Nüfusa geç kaydolmuş, bizim suçumuz yok ailesinin suçu diye bir de onlara tazminat ödettirirler bunlar.
allah şehit olan bütün madencilerimize rahmet mekanlarını cennet eylesin
yakınlarına sabır versin inşallah
ben allaha şükür hiçbir yakınımı kaybetmedim ama o kadar çok ağladım ve ağlıyorumki bu haberleri gördükçe
ben bile bu kadar üzülmüşken allahım güzel allahım bütün yakınlarına sabır ihsan etsin
çok zor çok....
işin diğer trajedi kısmı ; Çocuk ve gençlerin çalışma usulleri yönetmeliğinde değişiklikler yapılmış.. 25 Ekim 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış...15 yaşını doldurmuş kişilerin yani 16 yaşından gün almış çocukların artık ağır işlerde çalıştırılması yasal hale getirilmiş !!!
Ve madenden daha hala çıkarılmayan işçiler olduğu, ve bunların sigortasız ve aralarında çocuk işçiler olabileceği haberleri var her yerde. içerideki yangını söndürmek için küllü su püskürtüldüğü ve bu betaonlaşmaya sebep verdiğini, bu durumda cenazelerin çıkarılamayacağı haberleri var sürekli..Ve bunları söyliyenler maden işçileri..Okudukça afallıyorum iyiceİnsan hayatı bu kadar mı ucuz !!
zaten dirilerine saygı duymayanlardan ölülerine saygı duymalarını beklememiz abes aslında
gerekli önlemler en başından alınsaydı hiç bunlar olmazdı
üstüne kapatmak için fırsat oldu işte küllü su yangını sönduremedık falan filan bahane
ben emınım bu olay unutulduktan sonra o maden ocağı işletilmeye devam edicek çünkü yayında yetkılılerden bırısı soyledı bu dagın içi kömür dolu diye.....
zaten soma demiş, işletmeye devam edicez diye..kömür dağı değil rant dağı desek daha doğru olur. Birde bu şirket sinoptaki nükleer santalin işletmeciliğine talip olmuş. Bunlar somada yüzlerce insanı ölümüne sebep oluyorlarsa bir nükleer santralle Türkiyeyi patlatırlar herhalde !!!
yaparlarvalla bu olanları yukardaki görüyo bence öyle bişey olacakki bunlara sebep olanlar öyle bir belanın altında kalıcakki bütün Türkiye izliycez ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?