Çekirdek citleme, sesli yemek yeme gibi seslere duyarlilik

Ya kızlar yazdıklarınızın hepsi bendede oluyor, bir çareside yok maalesef.
Çok yakınlarına şunu yapma rahatsız oluyorum diyebiliyorum ama öyle herkese şöyle yapma diyemiyorum işte o an kendi kendimi yiyip bitiriyorum Özellikle şapur şupurr yemek yiyenlere sinir oluyorum..

annemin bir fındık ve ceviz yiyişi vardır,aman Yarebbi saçlarınızı yolarsınız ben yoluyorum,böyle kıt kıt bide dişlerinden içine doğru çeker o kırdığı parçaları sişşsss siiiişşşssss diye bi ses.günün birinde uyardım böyle yeme deli oluyorum diye yine devam etti 1-2 sustum ardından bağırdım avazım çıktığı kadar,ağladım sinirden anne olunca ağzına bi tane patlatamıyosun da,sinirden bağırışıma alt komşu çıktı geldi ödüm koptu bişey mi oldu dedi,utandım ama o sese deli oluyorum.bir daha da yanımda fındık yemedi

Yemek şapirdatmasi , fazla likirti ile içilen su falan filan bence bunlardan rahatsiz olmayanlarda bir acayiplik var

Babaannem bizde kalıyor.Kendisinin ağır işitme kaybı var ve çıkardıgı seslerin farkında değil.
Yemek alırken kaşığıyla tabağa vurma gibi.Şapırdama gibi..çay içerken şüppp şüppp ses cıkarma gibi.. Yemeğini yerken agzında ne varsa görüyorum öyle yiyiyor
Ama büyük işte bişey diyemıyosun cogu sefer yemek masasından kalkmısımdır.Tahammülüm hiç yok ama saçımı basımı yolasım gelıyor..
:26:

Ben de yanımda şapur şupur yemek yenmesine, tepemde cart cart sakız çiğnenmesine deli oluyordum ama sanırım geçti bu delirmelerim. Önceden uyarırdım veya dik dik bakardım ama onlar da geçti, artık rahatsız olmuyorum. Kabullendim denebilir herhalde.

Son düzenleme:
Ritmik ses takıntısı bende de var...saat sesi örneğin mahveder beni, kulağım hep o seste oluyor, uyurken asla tahammül edemem, mümkün değil uyuyamam. Bazı insanların nefes alırken çıkardığı hırıltılı ses mesela...çıldırtır beni, ağız şapırtısı, çay höpürdetmesi...sese karşı aşırı duyarlılığım var, alt kat üst kat, yan taraflardaki horlamaları bile duyuyorum malesef yüksek sesli müzik veya tv asla tahammül edemem, bu tip durumlarda başıma bir ağrı saplanıyor ayrıca o ses kulağımda öylece kalıyor, çok feci bir durum herhangi bir çözüm bulamadım, bazen kulak tıkacıyla uyuyarak durumu kendimce çözümlüyorum. Otobüs vb yerlerde de müzik dinlemek bütün seslerden kurtarıyor beni :)

yemek yerken şapırtıya tahammülüm yok,masa başında dişini kürdanla karıştırana tahammülüm yok,dişini diliyle temzileyerek cıkcık sesi yapan delirtir beni.dünyada milyonlarca koltuk altına ter önleyici kozmetik ürünleri varken kullanmayan insanlardan nefret ediyorum.özellikle bayanlar çantanızda taşıyın.ciddi ter problemi olanlar için çözümmü yok gün içerinde silin yıkayın kol altlarınızı sürün kozmetik ürünü.

Malesef bende var bu.Takıntımı değil mi bende bilemiyorum.Yukarı daireden gelen sesler benim kafama saplanırken evdekiler gülüp oynuyor.Hastamıyım neyim anlayamadım.Bizmi çok abartıyoruz acaba?

Benimde yok tahammülüm böyle şeylere bi gün ablam sakız çiğnerken yanımda çiğneme diye 2 kez uyardım ama geldi kulağımın dibinde çak çak patlatıyor bide deli oldum bi git başımdan diye çay içerken hüpürdetene sinir oluyorum.yeğenimin bi muz yemesi var tahammül edilemez.vıcık vıcık ses takıntılı biriyim maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…