Tatlı Tarifi Cevizli İrmik Tatlısı (resimli)

smeagol

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2007
3.720
1.441
Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı..Albenisi de var.Misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.Dün annem çocuklar için hazırlamıştı,ben de kimse yemeye başladan alelacele resimlerini çekmeye çalıştım.Öyle ki üstüne hindistan cevizi serpmeye fırsat bile olmadı,yendi bitti..Tarif annemden.:)

1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı toz şeker
Dövülmüş ceviz
Tarçın
Üzeri için isteğe göre hindistan cevizi

Süt,irmik ve şeker bir tencerede muhallebi kıvamında pişirilecek.Ateşe dayanıklı yayvan bir kalıbın tabanına 1 çorba kaşığı şeker ve biraz su konulup,kahverengileşinceye kadar ateşte karıştırılacak.Ateşten alındıktan sonra muhallebinin yarısı kalıba dökülecek.Araya dövülmüş cevizle tarçın serpilecek.Muhallebinin diğer yarısı da üzerine boşaltılıp,dolaba konulacak.İyice soğuduktan sonra kalıp çok hafif ocağa tutulup servis tabağına ters çevrilecek.İsteğe göre üzeri hindistancevizi ile süslenecek..
Afiyet olsun..

:nazar:

Offfffffffffff

Ceviz ve irmik dediğinde zaten bana bir haller olmuştu...

Ne kadar güzel görünüyor :gitme:

Tam ramazan tatlısı bu da ..

Of off yaktın beni sayın smeagol mafoldumben

Anneciğin ; senin ellerinize;yüreklerinize sağlık..

Tek kelime ile enfes..

(Yemek nasip olacak inşaAllah iki tepsi isterim -tatlicadiarzu-)

İstediğin tatlı olsun ,helal olsun Libiciğim..Sana beğendirebilirsek ne mutlu..Sen hele bir gel,ben sana zeytinyağlı yaprak dolması saracağım,bol fıstıklı,üzümlü,TARÇINlı...:1hug:

İstediğin tatlı olsun ,helal olsun Libiciğim..Sana beğendirebilirsek ne mutlu..Sen hele bir gel,ben sana zeytinyağlı yaprak dolması saracağım,bol fıstıklı,üzümlü,TARÇINlı...:1hug:

Vallahi yaşadım ben
Türkiye'ye geldiğimde beni doyuracak adres çok:roflol:

Bak zaten canım kaç gündür yaprak sarma çekiyor ekşi ekşi:gitme:

Sözün olsun tamam mıkaydirigubbakcemile3

Bu tatlıyı da yaz deftere..

Hadi bakalım..

Ben kiloları boşuna vermiyorum değil mi

Oraya gelince nasıl şişeceğimi çok iyi biliyorum:kedi:

:nazar:

bende cok sever ve SIK yaparim irmik tatlisini
ama üzerine karamelize edilmis seker dökmekde harika bir fikir
cok lezzetli görünüyo ellerine saglik canim
denicem birdahakine tskler

canim nefis görünüyorcokacimcoook
bunun bir benzerini bende yapiyorum cok sevdigim bir tatli eminim böyleside nefisircokacimcoook
ellerine emgine saglik canimopuyorumnanaktan

sık yaptığım sevdiğim bi tatlıdır irmik tatlısı ama böle karamellisini hiç görmemiştim deneyecem buşekilde de anneenin ellerine sağlık

X