Gidenin ardından
Yaşadığım yer bu kadar sessiz miydi?
Her gün insanların sohbet ederek geçtikleri sokak bu sokak değil mi ? Şimdi neden sohbet etmiyorlar yoksa herkes birbirine mi küstü ?
Kedilerin açlıktan acı acı kulakları çınlatan açlık sesleri nerede ? Tüm kedilerin karnı tok mu ?
Peki ya her gün balkonda yemek kırıntısı arayan kuşlar ? onlar neredeler?
Odama her gün vuran , beni uykumdan eden güneş nerede?
Gökyüzüne baktığımda, sayamadığım kadar çok ışıltılı yıldızlar olurdu, onlar neredeler? Kara bulutlar mı çöktü yoksa artık ışıldamıyorlar mı ?
Yağmur yağıyor neden üşüyorum ? Ben yağmurda üşümezdim.
Yağmurda bu kadar üşürsem ya kar yağarsa o zaman ne yaparım ? Nasıl ısıtırım kendimi ?
Üzerimde tonlarca yük var sanki, yürümekte zorlanıyorum ya düşersem ? Kaldırıp kim sarar yaralarımı ?
Kim karanlık dünyamı aydınlatır?
Kim hayatıma cümbüş katar ?
Kim sevdirir yağmurda ıslanmayı?
Kim kaldırır düştüğüm yerden?
Kim . . . ?
Yaşadığım yer bu kadar sessiz miydi?
Her gün insanların sohbet ederek geçtikleri sokak bu sokak değil mi ? Şimdi neden sohbet etmiyorlar yoksa herkes birbirine mi küstü ?
Kedilerin açlıktan acı acı kulakları çınlatan açlık sesleri nerede ? Tüm kedilerin karnı tok mu ?
Peki ya her gün balkonda yemek kırıntısı arayan kuşlar ? onlar neredeler?
Odama her gün vuran , beni uykumdan eden güneş nerede?
Gökyüzüne baktığımda, sayamadığım kadar çok ışıltılı yıldızlar olurdu, onlar neredeler? Kara bulutlar mı çöktü yoksa artık ışıldamıyorlar mı ?
Yağmur yağıyor neden üşüyorum ? Ben yağmurda üşümezdim.
Yağmurda bu kadar üşürsem ya kar yağarsa o zaman ne yaparım ? Nasıl ısıtırım kendimi ?
Üzerimde tonlarca yük var sanki, yürümekte zorlanıyorum ya düşersem ? Kaldırıp kim sarar yaralarımı ?
Kim karanlık dünyamı aydınlatır?
Kim hayatıma cümbüş katar ?
Kim sevdirir yağmurda ıslanmayı?
Kim kaldırır düştüğüm yerden?
Kim . . . ?