• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemal Yıldız, 16 Yaşında Madende Çalışmaya Başlamış

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.408
23.889
598
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Cemal Yıldız'ın 16 yaşında madene girdiği ve 3 yıldır madende çalıştığı ortaya çıktı.

Soma'daki maden faciasının ardından gündeme gelen önemli konulardan biri de madende 18 yaşından küçük işçilerin çalıştırılıp çalıştırılmadığı oldu.

15 YAŞINDA OLDUĞU İDDİASI YALANLANDI

Facianın ertesi günü, Cemal Yıldız'ın dayısı olduğunu söyleyen bir kişi, yeğenin 15 yaşında hayatını kaybettiğini söylemişti. Bu iddialar hem hükümet, hem de madenci holding tarafından yalanlanmış, Yıldız'ın ailesi de çocuklarının 15 değil, 19 yaşında olduğunu söylemişti.

16 YAŞINDA ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

19 yaşında hayatını kaybeden Cemal Yıldız, madende çalışmaya 16 yaşında başladığı ortaya çıktı. Yıldız'ı tanıdığını söyleyen bir kişinin verdiği bilgiye göre genç işçi okul masraflarını karşılamak için 2011 yılında madende alışmaya başlamış.

FACEBOOK HESABINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Cemal Yıldız, 9 Kasım 2011 tarihinde Facebook hesabından paylaştığı bir gönderide, "Soma kömürleri.d" diyor. "Ne iş cemo?" diye soran bir arkadaşına da "maden ocana abi işe başladm" cevabını veriyor.

http://www.haberler.com/cemal-yildi...aberi/?utm_source=facebook&utm_campaign=elite

$cemal-yildiz-16-yasinda-madende-calismaya-6037475_4470_m.jpg ..............

Nüfusa geç kaydolmuş, bizim suçumuz yok ailesinin suçu diye bir de onlara tazminat ödettirirler bunlar. :51:

allah şehit olan bütün madencilerimize rahmet mekanlarını cennet eylesin
yakınlarına sabır versin inşallah
ben allaha şükür hiçbir yakınımı kaybetmedim ama o kadar çok ağladım ve ağlıyorumki bu haberleri gördükçe
ben bile bu kadar üzülmüşken allahım güzel allahım bütün yakınlarına sabır ihsan etsin
çok zor çok....

allah şehit olan bütün madencilerimize rahmet mekanlarını cennet eylesin
yakınlarına sabır versin inşallah
ben allaha şükür hiçbir yakınımı kaybetmedim ama o kadar çok ağladım ve ağlıyorumki bu haberleri gördükçe
ben bile bu kadar üzülmüşken allahım güzel allahım bütün yakınlarına sabır ihsan etsin
çok zor çok....

yani ne söylesek ne söylense boşş.........

işin diğer trajedi kısmı ; Çocuk ve gençlerin çalışma usulleri yönetmeliğinde değişiklikler yapılmış.. 25 Ekim 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış...15 yaşını doldurmuş kişilerin yani 16 yaşından gün almış çocukların artık ağır işlerde çalıştırılması yasal hale getirilmiş !!! :51:

Ve madenden daha hala çıkarılmayan işçiler olduğu, ve bunların sigortasız ve aralarında çocuk işçiler olabileceği haberleri var her yerde. içerideki yangını söndürmek için küllü su püskürtüldüğü ve bu betaonlaşmaya sebep verdiğini, bu durumda cenazelerin çıkarılamayacağı haberleri var sürekli..Ve bunları söyliyenler maden işçileri..Okudukça afallıyorum iyice :25: :25: İnsan hayatı bu kadar mı ucuz !!

işin diğer trajedi kısmı ; Çocuk ve gençlerin çalışma usulleri yönetmeliğinde değişiklikler yapılmış.. 25 Ekim 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış...15 yaşını doldurmuş kişilerin yani 16 yaşından gün almış çocukların artık ağır işlerde çalıştırılması yasal hale getirilmiş !!! :51:

