• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemaat yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini etkileme gücüne sahipi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[h=1]Osman Can diyor ki[/h]AKP'nin hukuk profesörü MKYK üyesi Osman Can: Cemaat , yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini etkileme gücüne sahip..

osman_can_diyor_ki_h4409.jpg

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Can, Fethullah Gülen cemaatinin destekleyenlerin Yargı erkinde yalnızca yüzde 15, toplumun da yalnızca yüzde 2-3 olduğunu belirtti. Gülen cemaatinin Yargıtay ve Danıştay’ın, dolayısıyla tüm yargı erkinin kontrolünü ele geçirdiğini söyleyen Can, "Bu kurumlar Yüksek Seçim Kurulu’nun başkanlığını da seçtikleri için, Gülenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaderini etkileme gücüne sahip oldular" dedi.

Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve AKP hükümeti ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki gerginlik hakkında çok sayıda haber ve yorum aktaran İngiliz Financial Times gazetesi bugünkü baskında AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Can’ın kaleme aldığı bir makaleye yer verdi.

osman%20can.jpg

NİHAİ AMAÇLARINI KİMSE BİLMİYOR

“Türkiye Gülencilere karşı demokrasisini korumalı” başlıklı makalede Osman Can, Gülen Hareketini "Nihai amacını kimsenin bilmediği mutlak biate dayalı gizli bir dini hareket" olarak tanımlıyor ve Gülenciler siyasi-askeri elitlerden daha büyük bir tehdit oluşturuyor” diyor.

Osman Can yorum yazısında, Türkiye’nin alınan bazı yargı kararları nedeniyle krizde olduğunu ve bu krizin ‘demokrasinin kaderini belirleyeceğini’ ifade ediyor.

YSK DA ELLERİNDE

Osman Can Gülen Cemaati’nin yargıdaki etkisini şöyle ifade ediyor:

“Yargı erkinde yalnızca yüzde 15’inin, toplumun da yalnızca yüzde 2-3’ünün desteklediği Gülenciler Yargıtay ve Danıştay’ın, dolayısıyla tüm yargı erkinin kontrolünü ele geçirdi. Bu kurumlar Yüksek Seçim Kurulu’nun başkanlığını da seçtikleri için, Gülenciler gelecek yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaderini etkileme gücüne sahip oldular.”

http://www.haberartibir.com.tr/gundem/osman-can-diyor-ki-h4409.html

Back