Çok geçmiş olsun. Aynı sorunla hatta ileri derece bir rahatsizlikla baş ediyorum. Benimki yirmilik dişler sonucunda değil ama 2019 yılında ilk kez dişçiye gidip kanal tedavisi yapılmıştı 1.5 saat ağzımın orantısız açık kalması sonucu çenem kilitlendi. İlk kez dişimi müdahale edildiği için normal zannediyordum bir süre sonra çenemde cat diye bir ses geldi. Agzimi acmam kısıtlandı daha sonra emar çekindim diş hekimi çene cerrahına yonlenlendirmisti emerim uzun süre çıkmadı sonrada ben gitmedim. Kovidin çok yaygın olduğu dönemdi. Çeneminde ağrısına alışmıştım, çenem açılmaya başladı ama sağ tarafta bildiğin cat cat sesler geliyor bunu sade d ben değil çevrende ki herkes duyuyordu. Tabi ben üzerine gitmedim çok fazla çünkü ondan önemli düşündüğüm ciddi ağrılarım vardı. Yıllardır sırt ve kas ağrısı çekiyorum. Gitmediğim doktor almadığım tedavi kalmadım. En son bir gün ağrılardan ağlamaktan perişan vaziyette bir başka özel hastanede bir ortopedi doktoruna gittim. Teşhisi koydu verdiği ilac sonuç verdiği için ek olarak fizik almam için fizik doktoruna yönlendirdi.
Fizik doktorumun sorduğu tek soru diş problemin varmı dedi. Çenemde ki o sesi duyunca acil olarak bir doktor ismi verdi cene cerrahına yönlendirdi.
Ağrıların hepsi çenenden kaynaklandı dedi. Yani bunca yıl çektiğim acı o yollarda döktüğüm para bosaymis ve bunu sadece bir fizik doktorunun soylemisiyle öğrendim. Sakin ihmal etme.
Düşün ağzında ki bir problem parmaklarının uyuyup hareket ettirmemene kadar yol açıyor.
Geçen hafta çene cerrahina gittim 15 gün için ilaç verdi hangi kasların gevşeyip gevsemedigini tespit edecekmiş. Haftaya gideceğim tekrar ona göre tedavim yonlenecek ama bana sürecin yıllar süreceğini ve en sonunda ceneden ameliyati her şekilde olmam gerektiğini söyledi. Tedavi sadece ameliyat için yüzde yüz sonuç almayı destekliyormus.