• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cem Düdüklü Tencere, Kazıklandım mı?

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.246
198
Geçenlerde İLK KEZ kullanmak üzere düdüklü tencere aldık ama nohut, fasulye pişmiyor önceki gün ıslatmama rağmen. Et pişiyor ama zar zor. Aldığım tencere aynen bu:

$51944_0_b.webp

Isı yeteri düzeye gelince kırmızı pimin kalkması gerekiyor ama çoğu zaman kalkmıyor. Bazen o kırmızı pimi kendim kaldırıyorum çünkü takılı kalmış gibi oluyor. Hafif dokununca fırlıyor falan. Yemekler de pişmiyor. Kenarlarından buhar sızıyor. Biraz önce de içindeki suyu dışarı akıtmayı denedim. İnce ince sızıyor.

Dışarı sızması bozuk olduğu anlamına mı geliyor? İyi kapattığıma eminim, çok uğraştım. İnternetten alacaktım, kargo beklemeyelim hemen kullanalım diye mahalle arasında küçük bir dükkandan aldım ve kadın bana son üretimin değil 2010'un mu ne üretimini vermiş. Yeni üretimde saplar plastik. Sapların plastik olması tercihim değil ama eski olduğu için ve garanti belgesi konusu üzerinde de durmadığım için herhangibir yerden almış gibi değişim yapamayacağım sanırım. Daha otomatik modeller pahalı gelmişti ama şimdi de bu elimde kalırsa keşke diğerlerinden alsaydım diyeceğim. İçime oturmak üzere.

Bir de daha önce düdüklü kullanmadığım için hangi yemek ne kadar sürede pişmeli bilmiyorum. Kullanım kılavuzunda kuru bakliyat için 15 dk civarı diyor. Ben 40 dakika tutuyorum tık yok. Nohutlar ıslattığımdaki yumuşaklığıyla kalıyor :( Esas alma sebebim kuru bakliyatlardı; sadece onları pişirmiyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bir de patlar korkusu... :52:

Yardım kızlar. Şimdi bu bozuk mu? Hiç su sızmaması mı gerekiyor? Kadına götürüp bak bundan su sızıyor demeli miyim? Bana bozuk malı mı kakaladı? Pişerken küçük ocak büyük ocak farkı önemli mi? Tecrübesizliğime geldi... Keşke başka yerden garantili alsaydım...

Son düzenleme:
Geçenlerde İLK KEZ kullanmak üzere düdüklü tencere aldık ama nohut, fasulye pişmiyor önceki gün ıslatmama rağmen. Et pişiyor ama zar zor. Aldığım tencere aynen bu:

Eki Görüntüle 428743

Isı yeteri düzeye gelince kırmızı pimin kalkması gerekiyor ama çoğu zaman kalkmıyor. Bazen o kırmızı pimi kendim kaldırıyorum çünkü takılı kalmış gibi oluyor. Hafif dokununca fırlıyor falan. Yemekler de pişmiyor. Kenarlarından buhar sızıyor. Biraz önce de içindeki suyu dışarı akıtmayı denedim. İnce ince sızıyor.

Dışarı sızması bozuk olduğu anlamına mı geliyor? İyi kapattığıma eminim, çok uğraştım. İnternetten alacaktım, kargo beklemeyelim hemen kullanalım diye mahalle arasında küçük bir dükkandan aldım ve kadın bana son üretimin değil 2010'un mu ne üretimini vermiş. Yeni üretimde saplar plastik. Sapların plastik olması tercihim değil ama eski olduğu için ve garanti belgesi konusu üzerinde de durmadığım için herhangibir yerden almış gibi değişim yapamayacağım sanırım. Daha otomatik modeller pahalı gelmişti ama şimdi de bu elimde kalırsa keşke diğerlerinden alsaydım diyeceğim. İçime oturmak üzere.

Bir de daha önce düdüklü kullanmadığım için hangi yemek ne kadar sürede pişmeli bilmiyorum. Kullanım kılavuzunda kuru bakliyat için 15 dk civarı diyor. Ben 40 dakika tutuyorum tık yok. Nohutlar ıslattığımdaki yumuşaklığıyla kalıyor :( Esas alma sebebim kuru bakliyatlardı; sadece onları pişirmiyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bir de patlar korkusu... :52:

Yardım kızlar. Şimdi bu bozuk mu? Hiç su sızmaması mı gerekiyor? Kadına götürüp bak bundan su sızıyor demeli miyim? Bana bozuk malı mı kakaladı? Pişerken küçük ocak büyük ocak farkı önemli mi? Tecrübesizliğime geldi... Keşke başka yerden garantili alsaydım...
canım patlama korkuna bir önerim olacak belki pişirmeyle de orantılıdır suyu sakın ağzına kadar doldurma hava dolaşımı olmazsa patlayabilir genellikle bu sebeplerden ötürü oluyor kapakdan 3-4 cm. aşşağıya kadar doldur en fazla

canım patlama korkuna bir önerim olacak belki pişirmeyle de orantılıdır suyu sakın ağzına kadar doldurma hava dolaşımı olmazsa patlayabilir genellikle bu sebeplerden ötürü oluyor kapakdan 3-4 cm. aşşağıya kadar doldur en fazla

Teşekkürler, kullanım kılavuzunda da öyle diyor. Ben korkudan 2/3 ü geçirmiyorum :37:

:1: çok güldüm canım yaa :) korkmaya grek yk canım genelde kullanma klavuzundaki talimatları uygularsan pek bi sorun çıkmaz inş. :)

:37: Hele ki o pişme süresinin sonunda bomba gibi bi izlenimi oluyor, ocağa uzaktan uzaktan yanaşıp kapıyorum. :37::37::37::37:

Sanırım kazıklanmadım. :37: Kullandıkça korkum geçti. Eskiden en küçük ocakta tam açık halde kaynatıp düdük kalkınca kısıyordum. En küçük ocağın kısık hali düdüğü yukarıda tutmaya yetmiyormuş. En büyük ocakta da çok ses çıkarıyordu. Ortadaki ocakta ısı ayarını deneye deneye hallettim. Tam kısınca yine ısı yetmiyor. Hafif kısıyorum. Acemilikten sesi olduğunda mutfakta durmaya da korkuyordum. Artık alıştım ocağın başında durmaya... :37: Düdüklü de hava kaçırmıyor sanırım. Her şey yoluna girdi. Acemilik bitti :52:

$Cem-5-LT-pressure-cooker-Duduklu__43951595_0.webp

Lütfen yardım ya... Deli oluyorum. Şu gıcık tencereyle başım dertte. Annemden gördüğüm düdük kalkık dururdu, ötünce kapatırdın. Bu tencerenin kıllanım talimatında ise resimde gözüken pim ocağa koyarken inik olacak, sadece ocağı kapatıp tencereyi açacakken havasını almak için kullanılacak. Diğer kırmızı pim de kaynayınca kendi kendine kalkıyor. Bu eskiden kullanılan kapanan düdük mü şimdi? Ama bu şekilde yaptığımda hiç bir şey pişmiyor. Bir iki kere şansına pişti ama yine pişmemeye başladı. Genelde pişmiyor. Ayrıca tencereyi eğdiğimde su akıtıyor. Hem de aldığımdan beri. Üstteki siyah pimi kapalı mı tutmalıyım. Tencerenin su sızdırması bozuk olduğuna mı işaret. Nolur biri cevap yazsın.

Back
X