• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çene yamukluğu

aysee_51

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
298
0
46
- Yurtdışı
arkadaslar oncelıkle hepınıze merhabalar:3:
baslıkta da belırtmıs oldugum gıbı benım cenemde yamukluk var sol tarafa dogru kayma boyle kapanırken cenem sola dogru kayıyor normalde bakınca cok bellı olmuyo fakat fotograflarda fılan gorunce gercekten kaymıs goruntusu oluyor :5:
doktorlar tel onerdıler ama benım dıslerımin görüntüsünde cok problem yok sükürler olsun:26:
aceba cene yamuklgu ıcın tel kullanan var mı yakınları veya kendısı nasıl oluyor lutfen cevap verebılırler mı
bıde fakulte hastanelerınde cok uzun sure sonrasına randevu verıyorlar bu yuzden konya da bı ozel hastane varmıs ben nıgdede oldugum ıcın orda yaptırmayı dusunuyorum bu hastane hakkında bılgısı olan var mı

Son düzenleme:
merhaba :) eğer "dişlerinde" sorun yoksa ortodonti tedavisi görmen gereksiz. ama sorun yoksa diyorum bak. tabi dişlerini görmeden net birşey söyleyemem. çene yamukluğu ortognatiye giriyor.. ki şu zamana kadar gördüğüm ortognati tedavisi gören kişiler çene ameliyatı oldular. (gerçi onların bayağı belli oluyordu.) bir arkadaşım da tel takmıştı gerçi ama dişinin yapısından dolayı çenesi yamuktu. sen de dişlerimde pek sorun yok diyorsun ama çene yamukluğunun giderilmesi için tel takman gerekiyormuş. o zaman dişlerinde sorun vardır. :) sana pek belli olmuyordur. :) ben de tel kullanıyorum şuan ve benim de çok belli olmuyordu yamukluğu dişlerimin. sonra teli taktım 2 ay oldu daha ve fotoğraflarıma baktığım zaman anlıyorum ki bayağı bozukmuş yani... neyse ben hastaneni iyi seçmeni öneririm. ve ortodonti, ortognati gibi şeyler estetiğe kaçıyor biraz. bu gibi şeyler için devlet hastanesini seçmemeni tavsiye ederim..

merhaba :) eğer "dişlerinde" sorun yoksa ortodonti tedavisi görmen gereksiz. ama sorun yoksa diyorum bak. tabi dişlerini görmeden net birşey söyleyemem. çene yamukluğu ortognatiye giriyor.. ki şu zamana kadar gördüğüm ortognati tedavisi gören kişiler çene ameliyatı oldular. (gerçi onların bayağı belli oluyordu.) bir arkadaşım da tel takmıştı gerçi ama dişinin yapısından dolayı çenesi yamuktu. sen de dişlerimde pek sorun yok diyorsun ama çene yamukluğunun giderilmesi için tel takman gerekiyormuş. o zaman dişlerinde sorun vardır. :) sana pek belli olmuyordur. :) ben de tel kullanıyorum şuan ve benim de çok belli olmuyordu yamukluğu dişlerimin. sonra teli taktım 2 ay oldu daha ve fotoğraflarıma baktığım zaman anlıyorum ki bayağı bozukmuş yani... neyse ben hastaneni iyi seçmeni öneririm. ve ortodonti, ortognati gibi şeyler estetiğe kaçıyor biraz. bu gibi şeyler için devlet hastanesini seçmemeni tavsiye ederim..

cnm cok guzel acıklamısın tesekkurler ıste ben cok korkuyorum dıscıden o yuzden doktorun dedıklerını dınlemedım bıle o yuzden bılmıyorum nasıl bı uygulama yapılacak dedıgım gıbı var bıraz dıslerımde sorun ama ben dert etmıyorum yanı o kadar kotu degıl belkıde cenemın yamuklugu dıslerden kaynaklandıgı ıcın tel takman gerekıyor demıstır. zor oluyor mu tel kullanmak aceba ya takılma surecı fılan gercekten dıscı fobısı olanlardanım o yuzden muayenehaneye gırdıkten sonra ınsanların soyledıklerını bıle anlamıyorum :D belli olmustur heralde bu mesajlardan

buna neden olan etkenin tespitinin iyi yapılması lazım.
benim çenemde belki milimin yarısı kadar, bir tarafa daha fazla yüklenme durumu sözkonusu.
örneğin stresten vs. dişlerimi sıktığımda yüklendiğim taraftaki dişlerim daha fazla sızlar vs.
burun deviasyonu için gittiğim doktorum dedi ki; burnumdaki sorun, gelişme döneminde üst çenemin az gelişmesine neden olmuş vs.
ameliyattan sonra hissediyorum ki o çok küçük kayma düzeldi gibi.
sanıyorum burnumdaki yamukluk etki ediyordu.

buna neden olan etkenin tespitinin iyi yapılması lazım.
benim çenemde belki milimin yarısı kadar, bir tarafa daha fazla yüklenme durumu sözkonusu.
örneğin stresten vs. dişlerimi sıktığımda yüklendiğim taraftaki dişlerim daha fazla sızlar vs.
burun deviasyonu için gittiğim doktorum dedi ki; burnumdaki sorun, gelişme döneminde üst çenemin az gelişmesine neden olmuş vs.
ameliyattan sonra hissediyorum ki o çok küçük kayma düzeldi gibi.
sanıyorum burnumdaki yamukluk etki ediyordu.

cok tsekkurler ılgılendıgın ıcın cnm bende gıtcem ınsallah tatılde soyle detaylı bı anlatıyım derdımı dınleyım bu sefer

Back