- 22 Kasım 2010
- 11.048
- 19.334
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Arkadaşlar dün Samsung Galaxy s4 telefonumu çaldırdım. Minibüste çalındığını düşünüyorum. Minibüsten inip eve doğru yürürken fark ettim ve hemen karakola gittim. Gittiğim karakol beni başka bir bölgedeki karakola yönlendirdi ( olayı fark ettiğim yere hangisi bakıyorsa orda ifade vermem lazımmış böyle bir şeye de ilk kez şahit oldum) o arada ben zaman kaybettim tabii. İfademi verirken IMEI numarasını filan da verdim savcılık onunla takip yapacakmış. Ama herkes özellikle Samsung ların IMEI değiştirme olayının çok kolay olduğunu, hırsızın hemen telefonun IMEI numarasını değiştirmiş olacağı için bulunmasının çok zor olduğunu söylüyor. Bu arada karakol pek ilgisizdi, günde kaç tane çalıntı telefon ihbarı geliyor biliyor musunuz, bulunanı çok az, anca hırsızın çok amatörce hatalar yapması lazım, anca bir telefoncuya gidip telefonun kilidini kırdırmaya çalışması lazım vs dediler. BTK yı arayıp çalıntı ihbarı yapmam gerektiğini bile söylemediler, ben kendim netten araştırarak öğrendim. BTK çalıntı ihbarı yapılmış telefon olarak kaydetti cihazımı. Bilen arkadaşlara sorum şu, bu şekilde IMEI nosu değiştirilmiş dahi olsa telefonu bulunan oldu mu? Telefondan akıllı bankacılık kullanıyordum iki bankadan, onların internet bankacılıklarını kapattım ama açıkçası başka nasıl güvenlik önlemleri almam gerek bilmiyorum. Kimliğimin fotosunun çekilmiş resimleri var, not kısmına bir sürü şifre mifre kaydetmiş olabilirim...Resim ve videolarımdan hiç bahsetmiyorum....Çok tedirginim...Bu telefonumun borcu daha geçen ay bitmişti, alana haram olsun yiyemesin parasını.
Bu arada Turkcell den kampanyayla tel alacağım, akıllı telefon alırken güvenlik açısından nelere dikkat etmem lazım? I phone ların IMEI sını değiştirmek daha zor diyorlar. Doğru mu acaba? Bir de telefon kaskosu filan var mı? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Bu arada Turkcell den kampanyayla tel alacağım, akıllı telefon alırken güvenlik açısından nelere dikkat etmem lazım? I phone ların IMEI sını değiştirmek daha zor diyorlar. Doğru mu acaba? Bir de telefon kaskosu filan var mı? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.