Çekirdek citleme, sesli yemek yeme gibi seslere duyarlilik

duyguudum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
21
2
86
Bursa
Benim gercekten ciddi bir problemim var, bazi seslere karsi cok hassasim ve bu kucuklugumden beri mevcut, yanimda sapur supur yemek yiyen birisi varsa kesinlikle yemek yiyemiyorum ya da cekirdek citenmesi beni cok sinirlendiriyor, cay kasigi ile bardagin sesli karistirilmasi, yuksek ssle tv izlenmesi, ritmik sesler beni neden bu kadar rahatsiz ediyor, hic kimse bana bu konuda uymak zorunda degil, toplumda bunla ilgili anlayis bekleyemem, ne yapmam gerektigini bilmiyorum (

aynı şeyler bende de var ya çok kızıyorum kendime ama elimde değil
hele biri sakız çiğnerse yanımda sesli sesli dayanamıyorum sinirden çatlıcak gibi oluyorum

Kızlar beni ancak siz tam olarak anlayabilirsiniz.

Ben de seslere çok duyarlıyım. Daha bugün apartman yöneticisiyle kavga ettim. Şimdi şöyle sayayım:

-Giriş katta oturuyorum ve apartmanın giriş kapısı benim oturma odamın duvarına bağlı.
-Kapı kapanırken duvara çarpıyor ve benim duvarım gürültüden sarsılıyor.
-Apartman 52 daire.
-Her dairede ortalama 4 kişi otursa.
-Yaklaşık 200 kişi eder.
-Hepsi en az birer kere girip çıksa, kapı günde en az 400 kere çarpıyor.
-Sabah 5:30dan gece 2 ye kadar giren çıkan eksik olmuyor.

Hatta bir gün saydım, 5er saniye arayla 10 kere o kapı açılıp kapandı.

Bunu yöneticiye her söylediğimde binbir laf söyleyip zorla usta çağırıyor ve o kapı yumuşuyor. Ama iki haftaya kalmadan bozuluyor, yine şiddetle çarpmaya başlıyor

Yönetici benim çektiğimin farkında değil, her seferinde "bu kapı normal daha ne istiyosun" diyor ama kendisi en üst katta oturduğu için tuzu kuru.

Bugün yine "bozuldu bu usta çağırın" diyince adamda bir bağış bir hakaret. Yok kimse rahatsız olmuyormuş da bir ben rahatsız oluyormuşum, hastaımyşım vır vır. Ben de "yaptıracaksın o kapıyı yoksa görevini yapmıyosun diye mahkemeye veririm" diye bağırıdm birsürü. Tam kapıyı kapayınca bu sefer arkamdan bağırmaya başladı, ben de "kapıyı yaptırmadın bari sus da kafamı dinliyim" deyip oturdum kaç saat ağladım.

Bu insanlar gürültüye niye bu kadar duyarsız

Asıl başkaları normal değil, insanlar gürültüyle yaşamaya o kadar alışmış ki! Yemek yerken, TV seyrederken, müzik dinlerken, koşunurken..

Çok uzattım kusura bakmayın

Son düzenleme:
off kizlar tam beni ilgilendiren bir konu.

ozellikle yemek yeme sesi beni cildirtiyor. sofradan kalkip gidiyorum. kayinvalidemlerdeydik film izliyorduk esimin erkek kardesi birseyler yiyordu (ustelik dis telleri var ve agzini kapatmadan yiyor o kadar korkunc ki ifade edecek kelime bulmakta zorlaniyorum) kalkip gidemedim kendi evimde olmadigim icin ama kulagimi kapattim filmi de izleyemedim asiri rahatsiz oldum sanki delirecekmisim gibi hissediyorum o denli rahatsiz oluyorum normal degil yani kesinlikle.. bir gun cocuk gibi agladigimi biliyorum o kadar etkileniyorum o sesten.. yani hersey bir yana bu cigneme sesi beni oldurecek ciddiyim..

