Lekeler, Çiller çene bölgesi ve dudak üstündeki sivilce izlerine ve lekelere çözüm

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

lale55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
26
0
arkadaşlar lütfen yardımcı olun bana çenemde sürekli çıkan sivilcelerden epey iz kaldı, ayrıca dudağımın üstünde de bir renk koyuluğu oluştu bunları nasıl giderebilirim önereceğiniz bir ürün veya doğal bir şey var mı kesin çözüm veren.

napıcaz peki limon+su karışımıyla her gün silmek işe yarar mı dersiniz

aynı dert bende de var üst dudağımın ortasının tam üstünde hafif bir kırmızılık var ve geçmiyor

peki arkadaşlar dermatoloğa göründünüz mü . kullanıp onayladığınız bir krem , ilaç vs ne olursa tavsiye bekliyorum arkadaşlar

ben bu cuma günü gidicem doktora bakalım hangi kremi vericek umarım işe yarar daha önce 3lü tedavi diye bişey duydum lekeler için başka bir sitede cilt doktoru öneriyordu

benzamiycn diye bi krem kullanıyorumdoktor tavsiyesi.. çok işe yarıyor sivilceleri azaltıyor ama lekeleri geçiriyor mu tam emin olamadım

benimde öyle ya hatta sanki top sakal gibi koyu duruyo o kısımlar senağlama hem sivilce hemde ağda bantlarından sonra kötü bi hal aldı..geçenlerde burada okumuştum bi arkadaş elma sirkesinin buharı iyi geliyo lekelere demişti 1 hafta boyunca aksatmadan denedim sonuç çok güseldi koyuluklar hafif açılmaya sorun olmayan yüzüümün diğer bölgesindede ışıltı olmuştu resmen...ama uzun süre denemek lazım galiba nedense devam edemedim ama tekrar başlıycam...

ya bende okumuştum cildi uzun süre sıcak buhara tutmak çok zararlıymış uzun vadede, yani belki lekeler geçebilir ama bu seferde cildin elastikiyeti kaybolur sarkmalar falan olabilir

ben bu cuma günü gidicem doktora bakalım hangi kremi vericek umarım işe yarar daha önce 3lü tedavi diye bişey duydum lekeler için başka bir sitede cilt doktoru öneriyordu

bu üçlü tedaviyi merak ettim bizi de bilgilendirir misin dr gidince

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun. Ama geçmesi sanırım zor ki ben 3 senedir savaşıyorum dudak üstü ve alnımda çıkan lekelerle. Doktora gittim. Bir günde oluştu ve bir daha geçmedi dedim. Leke bir günde oluşmaz dedi. Bunun altyapısını yıllarca yaptığımız yanlışlarla biz oluşturuyoruz dedi. Örneğin denize gittiğimiz zamanlar dışında kaç kişi yüksek koruyucu krenler sürerek çıkıyor yazın güneşe? İşte yıllarca güneş ışınları cildi deforme ediyor. Renk pigmentlerinde hasara yol açıyor. Ama bu bir günde görünür hale gelebiliyor. Derinden gelen bir sorun olduğu için de dışardan sürülen kremler yağlar ya da peeling yapmak ancak yüzeysel bir renk açılmasına sebep oluyor.
Leke görünümünü azaltmak isterseniz birkaç önerim olabilir:
1- Orta boy bir domatesin yarısını rendeleyin, içine bir çorba kaşığı (silme) un ilave edin. Ve bir tatlı kaşığı fınfık yağı ekleyerek iyice karıştırın. Hergün düzenli olarak bu karışımı hazırlyıp yüzünüze uygulayın 15-20 dakka beklettikten sonra yıkayın. Ciddi oranda leke görünümünü azaltıyor. Ama bitirmiyor ((
2- Geceleri yatmadan önce yüzünüze kantaron yağı sürün. Ancak sabah mutlaka iyi temizlenmesi gerekiyor, çünkü gün ışığıyla karşılaşmaması gerekiyor. Bu da kullanıp lekenin rengini açmada işime yarayan bir yöntem.

evet güneşin de leke oluşumunda büyük payı var, güneş koruyucu kullanmak gerek tabi ama hangi markaya güveneceğimi şaşırdım doğrusu ,birinin çok iyi dediğini öbürü yerin dibine sokuyo.bir de kantaron sarı ve kırmızı kantaron diye ikiye ayrılıyor peki yağlarında da bu ayrım var mı ve hangisi leke için kullanılıyor canım, sen kullandın mı yoksa araştırıp öğrendiğin bir bilgi mi ?

Merhaba lale 55. Kantaron yağının da sanırım iki türü var. Ben kırmızı olanı aldım. Ama bunu özellikle seçmedim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçen baharda kullanmaya başladım. Kendisi cildini nemlendirmek için hatta çocuğunun herhangi bir yeri yaralandığında bile bunu kullanıyormuş, çünkü kantaron yağının doku onarma özelliği de varmış. Bende yarattığı etkiyse cildi yumuşatma ve hafif soyulma şeklinde oldu. Haftada 3-4 gece sürüp yatıyorum. Dediğim gibi lekenin rengini açıyor fakat tamamen geçirmedi. Geçici bir çözüm ama en azından doğal, ucuz ve pratik )

evet ya kantaronu da deneyebilirim mantıklı gözüküyor.ama bu bitkisel yağların saf olanını bulmak çok zor deniyor kullandıklarımız o aktarlardakilerin çoğu yarar yerine zarar verirmiş ne kadar doğru bilmiyorum

Merhaba,
Peki doktorunuz bunlarin yuzeysel degil de tamamen gecmesi icin ne yapilmasi gerektigini soyledi mi? Elimizden birsey gelir mi, yoksa zamana mi birakmak gerekir? Bu konuda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

Ben her gece yatmadan önce bebe pudrası sürdüm.ıyi geldi..Benim leke dudağımın sağ üst köşesindeydi.Bıyık gibi duruyordu(

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…