Çekilen dişleriniz?

Leyla-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
1.061
2.164
Buradaki tüm diş konularına baktım fakat yorumlar neredeyse yok. Lütfen konum bir müddet burada kalsın.

Çekilen dişlerinizin yerine ne yaptırdınız? Benim azı dişlerim- alttaki sondan 2. dişim dört yıl önce çekilmişti, şimdi de boşluğun yanındaki dişim de çekilecek. Yani bir tane hariç solda kök dişim kalmayacak. Hiçbir çürük problemim yok fakat mecburen damaktan kaynaklı dişlerim hep sallanıyor çok güçsüz. İmplant için şuan hiçbir şekilde yeterli bütçem yok. İmplant yaptırana kadar bomboş kalacak kök hiç kalmayacak. Bu durumda peltek konuşma gibi bir durumum olur mu? Herkes bunu sormuş ama cevap verilmemiş. Ve yanakta çökme söz konusu olurmuş sanırım. Psikolojikmen mahvoldum.. Dişini çektirip birden çok boşluğu olanlar yardım edebilir mi?

Devlette implant yapilmiyor mu bi arastirsaniz? Benim size onerim bulundugunuz ilin universite hastanesine gidin. Ordaki stajyer ogrenciler bile cogu eski yontemlerde direten dis hekimlerinden daha dinamik daha yenilikci seylerden haberdar. Bir yol cizilir size orada ...
Keske cektirmeyip kokun ustune kaplama yaptirsaymjssjnjz ama damak kaynaklj sallaniyor demissiniz .. bilemiyorum yani kaplama olur muydu.
Cekilen dise ya kopru ya implant yapilir siz bilirsiniz ...

Bende cektiricem ust ceneden bakinca gorunmicek ama bende dudak yapisi bozulur diye korkuyorum bide implant dusunuyodum videolarini izledim cok korktum tarkan dislerini guzel yaptirmis dudaklari kalkik duruyo ne yaptirmis acaba

Ben de bu konudan muzdaribim. 3 eksiğim var alt tarafta. Yıllardır da yaptırmadım. Implanttan korkuyorum, tabi maliyeti de yüksek. Köprü ile kaplama yaptıranlar da ağız kokusundan şikayetçi. Öyle olunca koku olacaksa boş kalsın diyorum. Zira zor çiğnemeyi ağız kokusuna tercih ederim. Ağız bakımıma da dikkat ederim halbuki ama çocuk yaşta kaybettim dişlerimi. O yüzden yemeği çok yavaş yiyorum
Arka dişlerin pelteklige neden olduğunu düşünmüyorum. Olsa bende olurdu. Yıllardır boş

Üniversite'de iyi bir diş hastanesine gidin bence orada yardımcı olacaklardır .

3 dişiniz yanyana mı boş peki?
Yanakta çökme olur demişler bir de. Psikolojik olarak artık kendimi kötü hissediyorum sırf şu dişler yüzünden.

Köprü kaplama.. doktor onemli olan dişler yerine tedarik yapiyor onemsiz cekilen dişlere mudahale etmiyor. Bi baktir kendine ucretsiz ozelede gidebilirsin fiyst alir yapamazsan yapmassn.. bide bu diş isini devlete gitme ii arastir hic olur ağzin. Cok iyi arastir

dolgu ıcın gıtmıstım doktora cekılı dışımı görünce dedıkı yapılmazsa kemık yoğunluğu azaldığı ıcın ılerıde hıc yapılmaz bende ımplant yaptırdım bıldıgım kadarıyla suresı onemlı cekılı dısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…