İlköğretim Yorum ve Soruları Çekmeköy Civarındaki Özel Okullar

banabircare

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
15
2
Arkadaşlar merhaba,
Çekmeköy'de oturuyorum. Kızım Aralık 2010 doğumlu. Önümüzdeki dönem gittiği kreşin devamı olan anasınıfına gidecek ama ben şimdiden sonraki sene başlayacağı 1. sınıf için araştırmaya başlamak istedim. Sıkışmadan doğru kararı verelim diye düşündüm.

Çekmeköy'ün yanı sıra, Sancaktepe, Dudullu, Ümraniye, Ataşehir, Küçükbakkalköy gibi civar semtlere de bakmayı düşünüyorum. Bütçeyi yemek ve servis dahil 20 bini aşmayacak şekilde düşünüyoruz. Bu yüzden Denizatı, Küçük Prens, Ütopya, Bilfen, Bahçeşehir, Sezin vs. gibi okulları elemek durumundayım. Bir takım sebeplerden ötürü o parayı 4. sınıftan sonra harcamak, bizim için daha uygun olacak.

Bana önerebileceğiniz okullar var mı acaba? İnternette biraz araştırdım:

Özel Ataşehir Bilgidağı - Yemek dahil 13 bin civarı
Özel Çınar - Yemek dahil 18,5 bin civarı
Özel Yiğit - 15 civarı
Teb Ataşehir - Fiyatını bulamadım
Cambridge Koleji - Fiyatını bulamadım
Sevinç Koleji - Fiyatını bulamadım
İsabet Okulları - Fiyatını bulamadım
Ataşehir Amerikan Kültür - Fiyatını bulamadım
Mektebim Koleji - Fiyatını bulamadım

Doğa ve Okyanus'u pek düşünmüyorum. Yukarıdaki okulların politikalarını da zaman içinde öğreneceğim ama Atatürk ilkelerine bağlı bir okulu tercih etmek isterim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilir miyim acaba?

merhaba, benim oğlum şu an 2. sınıfa geçti. anaokulu ve ilk okulda bu işe uzun uzun kafa yormuş biri olarak, ve bütçenizi de göz önünde bulundurarak çekmeköy bölgesinde size Avrupa kolejini öneririm. Eğer bütçeniz müsait olsa idi sezin koleji ilk önerim olurdu. ancak söylediğiniz fiyat aralığında ve yönetim olarak ne yaptığını bilen iyi bir okul avrupa koleji. ama benimki yalnızca öneri mutlaka görüşüp kendi içgüdülerinize göre hareket edin. sevgiler, selamlar...

Arkadaslar Merhaba oğlumu anaokulu icin erdem kolejine kayıt yaptırmayı düşünüyorum aslında onun gibi bi kaç okul daha var aklımda ama bide erdem kolejiyle görüşmek istiyorum çocuğunu oraya gonderen ve ücretleriyle ilgili bilgisi olan varmı acaba

Sezin Koleji'nde 4 sene geçirdik; kesinlikle tavsiye etmiyorum. Son iki senede çok bozuldu, okuldaki koordinatör ve okul Müdürü ayrıldı yönetim müthiş zayıf. Öğretmenler disiplinsiz ve çoğu yetkin değil. Rehber öğretmen aynı şekilde yetkin değil. Sadece bir İngilizce öğretmeni var, Bergüzar Hanım o müthiş ve eşsiz. Onun dışında verilen uçuk fiyatın karşılığını asla alamıyorsunuz. Biz de bu nedenlerden ötürü okuldan ayrıldık....

Arkadaşlar merhaba,
Çekmeköy'de oturuyorum. Kızım Aralık 2010 doğumlu. Önümüzdeki dönem gittiği kreşin devamı olan anasınıfına gidecek ama ben şimdiden sonraki sene başlayacağı 1. sınıf için araştırmaya başlamak istedim. Sıkışmadan doğru kararı verelim diye düşündüm.

Çekmeköy'ün yanı sıra, Sancaktepe, Dudullu, Ümraniye, Ataşehir, Küçükbakkalköy gibi civar semtlere de bakmayı düşünüyorum. Bütçeyi yemek ve servis dahil 20 bini aşmayacak şekilde düşünüyoruz. Bu yüzden Denizatı, Küçük Prens, Ütopya, Bilfen, Bahçeşehir, Sezin vs. gibi okulları elemek durumundayım. Bir takım sebeplerden ötürü o parayı 4. sınıftan sonra harcamak, bizim için daha uygun olacak.

Bana önerebileceğiniz okullar var mı acaba? İnternette biraz araştırdım:

Özel Ataşehir Bilgidağı - Yemek dahil 13 bin civarı
Özel Çınar - Yemek dahil 18,5 bin civarı
Özel Yiğit - 15 civarı
Teb Ataşehir - Fiyatını bulamadım
Cambridge Koleji - Fiyatını bulamadım
Sevinç Koleji - Fiyatını bulamadım
İsabet Okulları - Fiyatını bulamadım
Ataşehir Amerikan Kültür - Fiyatını bulamadım
Mektebim Koleji - Fiyatını bulamadım

Doğa ve Okyanus'u pek düşünmüyorum. Yukarıdaki okulların politikalarını da zaman içinde öğreneceğim ama Atatürk ilkelerine bağlı bir okulu tercih etmek isterim. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım alabilir miyim acaba?

Ataşehir Amerikan kültür hakkında bilgi edinebildiniz mi hem fiyat hem eğitim açısından

Merhabalar, benim oğlum şu anda ikinci sınıfa gidiyor. Çekmeköy'de Erdem Kolejine devam ediyoruz iki yıldır. Çok deneyimli idareci ve öğretmen kadrosu ile kısa zamanda sistemlerini oturttular. Okul Müdürü Hüseyin Bey ciddi vizyon sahibi. Öngörüleri çok yüksek. İki sene önce okula kaydolurken kafamızda soru işareti oluşturan uygulamalı okul, ev ödevsiz okul gibi özelliklerin ne kadar yerinde olduğunu oğlum üzerinde zamanla gördüm. Oğlum okula gitmekten keyif alıyor, okul uygulamaları sayesinde okulda sıkılmaya vakit bulamıyor. Çekmeköy civarında oturan herkese Erdem Kolejini öneriyorum.

Erdem Koleji'ne 1 yıl gittik, eğitimci olan pek çok veli yarı yılda çocuklarını okuldan aldı. Eğitimden anlamayan insanlarca sadece ticari amaç için kurulmuş sıradan vizyonsuz bir okul. Çocuğu için başarılı bir akademik gelecek düşünenlere kesinlikle bu okulu tavsiye etmiyorum.

X