• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemevinde cenazeye katılanlara ateş açıldı

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
GAZİANTEP'te, vefat eden Mehmet Ali Topak için Düztepe Mahallesi'nde bulunan cemevinde düzenlenen cenaze törenine katılanların üzerine yoldan geçen bir motosikletten av tüfeğiyle ateş açıldı.
Cemevi önünde bulunan kalabalıktaki 3 kişi yaralanırken, motosikletli saldırgan kaçtı.
Yakındaki özel hastaneye götürülen 3 kişinin vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Sözcü

Bu kadar dine takık bir ülke olmasak insanlardaki vicdanı dine göre düşünmesek, her yerdeki özgürlükçü anlayışımızı şurada da gösterebilsek 50 yıl ileri gideriz diye düşünüyorum. :ssz:

Sürekli ülke karıştırılmaya çalışılıyor,Rabbim fırsat vermesin böylelerine inşallah.

aleviler özellikle kışkırtılmaya çalışılıyor. mezhep çatışması çıkması için son zamanlarda büyük bir çaba var. gezide ölenlerin çoğu da aleviydi, geçenlerde cemevindeki cenazeye katılan vatandaş da çatışmanın ortasında kalıp vurulmuştu, o da aleviydi.
alevileri birileri hedefe aldı, ama fitili yakanlar duble yol yapanlarla aynı.

aleviler özellikle kışkırtılmaya çalışılıyor. mezhep çatışması çıkması için son zamanlarda büyük bir çaba var. gezide ölenlerin çoğu da aleviydi, geçenlerde cemevindeki cenazeye katılan vatandaş da çatışmanın ortasında kalıp vurulmuştu, o da aleviydi.

Şu var ki Aleviler ancak kendini savunur acısını içinde yaşar. Bizi kimse anlamıyor ühüü diyenini hiç duymadım yanlış ata oynuyorlar

Şu var ki Aleviler ancak kendini savunur acısını içinde yaşar. Bizi kimse anlamıyor ühüü diyenini hiç duymadım yanlış ata oynuyorlar
Evet bir alevi olarak cevap veriyorum kesinlikle yanlış ata oynuyorlar.Biz herkese aynı yaklaşırız ,içimize alırız ,hoş görülüyüzdür ama bize karşı tutum yıllardır böyle süre geldi.

Biz diğerlerine göre müslüman değiliz.Ama öyleyiz işte.

Tabi baştaki şahıs haberlerde kızılbaşlar diye bizden bahsedip ortalığı kışkırtmasa bunlar olmayacaktı belkide.Bu arada dediğim gibi kışkıran taraf biz değiliz.Herşey ortada.

Ve son bir şey daha biz tarafda değiliz.Ne sünni ne alevi diye bahsedilmesini sevmedik.Ayrımı sevmedik.Yıllardır siyasete bizi de alet etmeye çalıştılar ve ettiler de ama biz insanları sünni diye öldürmedik.Alevi öldürmek sevaptır denilen zamanlarda bile.Bize göre bu sadece bir mezhepti geçmişten getirdiğimiz güzel adetlerimiz bir kültürümüz vardı onları kendimizce yaşardık.Çok merak edenler araştırsın öğrensin Osmanlı'da yeniçeri ocağı bektaşilik kültürünün izlerini taşır.O zamanlar alevi bektaşiler diğer dinlerden olan Osmanlı halkını müslümanlığa çekme konusunda daha iyiydiler çünkü daha yumuşak hoşgörülüydüler.Ve bu onların o zamanlar göreviydi.İnsanları alevi sünni laz kürt vs diye ayıran yöneticilere hiç birşey demiyorum.Diyemiyorum.

Back