Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun. Ama geçmesi sanırım zor ki ben 3 senedir savaşıyorum dudak üstü ve alnımda çıkan lekelerle. Doktora gittim. Bir günde oluştu ve bir daha geçmedi dedim. Leke bir günde oluşmaz dedi. Bunun altyapısını yıllarca yaptığımız yanlışlarla biz oluşturuyoruz dedi. Örneğin denize gittiğimiz zamanlar dışında kaç kişi yüksek koruyucu krenler sürerek çıkıyor yazın güneşe? İşte yıllarca güneş ışınları cildi deforme ediyor. Renk pigmentlerinde hasara yol açıyor. Ama bu bir günde görünür hale gelebiliyor. Derinden gelen bir sorun olduğu için de dışardan sürülen kremler yağlar ya da peeling yapmak ancak yüzeysel bir renk açılmasına sebep oluyor.
Leke görünümünü azaltmak isterseniz birkaç önerim olabilir:
1- Orta boy bir domatesin yarısını rendeleyin, içine bir çorba kaşığı (silme) un ilave edin. Ve bir tatlı kaşığı fınfık yağı ekleyerek iyice karıştırın. Hergün düzenli olarak bu karışımı hazırlyıp yüzünüze uygulayın 15-20 dakka beklettikten sonra yıkayın. Ciddi oranda leke görünümünü azaltıyor. Ama bitirmiyor
((
2- Geceleri yatmadan önce yüzünüze kantaron yağı sürün. Ancak sabah mutlaka iyi temizlenmesi gerekiyor, çünkü gün ışığıyla karşılaşmaması gerekiyor. Bu da kullanıp lekenin rengini açmada işime yarayan bir yöntem.