• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Çerkesler Buraya...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

amylee000752

Aşkımeşimm <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
325
67
38
Selam kızlar;

Nişanlım çerkes. Ben Türk'üm. Ve adetlerinizi öğrenmek istiyorum. Örneğin kayın validem çerkezlerde nişan olmadığını takı takılmadığını düzene çıkılmadığını vs vs söyledi. Bizde ise alınan geline herşey bol bol yapılır. Maddi durumları da var, ama kadın ucuza kaçıyor herşeyde. Niaşnlım tek çocuk başka çocukları da yok ama kadın kendine ev alma derdinde falan anlatsam roman olur. Bi adetlerinizi anlatın da bnde sizin adetlerinizi öğrendim diyebileyim.
Şimdiden teşekkürler...

Selam kızlar;

Nişanlım çerkes. Ben Türk'üm. Ve adetlerinizi öğrenmek istiyorum. Örneğin kayın validem çerkezlerde nişan olmadığını takı takılmadığını düzene çıkılmadığını vs vs söyledi. Bizde ise alınan geline herşey bol bol yapılır. Maddi durumları da var, ama kadın ucuza kaçıyor herşeyde. Niaşnlım tek çocuk başka çocukları da yok ama kadın kendine ev alma derdinde falan anlatsam roman olur. Bi adetlerinizi anlatın da bnde sizin adetlerinizi öğrendim diyebileyim.
Şimdiden teşekkürler...
Artık o eski adetler uygulanmıyor canım okadar çok var ki evet asıl çerkes adetlerine göre damat ve gelin ne istemede ne de düğünde bulunur.Ama bunlar pek uygulanmıyor artık tabi aileye göre değişir bence kayınvalidenin işine öyle geliyordur ya da çerkes olmadığın için seni istemeyebilir.Hatta madem o eski adetler uygulancak sana vase versinler ozaman bir nevi başlık parası sende böyle söyle :1:

Artık o eski adetler uygulanmıyor canım okadar çok var ki evet asıl çerkes adetlerine göre damat ve gelin ne istemede ne de düğünde bulunur.Ama bunlar pek uygulanmıyor artık tabi aileye göre değişir bence kayınvalidenin işine öyle geliyordur ya da çerkes olmadığın için seni istemeyebilir.Hatta madem o eski adetler uygulancak sana vase versinler ozaman bir nevi başlık parası sende böyle söyle :1:

Vaseyi yeni duydum. İmam nikahı kıyılacağı zaman mehir olarak vase isteyim:)

Yok vase öyle bir şey değil düğünden önce veriliyor değerli bir hediye olarak düşün erkek tarafının kıza verdiği değeri gösterir ama şimdilerde pek yapılmıyor zaten :)

gelinin hayalleri istekleri baz alınıp evlilik yolunuzun çizgisi ona göre belirlenir. nedemek çerkeslerde nişan yokmuş! ömür boyu nişanı yapılan kısları izleyip benim neden yapılmadı diye uktemi kalsın içinde? he sen ve damat istemez gerek duymaz bişey diyemiycem . ama heves ve hayallerinizide adetlere kurban vermeyen yani....

Back