Ve madenden daha hala çıkarılmayan işçiler olduğu, ve bunların sigortasız ve aralarında çocuk işçiler olabileceği haberleri var her yerde. içerideki yangını söndürmek için küllü su püskürtüldüğü ve bu betaonlaşmaya sebep verdiğini, bu durumda cenazelerin çıkarılamayacağı haberleri var sürekli..Ve bunları söyliyenler maden işçileri..Okudukça afallıyorum iyice :25: :25: İnsan hayatı bu kadar mı ucuz !!

zaten dirilerine saygı duymayanlardan ölülerine saygı duymalarını beklememiz abes aslında
gerekli önlemler en başından alınsaydı hiç bunlar olmazdı
üstüne kapatmak için fırsat oldu işte küllü su yangını sönduremedık falan filan bahane
ben emınım bu olay unutulduktan sonra o maden ocağı işletilmeye devam edicek çünkü yayında yetkılılerden bırısı soyledı bu dagın içi kömür dolu diye.....

zaten dirilerine saygı duymayanlardan ölülerine saygı duymalarını beklememiz abes aslında
gerekli önlemler en başından alınsaydı hiç bunlar olmazdı
üstüne kapatmak için fırsat oldu işte küllü su yangını sönduremedık falan filan bahane
ben emınım bu olay unutulduktan sonra o maden ocağı işletilmeye devam edicek çünkü yayında yetkılılerden bırısı soyledı bu dagın içi kömür dolu diye.....

zaten soma demiş, işletmeye devam edicez diye..kömür dağı değil rant dağı desek daha doğru olur. Birde bu şirket sinoptaki nükleer santalin işletmeciliğine talip olmuş. Bunlar somada yüzlerce insanı ölümüne sebep oluyorlarsa bir nükleer santralle Türkiyeyi patlatırlar herhalde !!!

zaten soma demiş, işletmeye devam edicez diye..kömür dağı değil rant dağı desek daha doğru olur. Birde bu şirket sinoptaki nükleer santalin işletmeciliğine talip olmuş. Bunlar somada yüzlerce insanı ölümüne sebep oluyorlarsa bir nükleer santralle Türkiyeyi patlatırlar herhalde !!!

yaparlar :19:valla bu olanları yukardaki görüyo bence öyle bişey olacakki bunlara sebep olanlar öyle bir belanın altında kalıcakki bütün Türkiye izliycez ...

Soma’da madende 15 yaşında bir çocuğun bulunduğu iddiasının sorumlusu da AKP ve yönetmelikte yaptığı değişiklikler.

Soma’da madende 15 yaşında bir çocuğun bulunduğu iddiasının sorumlusu da AKP ve yönetmelikte yaptığı değişiklikler. Çocuk ve Gençlerin Çalışma Usulleri Yönetmeliği de değiştirilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ağır ve tehlikeli işlerde çalışma yaşını 16’ya indirmişti. Eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 düzenlemesinin ardından, Çocuk ve Gençlerin Çalışma Usulleri Yönetmeliği de değiştirildi. 25 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ağır ve tehlikeli işlerde çalışma yaşını 16’ya indirdi. 16 yaşından gün almış çocukların artık ağır işlerde çalıştırılması yasal hale getirildi. Yasaya göre 15 yaşını doldurmuş ancak 18 yaşını bitirmemiş işçiler genç işçi sayılırken 14 yaşını tamamlamış ancak 15 yaşını bitirmemiş işçiler çocuk işçi olarak tanımlanıyor. Yeni düzenlemede yönetmelikteki “çocuk ve genç işçilerin çalıştırılamayacakları işler” başlıklı liste kaldırıldı. Böylelikle çocuk ve genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmasını yasaklayan en önemli madde kaldırılmış oldu. Bunun yerine listeye “16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin çalıştırılabilecekleri işler” listesi eklendi. Bu düzenleme ile 16 yaşına girmiş çocuklar patronlara ucuz iş gücü olarak sunuldu.

http://telgrafhane.org/16-yasinda-agir-ise-onay-veren-de-sendin/

Back