genelde her sese normalden fazla duyarliyimdir ama cogu zaman fazla dikkat etmem, dinlemem. ama dinlemeye baslayinca da ayni etkiyi yaratabiliyorlar mesela yemek yerken tabaga vurulan catal kasik sesi.. basim agriyor resmen yerimden sicriyorum cat cat her vurduklarinda... yemegim de zehir oluyor feci rahatsiz oluyorum. ama bazen de hic duymuyorum.. yani farketmiyorum dikkatimi oraya vermedigimde. ama bu farkedip farketmemek kismi bilincli olmuyor tabi.

bu arada bende OKB var cocuklugumdan beri, daha ilkokuldayken teshis konmustu.. bu da onun bir getirisi diye dusunuyorum.

esim artik huyumu biliyor o cok dikkatli davraniyor sagolsun ondan yana bir sikintim hic yok ama kayinvalidemlere gitmek artik iskence gibi geliyor esimin kardesi ve kp ikisi de cok felaketler pfff

kızlar yanlız değilsiniz bende siz gibi çok sinir oluyorum deliriyorum Ne demiş atalarımız bi insanı tanımak istiyorsan yola çık yada yemek ye gerçekten çok doğru

geçmiş olsun canım,
benim de sol kulağımda bir hassasiyet var 3 seneden beri, buna tinnitüs deniyor, doktora gittiğimde bana çınlama giderici bir ilaç ve tansiyon düzenleyici vermişti, tansiyondaki değişimler de tetikliyormuş hassasiyeti
ben başlarda iki kulağımda da var sanıyordum ama kendimi dinledikçe sadece sol kulağımda olduğunu farkettim,
dediğiniz gb seslere karşı aşırı duyarlıyım yalnız bu durum bazen şiddetleniyor bazen de ortadan kalkıyor,
ben şiddetlendiği dönemlerde sol kulağıma ufak bi parça pamuk tıkıyorum, hiç değilse ses yankılarını ve tınlamaları önlüyor pamuk
tabiki bu benim sorunum için bulduğum çözüm
geçmiş olsun
:26:

Ben de aynıyım ağzını şapırdatanlara deli oluyorum kaç kere aç masadan kalktım huyluyum n'apim..Bir de burun çekme sesi..Dersanede her deneme sınavında burnunu çeken bir çocuk var,oflarım olmaz kaç kere sınavın ortasından çıktım bi bilseniz..Off off

peki bunun cozumu nedir, hayir kulagimiz herseyi ayni hassasiyette duymuyor, bazi seslere karsi boyleyiz, o zaman kulaga sesin fazla gelmesi gibi bir problemimiz yok.. ben gecenlerde bir sey okudum, EFT yani emotional freedom technique, turkcesi de duygusal ozgurlesme teknikleri, doktor duygularini ozgurlestiriyor ve takintili oldugun bazi seylere karsi artik takintin kalmiyor...bunun icin tabi uzman birisiyle gorusmek gerekiyormus, henuz tam arastiramadim, cunku hamileleigimin 9. ayindayim, pek vaktim olmadi ama sanki bu cozum olabilir gibi...

o yemek yerken olan sesler beni mahvediyoo nefret ederimm ediyorummm igreniyorum tiksiniyorum

sakız yüzünden cinnet geçirebilirimmm şap şap şapppp igrençççççç

Bende cok sinirleniyorum böyle bir duruma biri şap şap sakız çiğnerken, ağzını şapırtatırken, hele birde üst üste üste geğirmiyorlar mı çok ama çok sinirleniyorum ve tepkide veriyorum ... bağırıyorum, terk ediyorum odayı falan.. mesela eşim çok gürültül horlamaz uyurken ama nefes verirken puhh gibi bir ses cıkarır ve ben uyanıksam ona kulağım bir takılır sadece ona odaklanırım ve uyuyamam o ses gitmedikce sonunda da eşimi uyandırırım, saatin tik tak sesi takılır kulağım o sese o dinlerim döenrim sağa sola nafile o ses gitmeden asla uyuyamam... bu konu yüzünden ağlamışımdır bile kac kere cok fena takıntılı olmak

