Çerez Tabağı Teoremi

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Çerez tabağı teoremi-1[/

Galatasaray Lisesi'nden bir arkadaşım hâlâ evlenemedi.

Geçenlerde "Yeter artık. Evlen de çoluk çocuk sahibi ol" dedim. Aşağıdaki teoriyi aktardı:

Bir kuruyemiş tabağı kalabalık bir grubun önüne geldiği zaman sırasıyla önce antepfıstıkları, ardından bademler, sonra fındıklar gider. En sona beyaz ve sarı leblebiler kalır. Eğer belli bir yaşa kadar

evlenmemişsen de durum farklı olmaz. Ya kalan leblebiler ve ayçekirdekleri ile idare edersin, ya da olur a bir fıstık bulurum diye tabağı karıştırır durursun..

Çerez tabağı teoremi- 2[/

Geçen hafta bir türlü evlenemeyen bir arkadaşımın, ileri yaşta evlenmekle, çerez tabağı arasındaki benzerliği anlatan görüşlerini aktarmıştım. Bu yazı üzerine, bazı okurlarımdan

eklemeler geldi. Ben tabakta en sona kalanların sarı ve beyaz leblebiler olduğunu yazmıştım. Mektep arkadaşım Merih Tüzün şöyle yazmış:

"Sevgili Fatih, aynı tabakta ucu açılmamış kabuklu şam fıstıkları da kalır. Herkes bir eller, bakar ama kimse açmaya cesaret edemez, tabağa geri bırakır. Onlara ulaşmak cesaret ister. Dişine

güveneceksin kıracaksın ki, içinde gizlediği lezzete ulaşabilesin. Ama risklidir, dişini kırabilirsin."

Merih haklı..

Şairin dediği gibi: "Daha ne güzellikler vardı derinlerde. Bazen korktuk.. Bazen gücümüz yetmedi."

alıntıdır ...FATiH ALTAYLI'DAN

Benim çok hoşuma gitti paylaşmak istedim sizlerlea
.s.

Son düzenleme:
bence de çok güzel bir yazıydı a.s.
Fatih Altaylı'nın bu tarz yazılarını seviyorum
Çok güzel şeyler yazıyor, farklı bakış açılarından bakabilemeyi öğreniyorsun

demi yani herkezin sevdiği her zaman en iyi değildirkaydirigubbakcemile5

Kızlar burdan da yeni bir teorem ürettim ben bakın ;

Çerez Tabağı Teoremi 3

Çerez tabağında hemen herkesin beğendiği ve diğerlerinden daha pahalı olan kuruyemişler vardır , bunları hemen herkes beğenir... Ancak onlara hiç bakmadan beyaz leblebi , çekirdek gibi hem fiyatı

daha makul hem de bazı kişilerin diğerlerinden daha çok sevdiği lezzetler de vardır... Şam fıstığının yüzüne bile bakmadan direk leblebi yiyen de çoktur...

Demek ki neymiş , her şeyin kendine göre alıcısı bulunurmuş...

Ve yine demek ki "Gönül kimi severse güzel O'ymuş..."

ımza PeSpEmBe kaydirigubbakcemile3

Sırf sizin için yazdım kızlar kıymetinizi bilin yerimseniben

hakkaten çok güzel bi yazıymış...a.sa.s
eklediğin için teşekkürlera.s.

bende biliyordum bu teoremi duyunca çok doğru diye düşünmüştüm şam fıstık ve bademci biri olaraktan:)) ama pespembecim senin ürettiğin teorem 3 de çok doğru tebrik ederim arkadaşım kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…