• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler cerrahpaşada rop muayenesi (önemli)

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

BuglemXTugsem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
1
0
36
İstanbul
öncelikle her prematüre ailesi gibi bizde buruk bir sevinç yaşadık.

maceramız çok uzun ama ben kıyıdan köşeden geçiceğim

ikiz bebeklerimiz 30 haftalık dünyaya geldiğinden beri zaten hayatımız çok çok zora girdi.

ikiz bebekleri olanlar bizi hemen anlayacaktır. kızlarımızın yaklaşık 40 güne yakın küvez

macerasından sonra cerrahpaşada rop muayenesi başladı.

(ilk kontrole hastane küvezde götürdü)

kızlarımdan biri çok şükür o ızdıraptan kurtuldu ama diğeri

yaklaşık 15 gün önceki kontrolünde maalesef 1 gözü enfeksiyon kapıp gözünde

kanlanma oldu bir gün sonra özel bir hastanenin göz dr. götürdük.

ilk etapta antibiyotik içerikli damla verildi, 3 gün sonrada kontrole çağırıldı.

yanlız bu enfeksiyonun geçici olduğunu ya anlamadılar yada bilgi verilmedi.

ve maalesef 3-4 gün içinde önce hepimize bulaştı, toplam 6 kişi.

inanılmaz bir enfeksiyon bu acısı anlatılamaz.2 saatte bir kendini yeniliyormuş

ilk kapan bebeğimiz sabah akşam 14 adet antibiyotik iğne oldu

ve hala damlaya dewam ediyor. dr.1 yıl güneş gözlüğü takacaksınız dedi.

kulak altlarımıza kadar beze oluştu.eşimin çektiği bir resmi ekliyorum.

bu rop mayeneyenesine gidenleriniz bilirler göz bebeğini büyültmek için

hemşireler damla damlatıyorlar fakat her bebeğin gözünü aynı eldiven ile açıyorlar.

çok yüksek bir ihtimal bu hijyen eksikliğindan kaynaklandı.

zaten kontrolüde bebeğin ailesi olmadan hangi şartlarda yapıyorlar allah bilir.

bir iki defa eşimle bizim gibi vakalar görmüştük o bölümde ama göz olduğu için

lazer tedavisi falan diye anlamayamıştık.hatta başka bir bayan sonuç açıklanırken dr.a

hocam benim gözümde böyle oldu bakarmısın dediğinde dr ' hanım hanım biz burda

çocuklara bakıyoruz sen başka bölüme gideceksin'' diye fırça atılırken görmüştük.

eşim son kontrolde dr ile tartıştı.hata bizdeymiş gibi ''dikkat etmiyorsunuz falan gibi

saçma sapan şeyler söyledi.

ben bunları allaha havale ediyorum.allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

hastalık geçici olduğu için annem yakın olmasına rağmen yardım istiyemiyoruz.

maalesef vahim bir durumumuz var.

bu muayeneye gidecek ailelerin çok çok dikkat etmesi gerek.

bilginize saygılar.

Eklentiler

• $S6001874.jpg
    $S6001874.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 1.345
öncelikle her prematüre ailesi gibi bizde buruk bir sevinç yaşadık.

maceramız çok uzun ama ben kıyıdan köşeden geçiceğim

ikiz bebeklerimiz 30 haftalık dünyaya geldiğinden beri zaten hayatımız çok çok zora girdi.

ikiz bebekleri olanlar bizi hemen anlayacaktır. kızlarımızın yaklaşık 40 güne yakın küvez

macerasından sonra cerrahpaşada rop muayenesi başladı.

(ilk kontrole hastane küvezde götürdü)

kızlarımdan biri çok şükür o ızdıraptan kurtuldu ama diğeri

yaklaşık 15 gün önceki kontrolünde maalesef 1 gözü enfeksiyon kapıp gözünde

kanlanma oldu bir gün sonra özel bir hastanenin göz dr. götürdük.

ilk etapta antibiyotik içerikli damla verildi, 3 gün sonrada kontrole çağırıldı.

yanlız bu enfeksiyonun geçici olduğunu ya anlamadılar yada bilgi verilmedi.

ve maalesef 3-4 gün içinde önce hepimize bulaştı, toplam 6 kişi.

inanılmaz bir enfeksiyon bu acısı anlatılamaz.2 saatte bir kendini yeniliyormuş

ilk kapan bebeğimiz sabah akşam 14 adet antibiyotik iğne oldu

ve hala damlaya dewam ediyor. dr.1 yıl güneş gözlüğü takacaksınız dedi.

kulak altlarımıza kadar beze oluştu.eşimin çektiği bir resmi ekliyorum.

bu rop mayeneyenesine gidenleriniz bilirler göz bebeğini büyültmek için

hemşireler damla damlatıyorlar fakat her bebeğin gözünü aynı eldiven ile açıyorlar.