esimle cocugumuz oldugundan beri problemlerimiz var onun ailesinden kaynaklanan ve onun tavırlarından kaynaklanan.benmi büyütüyorum diyip üzülüodum meger cogu insanda varmıs kaynanamdan tutunda görümcemin 6 yasındaki kızına kadar herkes sapur supur bi anda bu sese kitleniyorum ve arkasından tabaga carpan catal kasık sesleri bide kaynanam agzı doluyken konusmaya baslayınca tamam kopuyorum bi an elim ayagım titremeye baslıyor ve tepemden asagı asırı bi sıcaklık basıyor onlar yemeklerini bitirmeden yemek yiyemiyorum ama sofradanda kalkamıyorum esimde bazen farkında olmadan sapırdıyo anında sert bi sekilde uyarıyorum ve sonuc kavga sofrada bile huzurumuz olmuyor üzülüyorum kalbini kırdım die ama ne yapim elimde deil.ben ailece bunlardan sogudum istemiyorum diye pskolojik olarak bunları yasıyorum die düsünüyodum ama deil ben hep böleydim ama simdi daha cok gözüme batıyor daha cok canım sıkılıyor...

Aynı problem bende de var. Sesli sakız çiğneme, yemek yerken ağzını şapırdatma, bir şey içerken hüüüp diye ses çıkarma, sık sık burun çekme, gece yatarken saatin ritmik sesleri, yanımda uyuyan birinin uyurken çıkardığı sesli nefes alma durumu bile beni çıldırtıyor.O yüzden hepinizi çok iyi anlıyorum...Ama sanırım çaresi yok...

ya kızlar yazdıklarınızın hemen hemen hepsini bende yaşıyorum komşu gürültüsü, şapırtı,horlama,ağzı doluyken konuşan,kapıları gıcırdar şu anda bile 2 senedir yan komşunun yatak başlığı duvara tak tak vuruyo umurlarında deil adamların bende öyle bişey olsa ölürüm utancımdan hayret valla nefret ediyom yaa sanki oturuyom dinliyom gibi hepsini kaç kere eşimle komşularla kavga ettim uyarıyorum 1000 kere yine aynılar sonra tartışıyorum bıktım valla eşim sen takıyosun diyo ona soruyorum duymuyomusun diye duymadığını söylüyo inanamıyorum evimi en üstten aldım yine gürültü alttakinin yandakinin çocukları 1 sağ 1sol sürekli koşuyolar gümbür gümbür bıktım söylemekten anlamıyolar evi satmaya kalktım bu seferde korktum alacağım yer nasıl olur aynı şeyleri yaşarım kesin eşiminde dilinden kurtulamam bu sefer valla oturup alıyom bazen sinir hastası oldum şekerim falan yükseliyo sinirden nasıl biçözüm bulurum bilmiyorum

aynen ben de cildiracak gibi oluyorum cidden kac kere agladim bu yuzden, sacimi basimi yoluyorum resmen bir yandan da.. igreniyorum ya.. napicaz bilmiyorum
esim yapmiyor neyse ki. arada bir minik bir sap sesi gelse hemen uyaririm ama dikkat eder bir daha yapmaz. neyse ki o yonden sansliyim. baskasinin evine yemege gidemez oldum. hele ananemlere gittigimde takma dislerle daha da feci oluyor ya :18::18::18: yemek yenilecekse illa mutfaktaki tvnin yanina oturur sesi de acarim. tamamen sessiz olunca sadece catal kasik sesi ile sapirti sesi geliyor tv biraz hafifletiyor..ne olcak bizim bu halimiz

durumumuz vahim yani arkadaslar kimsede anlayıslı olmuyor coğu zaman maalesef senin kuruntun o ilan diyip birde tersliyorlar... ama halbuki bu psikolojik bir takıntı ne kadar duymak istemesen kendini engellemeyede calıssan fayda etmiyor kulak takılınca o sese birdaha kendini alamıyorsun ne diyeyim Allah yardımcımız olsun ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…