Cevapsız ama mantıklı sorular :)

elfce92

Ol dedi Oluverdi. Elhamdulillah :)
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
1.953
701

umarım doğru yere konu açmışımdır pek bilemedim :26::KK17:

Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mülte...cilermis gibi bakariz?

* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?

* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda; "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlarız

* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...

* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?

* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra"kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?

* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran
boru görmüsler midir?

* Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?

* Neden futbol takimi olan Ajax"Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?

Son düzenleme:
bende renkli sabunlardan nasıl beyaz renk köpük oluştuğuna bi anlam vermiş değilim...(kimya beni aşıyo:KK1:)

yada kapıdan giren insana aaaa senmi geldin??,senmisin?,geldinmi? gibi sorular sorulur??:KK43:

he he,sevdim bu topiği....bir türk olarak benim de abuk sorularım var,cevaplayan çıkar mı bilmem ama....:KK1:
başlıyom bak :KK53::
1-zencilerde güneş yanığı olur mu acep?(alanyada pembe bikinili bi zenci kız görünce aklıma düşüverdi bu soru)
2-neden ama neden fesin bizde tarih olmasına rağmen bunu hala turislere kakıtmaya çalışırız?yetmemiş gibi bizimle hiç bi alakası olmamasına rağmen ve yabancıların kıt bilgisini pekiştirircesine kendimize oryantal süsü vererek türkiyenin en güzel sahillerinde deveyle atraksyona girişiriz?
3-deve güreşini kim niye icaat etti?
4-çok sevimli bulduğumuz bir canlıya neden 'yerim seni ben?'diyerek imha etme dürtüsüne giriyos,heleki bunu yabancı dile çevirdiğimiz vakit ne denlli korkunç bi cümle ortaya çıktığının farkında mıyız acep? İ WİLL EAT YOU BABY...:KK53:
5-her mağazaya girişimizde neden satıcılar üzerimize çullanır?(bazılarında 3-4 tenesi birden hiyaaaaayt diye müşteri üzerine gelirler,kimisinde sizi daha kapıda bunaltırlar...hani utanmasalar 'siz zahmet etmeyin bu eteği ben sizin yerinize denerim'diyip kabine girip prova yapacak kadar yapışırlar)
6-markette ekspres kasaya geçebilmek için aldığımız 6.ürünü neden bırakıyoruz,madem bırakacaktık niye almaya yeltenmişiz?eve geldiğimiz vakit de niye illaki o bıraktığımız ürüne ihtiyaç duyuyoruz.o zaman niye ondan vedalaştık?yok ben hiç aramam diyenlerdenseniz niye alacaktınız ki?
7-çekim gücü neden hep park yerlerinde işler?

he he,sevdim bu topiği....bir türk olarak benim de abuk sorularım var,cevaplayan çıkar mı bilmem ama....:KK1:
başlıyom bak :KK53::
1-zencilerde güneş yanığı olur mu acep?(alanyada pembe bikinili bi zenci kız görünce aklıma düşüverdi bu soru)
2-neden ama neden fesin bizde tarih olmasına rağmen bunu hala turislere kakıtmaya çalışırız?yetmemiş gibi bizimle hiç bi alakası olmamasına rağmen ve yabancıların kıt bilgisini pekiştirircesine kendimize oryantal süsü vererek türkiyenin en güzel sahillerinde deveyle atraksyona girişiriz?
3-deve güreşini kim niye icaat etti?
4-çok sevimli bulduğumuz bir canlıya neden 'yerim seni ben?'diyerek imha etme dürtüsüne giriyos,heleki bunu yabancı dile çevirdiğimiz vakit ne denlli korkunç bi cümle ortaya çıktığının farkında mıyız acep? İ WİLL EAT YOU BABY...:KK53:
5-her mağazaya girişimizde neden satıcılar üzerimize çullanır?(bazılarında 3-4 tenesi birden hiyaaaaayt diye müşteri üzerine gelirler,kimisinde sizi daha kapıda bunaltırlar...hani utanmasalar 'siz zahmet etmeyin bu eteği ben sizin yerinize denerim'diyip kabine girip prova yapacak kadar yapışırlar)
6-markette ekspres kasaya geçebilmek için aldığımız 6.ürünü neden bırakıyoruz,madem bırakacaktık niye almaya yeltenmişiz?eve geldiğimiz vakit de niye illaki o bıraktığımız ürüne ihtiyaç duyuyoruz.o zaman niye ondan vedalaştık?yok ben hiç aramam diyenlerdenseniz niye alacaktınız ki?
7-çekim gücü neden hep park yerlerinde işler?

:KK1::KK1::KK1: bence de bence de

herkes devlet dairelerinden şikayetçidir ama herkes memur olmak ister :) neden?? biraz politik oldu heralde ama idare edin :)

bebeklerin :emir_bebek: ilk kelimelerinden ma ma(mama-mam-mami) batıda anne ile özdeşleştirilmişken biz türkler ilk kelimelerimizi yiyeceğe (hadi ye bakayım mamanı ham yap) ithaf etmişizdir ki? :KK49::KK49::KK49:

:KK1: benim kapimdada 3 dakika sonra geliyorum yaziyo
ama gittigim saati belirtmememin sebebi gecikebilirm bari yeni gitti sansinlar diye:KK15:

bebeklerin :emir_bebek: ilk kelimelerinden ma ma(mama-mam-mami) batıda anne ile özdeşleştirilmişken biz türkler ilk kelimelerimizi yiyeceğe (hadi ye bakayım mamanı ham yap) ithaf etmişizdir ki? :KK49::KK49::KK49:

allah iyiliğini versin hakikatten öyle çok güldüm :KK9::KK9::KK9:

Beni yanlış anlamayın ama bu biraz yanlış olmuş sanki
Bizler ing. konuşan bir Avrupa ülkesi değiliz ki bebekler annelerine mom-mommy onlarak seslensinler

Diğerleri doğru özellikle ilk mesajdaki ilk olanlara insan gerçekten cevap bulamıyor :-)

neden hem tecavüzden korkar ve iğreniriz ama buna rağmen tecavüz odaklı dizileri izleriz ?

neden eşe/sevgiliye televizyondaki soyunan kadınları beğenerek izlediğinde kızarız ama soyunan yakışıklı oyuncuları görünce kendimizden geçeriz ?

neden spora başlama muhabbetini pasta börek yerken yaparız ?

Son düzenleme:
neden hem tecavüzden korkar ve iğreniriz ama buna rağmen tecavüz odaklı dizileri izleriz ?

neden eşe/sevgiliye televizyondaki soyunan kadınları beğenerek izlediğinde kızarız ama soyunan yakışıklı oyuncuları görünce kendimizden geçeriz ?

neden spora başlama muhabbetini pasta börek yerken yaparız ?

neden neden neden :KK9:

X