Slm,ben artık 38 .haftadayım.doktorumu uzun bir arayıştan sonra buldum ve hala aynı fikirdeyim.Annem 30 senelik ameliyathane hemşiresi son 7 senesi ise kadın doğum ameliyatlarında geçti.(başka bir şehirde) bana aktardığı en önemli tespiti özel yada devlet farketmez hastanenin doktorun makyajına inanmamalı,ameliyat masasında ne olup bittiğini sadece ameliyat ekibi bilir der.
Peki bu durumda istanbulda yaşıyorsanız asgari dikkat edilmesi gereken hususlar neler olabilir ;
1)hastane ile ikametgahınız arasındaki uzaklık
acil bir durumda kendinizi hastanenizde ve emanet ettiğiniz doktorunuzla görmek isteyeceksiniz ve eğer özel aracınız yoksa bu daha da önemli bir kriter
2)Hastanenin sterilizasyonu hakkında bilgi toplanmalıdır
bunun için herkesin girip çıktığı yerleri değil herkesin giremediği /girmediği yerlerde sterilizasyon aranmalıdır.örneğin boş durumdaki hasta odasının lavabo ve banyosunun hijyen durumu
3)doktorunuza her istediğinizde ulaşabilmektemisiniz?
Evet ,özel cebini siZinle paylaşıyor ama o telefona kimse cevap vermiyorsa sıkıntı, yoğun çalışan ,kasap gibi çalışan hastanelerden uzak durun derim.hamileliğin ilerleyen haftalarında annenin kişilğiyle orantılı olarak artan bi paranoya oluyor buradada doktora kolay ulaşmak önem arzediyor.
4) doktorunuzun randevu sistemi dünyanın ulaşılması en zor sistemi mi?
Sağlık konusuna önem verdiğimiz için ve ekonomimiz müsaitese, özel hastanelri tercih ediyor üstüne birde eski tabirle milyarlar ödüyoruZ. aslında sosyal devlet olmanın zorunluluğu ücretsiz sağlık hizmeti iken, devletimizin veremediği /vermediği sağlık güvencesi ve hizmetini paramızla satın alıyoruz.Aaaaa...bakın bu özel hastaneler zaten soyup soğana çevirdiği yetmiyormuş gibi birde koyun gibi sıraya diziyorlar.yok kardeşim hem sana bakanlığın ucunu açık bıraktığı bir kanunla %200e kadar ücret vs ödeyeceğim hem de ben istersem değil sen istersen bana hizmet vereceksin! Bu sisteme razı olan anneler varsa buyursun alsın.Ama sonra da burada komisyoncu gibi reklAm yapmasın.bu platformu bu ülkenin dörtbir köşesinden hertürlü gelir grubundan insan takip ediyorsa ,şımarık özel hastane çarkına dahil olarak ve insanlara da bunu överek kötülük yapmayın.
5) muayene süreciniz tatmin edici mi?
Eğer doktorunuz makul sürenin çok altında siZinle görüşme yapıyorsa ve soracak tüm sorularınız kafanızda kalmaya devam ederek eve dönüyorsanız tercihinizi tekrar gözden geçirin derim.makul süreden kastım görüşmenin 15-30dakika arasında sürmesi, doktorun sadece bebeği götüntülemenin haricinde anne sağlığını da yakından takip etmesi güleryüzüyle sizin sorularınıza cevap vermesinin önemli olduğunu düşünüyorum.
Benden bu kadar ,umarım yardımcı olur.