Çernobil ve Kanser !!!

P

papri34

Ziyaretçi
ukrayna'da bulunan çernobil nükleer santralinin doğu reaktöründe, 26 nisan 1986 sabahı olan patlama. patlamanın etkisiyle reaktörün duvarı uçmuş, içerideki radyasyon dışarıya yayılmıştır. yayılan radyasyon milyonlarca canlıyı etkilemiştir. felaketin tek nedeni insan hatasıdır. santral personelinin tehlikeli bir anda reaktörleri ne kadar kısa zamanda durdurabileceklerini hesaplamaları için yaptıkları deneyde reaktörün kontrolünü kaybetmeleri ve reaksiyonun çok hızlı gerçekleşmesi bu sonucu doğurmuştur. tabii burda tehlikeli bir an simülasyonu yerine tehlikeli bir durumu bilerek ve isteyerek kendileri yaratan, grafit çubukları kesen, soğutma sistemini önce hızlandırıp sonra yavaşlatan, alarm sistemini kapatan bilimadamlarını kutlamak gerekiyor.

etkilerinin bu dönemde özellikler karadeniz bölgesinde kanserden ölümlerin artmasıyla daha fazla ortaya çıkan facia...
ha, kanserden ölümlerin artmasında, televizyona çıkıp "bu çaylarda birşey yok, bakın ben de içiyorum" diyerek çay içen ve 6 bin ton radrasyonlu çayı toprağa gömdüren yetkililerin payı ne büyüklüktedir bu da merak konusu

sonuçlarının karadeniz kıyısı boyunca kanser hastalığının artması olarak görülebilecek facia.

28 nisan-2 mayıs 1986 tarihlerinde başta karadeniz olmak üzere trakya'yı da yoğun bir şekilde etkisi altına alan, dünya sağlık örgütü (who)'nün raporlarında 4 bin, greenpeace'te ise felaket yüzünden ölenlerin sayısının 90 bini aştığı yazılan nükleer patlama.

insanlığa mirası kanser olan ve ülkemizde -özellikle karadeniz'de- kanserden ölümlerin artmasına neden olan facia

ewt arkadaşlar oyıllarda cocuktum 10-15 yıl sonra türkiyede %80 ınsanlar kanser olacak dıye soyleniyordu,ama o zaman cok uzk gıbı gelıyordu,buyudum benımle buyuyen zamanda once yengem !sonra teyzem ! daha sonra ANNEMM !!! ve en son dayım !!! ın kanser hastalıgıyla savası basladı,ne yazıkkı sevgılı dayıcıgım mucadesının basında svası kaybettı... ck zor RABBIM yar ve yardımcımız olsun bu derde muzdarıp olan tum hastalara Allah ım acıl şifa nasip etsin inş.:Saruboceq:

X