çeko dan sosyal hizmetlere geçişte kafa karışıklıgı ???

kertenkelebek35

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
257
79
34
kızlar merhaba şimdi sizlere bir sorum var biraz karışık gelebilir şimdiden affola :))
lisans matematik mezunuyum bazı nedenlerden dolayı aöf den çeko okuyorum bu sene 3.sınıfa gectim ama sorarsanız bana ne yararı olur hiç bilmiyorum bu sene sosyal hizmetlere gecmek istedim ama sınavsız olmuyomus..diyelim ki ben seneye ygs ye girdim ve lisans sosyal hizmetlere gectim o zaman cekoda aldıgım bazı ortak dersleri saydırabilirmiyim ??
ve sizce cekoya devam edip başka açıköğretim olan bi üniden mi sosyal hizmetleri tercih etmeliyim yoksa aynı ünide kalıp cekodan sosyal hizmetlere mi gecmeliyim ???
şimdiden hepinize cook teşekkür ederim

Cekoyu 2.üniversite kapsamında mi okuyorsunuz. Aslında kaydını sildirip.2 yıllık sosyal hizmetlere kayıt yaptırabilirsiniz. Sonuçta lisans mezunusunuz. Sınavsız 2.üniversite hakkınız var.
Ha 4 yıllık sosyal hizmetler istiyorsaniz ygs girip tercih vermeniz gerek. Taban puanı 353.

evet sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olmustum cekoya .. hala geciş yapabilirmiyim ki 2 yıllık sosyal hizmetlere ben bitti diye biliyodum geçişler

evet sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olmustum cekoya .. hala geciş yapabilirmiyim ki 2 yıllık sosyal hizmetlere ben bitti diye biliyodum geçişler
Bu yil Kayıtlar bitti maalesef anadolu Üniversitesi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi ne bakın 11 de bitecek diye biliyorum.
Istanbul üniversite si var oraya da bakın.

Bu yil Kayıtlar bitti maalesef anadolu Üniversitesi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi ne bakın 11 de bitecek diye biliyorum.
Istanbul üniversite si var oraya da bakın.
ben anadolu üni içerisinde geciş yapabilirim başka üni için tekrar sınava girmem gerekir seneye ygs ye girip istanbul ünide yazabilirim sosyal hizmetler hem lisans olur

ben anadolu üni içerisinde geciş yapabilirim başka üni için tekrar sınava girmem gerekir seneye ygs ye girip istanbul ünide yazabilirim sosyal hizmetler hem lisans olur
Hayır başka üniversite için sınava girmeye gerek yok.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Açıköğretim fakültesi de 2.üniversite kapsamında sınavsız alıyor.

Aaa bende matematik öğrencisiyim,iktisata başladım bu sene.
Faydasını görmez miyiz ?
valla ben yeşil pasaportumu kullanmaya devam etmek için öylesine kayıt oldum o an ceko yakın gelmişti :)
ilerde ne iş yapmak istediğine bağlı tabi bankacılık fınans falan istersen iktisad işine yarar ama ben formasyon alıp öğretmenlik yoluna girdim o yüzden bana hepsi aynı :)
iyi yapmıssın başlamakla okumanın zararı olmaz ki :))

ama önlisans dimi :/ o zamnda tekrar dgsye girip uzatmam gerekecek
Erzurum da sadece lisans sosyal hizmetlere 2.üniversite kapsamında almıyor. Diğer 2 yıllık bölüm ve 4 yıllık bölümlere alıyor.
Evet 2 yıllık okursanız DGS girip 4 tamamlarsiniz.

Erzurum da sadece lisans sosyal hizmetlere 2.üniversite kapsamında almıyor. Diğer 2 yıllık bölüm ve 4 yıllık bölümlere alıyor.
Evet 2 yıllık okursanız DGS girip 4 tamamlarsiniz.
onun yerine bu sene martta ygs ye girsem direk seneye lisanstan başlasam bu aldıgım ortak bazı dersleri saydırsam nasıl olur??sence yani :))3 bucuk yılda bitebilir okul

onun yerine bu sene martta ygs ye girsem direk seneye lisanstan başlasam bu aldıgım ortak bazı dersleri saydırsam nasıl olur??sence yani :))3 bucuk yılda bitebilir okul
Ortak dersler .ingilizce.bilişim. Türk Dili ve İnkılap Tarihi derslerinden muaf olursunuz.
Lisans istiyorsanız ygs girmeniz gerek.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde lisans sosyal hizmetler harcı 1.dönem 950.2.dönem 950.kitap vermiyorlar internet üzerinden yüklüyor. Vize sınavı internet üzerinden yapılıyor final sınavı ise belirlenen merkezlerde yapılıyor.
Anadolu Üniversitesi harcı daha düşük diyorlar.

evet bakmıstım cok yüksek ya ben örgün egitimde vermedim o kadar harc paraları
en mantıklı gelen anadolu ünide ama ordada aynı anda iki bölüm okunmuyo sanırım :/ eyvah gene uymadı olmadı istanbul üniyi denerim

Evet aynı anda aynı üniversite de olmaz sınavlar cakisir. Anadolu Üniversitesi kazanırsınız cekoyu sildirmen gerekir.
Diğer üniversiteyi kazanirsan sildirmene gerek yok aynı anda iki üniversite okursun.

Evet aynı anda aynı üniversite de olmaz sınavlar cakisir. Anadolu Üniversitesi kazanırsınız cekoyu sildirmen gerekir.
Diğer üniversiteyi kazanirsan sildirmene gerek yok aynı anda iki üniversite okursun.
evet canım cok sagol :) seneye son sınıf olucam ya cekoyuda yakmak istemiyorum hayat bu ilerde lazım olur alayım diplomayı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…