çok yüksek bir ihtimal bu hijyen eksikliğindan kaynaklandı.

zaten kontrolüde bebeğin ailesi olmadan hangi şartlarda yapıyorlar allah bilir.

bir iki defa eşimle bizim gibi vakalar görmüştük o bölümde ama göz olduğu için

lazer tedavisi falan diye anlamayamıştık.hatta başka bir bayan sonuç açıklanırken dr.a

hocam benim gözümde böyle oldu bakarmısın dediğinde dr ' hanım hanım biz burda

çocuklara bakıyoruz sen başka bölüme gideceksin'' diye fırça atılırken görmüştük.

eşim son kontrolde dr ile tartıştı.hata bizdeymiş gibi ''dikkat etmiyorsunuz falan gibi

saçma sapan şeyler söyledi.

ben bunları allaha havale ediyorum.allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

hastalık geçici olduğu için annem yakın olmasına rağmen yardım istiyemiyoruz.

maalesef vahim bir durumumuz var.

bu muayeneye gidecek ailelerin çok çok dikkat etmesi gerek.

bilginize saygılar.

çok geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlarsınız ve başka birilerine bulaşmdan geçer ...
evet cerrahpaşada daha doğrusu devlet ve ünv.hastanelerinde malesef hijyen yok... rop için bebebiğimizi biz özel hastaneye götürmüştük küvezdeykende oradan dr gelip bakıyordu nörolojik takip için cerrahpaşaya götürüm ne ilgi var me hijyen bend eçok endişelemiştim kızım hasta olacak diye benim bebişimde 30 haftalık doğdu 43 gün kaldı küvezde cerrahpaşının nöroloji drundan bende memnun kalmadım oranın dru eeg ve usg çekimlerini burda yaptırın başka yere güvenmiyorum dedi benim eşim sağlıkçı olduğu için araştırma yaptık ve farklı dallarda 5 dr oradan mezun olup orada görev yapmalarınıa rahmen orayı tavsiye etmiyorlardı bizde aşka bir norloji druna götürdük çekimleri başka yerde yaptırdık iyikide gitmişiz kızımda hidrosefaliden şüpheleniyorlar takip edilmesi gerekiyomuş cerrahpaşaya kalsa birşeyi yok bidaha getirmeyin dedi normalde erkend oğan bebeiğin düzenli takibi yapılması gerekli bende bundan sonra cerrahpaşanın kapısından geçmeyi düşünmüyorum bu arlar çok iyi şeyler duymuyorum o hastene hakkında ....

selam canım cok gecmıl ols..........benım üçüzlerın ıkısı tam dort buçuk ay bu ac veren muayeneuı oldu .........uç auy kuvezde kaldık...........ordada oldular zaten bu bı ay rahatız dr altı ay sonra gorucem dedı..........her onbes gunde bır dort buçuk ay gıttık cok zor gercekleten ve ben yanınday dr yardım edıyodum ..........damla koyarken ellerı hıç gıo ıçıne temas etmıyo zaten genelde ılgınç bana annesı sen aç bebegın gozlerını dıyolardı ben acıyodum hıç mıkrop kapma olmadı bence bundan zıyade muayene ışlemı sırasında mıkrop kapmıştır bıkac kez dr bıze de tedbır anmaclı antıbıyotık ıçerıkılı danmla verdı kullandık mıkrop kapmasın dıye muayene sonrası...........cok gecmış ols cok zor ben ozele gıttım hep norolojıdede öle...........

çok geçmiş olsun.. bende bi üniversite hastanesine 3 haftada bir götürüyorum rop kontrolüne kızımı, inş bu son kontrolünde 6 ay sonra çağırırlar diye umut ediyorum artık canları acımasın bebeklerimizin ...

Back