• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ceyiizime hangi parcalarla baslasam?

Aaylin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
471
1
96
39
İstanbul
Merhaba kizlar,

ben de yavas yavas ceyizime neler alsam diye düsünmeye basladim burdaki güzel resimleri görünce. Fakat ben daha nisanli degilim evliligede daha 2 yil var ama aday hazir:)) Benim size sormak istedigim modasi kolay kolay gecmeyecek, her ortama uyacak alinabilir esyalar ne olabilir mesela??? Bu arada ben ögrenciyim ve her ay 50-80 tl ayirabilirim bütcemden. Yavas yavas baslarsam en azindan gün gelip catarsa azda olsa bir birikimim olsun diye düsünüyorum :) veeee coook heves ediyorum :))

ben ilk olrak çeyiz setiyle başladım.eger içine sinen ve vazgeçmiyecegin modelleri toplayabilirsen ordan başla derim.büyük bi parçasından kurtulursun ama ben hayran gönüllüyüm dersen orasını bilemem şekerim:)

ceyiz seti beni bütce olarak biraz asabilir :) annem evlenmene yakin aliriz diyor her sene yeni modeller ciktigi icin. hani daha cok baharatlik bardak felan gibi simdiden alinsa erken mi aceba diye merak ettim.

Bende bir buçuk yıl öncesi almaya başladım ama yemek takımlarım,kahvaltı takımım,tencere setlerim vs. var.Ve hala hepsi çok içime siniyor. =) İçinize çok sinen şeyler aldıktan sonra,siz zaten o eşyaları kullanmamış olacaksınız.O yüzden en azından sizin için modası geçmemiş olur.Bir de çeyiz alışverişine başladığınız da anlayacaksınız;farklı hayallerle alınıyor hepsi. =) O yüzden çok değerliler..
Ama yine de son moda olsun derseniz şu an için başlayacaklarınız tencere setleri,nevresim takımları,bornoz vs.olabilir.Bunlar çok çabuk modası geçmez.Ve taksitlendirmede de verdiğiniz bütçeye uyan şeyler olacaktır.

Küçük ayrıntılarda önemli elbette bardak,tahta kaşık vs.ama yine de öncelikle büyük şeyler aradan çıksın.Örneğin baharat takımları falan son dakika alınmalı ki mutfağınıza diğer aldıklarınıza uysun.Ha yok beyaz bir takım alırım derseniz hepsine uyar.Bu tarz ayrıntılara dikkat ederseniz hoş olabilir.Çok yazdım ama umarım yardımcı olmuşumdur. =)​

bütçenle alabileceğin şeyler nevresim, bornoz felan bence sen küçük şeyleri aradan çıkar çünkü bütçen buna yetiyor ne bilim bıcak takımı gibi ,kahve takımı gibi , kesme tahtası , mutfak önlüğü vs şeyler al

Vira ve LPGLI_Ferrari cvplariniz icin cok tesekkür ederim:emir_bebek: Yorumlari okdugumda ortak söyledikleriniz nevresim takimi ve bornoz takimi. Ozaman ilk bunlardan baslayayim:) Bazen limangoda ya da markofonide cok güzel nevresim takimlari oluyor ilk firsatta onlari alip artik fotosunu buraya eklerim :) Bu ceeyiz olayi cok masrafliymis büyük esyalar kadar para harcaniyor - Allah hepimize kolaylik versin

ben çeyizimi alırken bi yere taksit açtırmıştım büyük miktrda para harcayamayacagım için ve aylık taksitelerle ödedim 12 ayda bitirdim.ilk olrakda çeyiz seti(yemek takımı,kahvaltı takımı,çatal-bıçak ve çeliktencere)aldım.ne kadar yeni modeller çıksada ben hala çok begenirim.buna cesatret edemiyosan ufak şeyler almak yerine elektonik eşyalarınıda tamamlayabilirsin.onlarda çeyizde büyük yer kaplıyo.ütü,mutfak robotu vs...almanı öneririm.daha evlenmene varsa baharatlık gibi ufak tefek şeyler evde çok yer kaplıyo.nereye koyacağını bilemiyosun.ben büyük parçalar bitince nerde ufak tefek şey görsem uygun fiyatlı ve kaliteli almıştım ve bi yerden sonra odamdaki kalabalıktan sıkıldıgımı hatırlıyorum.

canım ilk önce bir liste yap bütçene hangileri uygunsa onları al. sıralama maalesef yapamayacağım çünkü bende karmaşık aldım daha doğrusu aklıma geleni aldım aldıklarımı yazdım almadıklarımı da aklıma gelenleri de alınacaklar listesi olarak yazdım. bütçeme uygun olanları alıp koyuyorum. Rabbim hepimizin yardmcısı olsun..

Canım bak ben de yukarıda yazan bir arkadaş gibi büyük bir yere hesap açtırdım, vade farkı aldılar ama o zamanlar taksitli ödemeye ihtiyacım vardı. Ve ordan çelik tencerelerimi, misafir çatal bıçaklarımı ve misafir yemek takımımı ve bütün küçük ev aletlerimi, elektrikli süpürgemi aldım. Evlenmeden önce de bitti taksitlerim. Başlarda nişanlım ya ne diye aldın onları para biriktirsene falan derdi şimdi düğün masrafları vurunca diyor ki o kadar iyi yapmışsın ki, bunları da şimdi alsaydık göçerdik :)

Diyeceğim; taksite girmekten korkma. Ama bunlar seni aşmayan taksitler olsun tabi. Çünkü taksite girmeden para birikmiyor kolay kolay. Bu benim düşüncem tabi, eğer tasarruf ederim kenarda tutarım diyorsan onu bilemem :)

Canım bak ben de yukarıda yazan bir arkadaş gibi büyük bir yere hesap açtırdım, vade farkı aldılar ama o zamanlar taksitli ödemeye ihtiyacım vardı. Ve ordan çelik tencerelerimi, misafir çatal bıçaklarımı ve misafir yemek takımımı ve bütün küçük ev aletlerimi, elektrikli süpürgemi aldım. Evlenmeden önce de bitti taksitlerim. Başlarda nişanlım ya ne diye aldın onları para biriktirsene falan derdi şimdi düğün masrafları vurunca diyor ki o kadar iyi yapmışsın ki, bunları da şimdi alsaydık göçerdik :)

Diyeceğim; taksite girmekten korkma. Ama bunlar seni aşmayan taksitler olsun tabi. Çünkü taksite girmeden para birikmiyor kolay kolay. Bu benim düşüncem tabi, eğer tasarruf ederim kenarda tutarım diyorsan onu bilemem :)

cok haklisin canim biryere taksit yapsam en azindan ödemek zorunda oldugumu bildigim icin o parayi mecbur ayirmam gerekecek. ben cünkü kenarda tutabilenlerden degilim maalesef:50: ama iste simdilik kücük esyalarla baslayayim diye düsünüyorum. Limangodan ya da markofoniden öncelikle nevresim ve pike takimi alaym diyorum 2ser takim. Fakat mali nasil cikar bilemedigim icin cok teredütteyim.

nevresim takimi, bornoz takimi, havlularin, mutfak icin ufak tefek esyalar (plastik gerecler, bicaklar vs)
bunlarfi alabilirsin tatlim, modasi gecmicek seyler cünkü
yemek takimi, catal bicak kasik takimi konusunda beklemeni tavsiye ederim
ben 1 sene önce aldim simdiki modellere bakiyorumda keske bekleseymisim diyorum

Canım bence zamanı gelınce bi liste yaparsın kendıne , bırıktırdıgın parayla tek tek alırsın..

Back
X