neymiş dügün olur cenaze olur yorgansız ev mi olur şeyine dolduruyo bizimkiler
anladım cTabi çok da işte bizde epey yorgan yapılır hatta annem 4tane yapıyodu da dedim bn antalyada yaşıcam napcam o kadar yorganı o sıcakta :) mesela kardeşim gecen sene evlendi 8 yorganı var işte neymiş dügün olur cenaze olur yorgansız ev mi olur şeyine dolduruyo bizimkiler
anladım canım. artık evler genelde kaloriferli, misafir gelse bile battaniyeyle idare edilebilir ama? yine de kırma anneciğini sen, al götür. yerin de varsa vakumlu poşetlere koyar, kaldırırsın. ama işte özellikle dikme yorganların bakımı zor. senede en az bir kere çıkarıp havalandırmak gerekiyor. annemden biliyorum, o bile sıkıldı o işten ve bir kaç yıl önce hepsini hazır yorgana çevirdi.Tabi çok da işte bizde epey yorgan yapılır hatta annem 4tane yapıyodu da dedim bn antalyada yaşıcam napcam o kadar yorganı o sıcakta :) mesela kardeşim gecen sene evlendi 8 yorganı var işte neymiş dügün olur cenaze olur yorgansız ev mi olur şeyine dolduruyo bizimkiler
anladım c
anladım canım. artık evler genelde kaloriferli, misafir gelse bile battaniyeyle idare edilebilir ama? yine de kırma anneciğini sen, al götür. yerin de varsa vakumlu poşetlere koyar, kaldırırsın. ama işte özellikle dikme yorganların bakımı zor. senede en az bir kere çıkarıp havalandırmak gerekiyor. annemden biliyorum, o bile sıkıldı o işten ve bir kaç yıl önce hepsini hazır yorgana çevirdi.
ay evet yaa cok sıkıcı ufff hem ben bide antalyada yaşıcam yani orda kışın bile yorgan altında sıcaklıyo insan :) bol bol pike almayı düşünüyom ama bakalım.
inşallah bittiği günleri de görürüzbaşlarda çok hevesliydim ama aldıkça benimde hevesim kaçmaya başladı.bitse de kurtulsak diyorum artık
bende yeni başladım canm almaya 1 ay falan oldu ama şimdi hevesliyim bayainşallah bittiği günleri de görürüz
sen ne kadar sürede bıktın
bir de neden düğünün 1 sene erkene alındı ?
canım ben 8 ayda falan sıkılmaya başladım. bunda huyumun da önemi var. kılı kırk yaran bi yapım var. iyisini ve ucuzunu araştırmaktan yoruldum.bende yeni başladım canm almaya 1 ay falan oldu ama şimdi hevesliyim baya
sen ne kadar sürede bıktın
bir de neden düğünün 1 sene erkene alındı ?
k.pederim nişanlıma ev verdi. nişanlım da yaptırıyordu, bir kaç aya ödemeleri bitecek. ondan sonra mobilya, beyaz eşya alıp ödemeye vakit kalıyor. o yüzden erkene aldık canım.
2016 Nisan geliniyim kısmetse. Tabak çanak mobilya arastirmalarina yeni girdik. Herkes çok gec kaldigimi soyluyor.. Ben daha yeni baslamama ragmen sıkıldım tatlım. Bir yemek takimi soruyorum sorduguma soracagima pisman oluyorum 1000 tane sey anlatiyorlar. Kafam karisiyor.. Her girdigim magazadan yorularak cikiyorum resmen. Alma evresinde nasil karar vericem hic bilmiyorum.. Cok karisik islermis of
elinde nakitin varsa, taksite girip ödeme gücün varsa bence geç sayılmaz. mağaza mağaza gezince çok kafa karışıyor. hem gerçekten büyük yorgunluk, ayrıca zaman kaybı. ben araştırmalarımı hep internetten yaptım, yorulmadan yüzlerce internet mağazasını gezebiliyorsun. içime sinenlerin kodlarını aldım, ürünü gidip canlı gördüm. sonra da o ürünü en uygun fiyata satan internet mağazasından aldım. hiç bir sıkıntı da yaşamadım.2016 Nisan geliniyim kısmetse. Tabak çanak mobilya arastirmalarina yeni girdik. Herkes çok gec kaldigimi soyluyor.. Ben daha yeni baslamama ragmen sıkıldım tatlım. Bir yemek takimi soruyorum sorduguma soracagima pisman oluyorum 1000 tane sey anlatiyorlar. Kafam karisiyor.. Her girdigim magazadan yorularak cikiyorum resmen. Alma evresinde nasil karar vericem hic bilmiyorum.. Cok karisik islermis of
buna rağmen çok sıkıldım, yılgınlık geldi. ama bir haftadır sanki kaçan heves yine yuvaya döndü
az biraz tecrübe edindim sayılır. markalar, ürünler hakkında sorun olursa seve seve cevaplarım canım. allah çeyiz yolunda olan bütün kızlara yardımcı olsun. amiiiiinnnnnn