Cerkez adetleri

Umutlu1988

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
1.261
1.344
133
36
Kizlar aranizda cerkez var mi? Nasil adetleriniz var? Internetden bi kac sey okudum ama böyle dogru mu veya hala uygulaniyor mu bilmiyorum.. tsk ederim:)

Çerkesler adetlerine bağlıdırlar. Özellikle bu gelenekler gelinler üzerinde daha çok baskındır.:)
Hala devam ettiren kesim var mı bilmiyorum :)
Yemekleri harika oluyor ayrica :))))

Merhaba ben çerkesim. Adetler gelinler için çok çok katı malesef ama artık çok uygulanmıyor (çok şükür ki ) Bazı aileler adetleri sürdürmeye çalışıyorlardır muhakkak ama benim akraba ve tanıdıklarımda pek kalmadığını görüyorum. Eğer çerkeslere gelin gidecekseniz şunu söyleyebilirim. Büyüklerin yanında çok konuşmamak baya işini görür:-) saygı çok çok çok önemlidir. Kolay gelsin:KK66:

Karşındaki insanlar senin cerkez adetlerini bilmedigini bilirler o yuzden senden fazla beklenti beklemezler diye düşünüyorum..

Valla biz katolik çerkesiz :KK53: çoğu şeyi hala uygularız ve ben geleneklerimizi çok severim ama senin nette okudukların neler onu bilmek lazım çünkü çoğu aslı astarı olmayan şeyler

Benim bir tarafım çerkez.Yani artık duruma göre azaldı adetler fln. Eğer karşı taraf çerkez değilse her iki tarafın adetleri uygulanır bizde. Genelde çerkezler cerkezle evlendirilmek istenir eskiden katı bir tutumdu ama artık değişti.Tek sorun aşırı saygıdır.isteme günü kv gitmez bile gelinle görüşmez pek.taki evlenene kadar.sonrasinda baya saygılı seviyeli olunur.kv kp.ismi çocuklara bile koymazdı bizimkiler çocuğa kızmak bağırmak adı ile seslenmek saygısızlık diye.Dugunlerde illaki oyunlari oynanır.cok fazla takınmıyorlar artık.yani sir.ak istediğin varsa sorabilirsin öğrenmek istediklerin.birde Çerkeslerde bile farklılıklar var şehirlere gore.degisleyen teksey gelin kaynana kayınbaba saygısı sabittir.

Ben cerkes geliniyim. Ve evet kurallar pek kati fakat kv ve kplerle oldugumuzda hic sIkIntI yasamiyorum istedigim gibi oturuyorum konusuyorum saygi cercevesinde. Misafir veya aileler bulustugunda tabiki dikkat ediyorum. Ama kimse cok goremez cunki ben cerkes degilim :KK76: tek tuk cerkesce ogrendinmi tamamdir

Konu eski ama herkese merhaba hala buralarda dolananlar vardir belki 😄 Benimde bir tarafım çerkes evet adetler var ama cooook eskiden kaldı kimse uygulamiyor batı ozellikle İzmir de yaşayanlardan bahsediyorum.Malesef dilimizde ölmek üzere fakat yaşatmaya çalışıyoruz.Kayseri taraflarında Katolik çerkesler hala yaşamaktalar 😂 Dikkat derim ! Saygı saygı saygı !!! Onun dışında ne kadar asil ve zeki bir kavmiz anlatmaya gerek yoktur umarım.Bu vatana gelip te üstün savaş yeteneklerini masada da ne denli zeki olduklarini hiç anlatmiyim.Erzurum ve Sivas kongrelerini bir inceleyiniz... Özlem ve hasret duyuyorum her bir soydaşıma bulduğum zamanda bırakmıyorum :halay:

Back
X