Cd ve Dvd kopyalamaya son..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.131
18.284
823
Cd ve Dvd Kopyalamaya Son..

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Bölümü'nde geliştirilen şifre sistemi CD ve DVD kopyalamalayı engelleyecek..

Korsanla mücadelede etkili olabilecek yeni bir şifre sistemi geliştirildi. Buna göre CD ve DVD'ler artık hiçbir koşulda kopyalanamayacak.

Bilkent Yerleşkesi'ndeki Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü araştırmacıları tarafından geliştirilen nanoteknoloji tabanlı parmak izine dayalı kripto sistemi CD ve DVD'leri korumayı öngörüyor.

Yrd. Doç. Dr. Aykutlu Dana DVD ve CD'lerin nano boyutlu yapılarında var olan ve parmak izine çok benzeyen bir şifreleme sistemini ortaya çıkardıklarını bildirdi.

CD VE DVD'lerin Parmak İzi Ortaya Çıkacak

Bu şifreleme sisteminin normal bir CD ya da DVD okuyucusu ile okunabildiğini ortaya koyduklarını anlatan Aykutlu Dana sözlerini şöyle sürdürdü: “DVD ve CD'lerde kayıtlı veri sinyalleri okuyucu tarafından alındığında her bir DVD ya da CD'nin parmak izi ortaya çıkıyor. Bu bilgi kopyalamanın engellenmesinde büyük yarar sağlıyor. Çalışmamız tamamlandığında DVD ve CD'lerin yapılarındaki parmak izi algoritmalar yoluyla okunabilir duruma gelecek. Ayrı ayrı her bir DVD ve CD'nin parmak izi lazer tarafından okunabilecek. Yani DVD ya da CD her açıldığında bir şifreleme sistemi devreye girecek ve böylece fiziksel bir durum nedeniyle bunların kopyalanması neredeyse imkansızlaşacak.”

Üretimde CD'lere Küçük Bir Aygıt Eklenecek

Dr. Aykutlu Dana bu tekniğin CD sürücülerinin üretiminde aygıta eklenecek küçük bir entegre devre ile uygulamaya geçebileceğini bildirerek kopyalamayı fiziksel olarak engelleyecek bu çalışmada korsanla mücadelede de önemli adımlar atılabileceğine işaret etti.

CD'lerin Parmak İzi Var

Çalışma ile ilgili ABD'de Berk Sunar'ın bulunduğu WorcesterPolytechnic Üniversitesi üzerinden patent başvurusu yapıldığını bildiren Dana çalışmanın da “CD's have fingerprints too” adıyla SpringerLecture Notes in Computer Science'da yayımlandığını belirtti.

onun da ilacı bulunur heeeçç merak etmeyin :jeyyar:
korsana evet :ecrin_bebek:

Korsana kesinnnlikle hayır. Öğrenciyseniz ve ders kitabına verecek paranız yoksa amenna, o zaman mecburen alırsınız o kitabın korsanını. AmA geliri olan, her şeye para bulan insanların film, müzik ya da kitabı sırf yenmeyen içilmeyen ve geçici zevk verici şeyler olarak düşünüp korsanına evet demesi bana çok yakışıksız geliyor. KUL HAKKIDIR bu, 21.yüzyılın AHİRET SINAVIDIR !

Tabii ki çok pahalı, bi kitaba 20 lira versem diye başlayan cümleler olacaktır. Ama bunun, pahalı diye 1 kilo muz'u sahibinin bahçesinden çalmak çok kolay olduğu için ( internet) çalmaktan farkı yoktur !

Onun çözümü, süreli telif olmalıdır. 5seneden sonra serbest olsun korsan, ama ilk 5 sene bırakın da o müziği kitabı vs'yi üreten insan gece boyu çalışmalarının karşılığında azcık para kazansın.

adamın bahçesindeki muzu çalarak adamın cebinden para çalmış olursunuz.
ama korsan müzik indirerek kimsenin cebinden para çaldığımı düşünmüyorum. ahiret sınavı hea? şimdi siz bu işin sesçisi ışıkçısı demeye de başlarsınız. e zaten sesçiye ışıkçıya giden para belki tüm yapımın sadece %5i.. prodüktörleri sevindiremiyoruz bumudur sorun?

ayrıca ben korsan indirdiklerimi indiremezsem zaten satın alacak değilim. aksine müzikte korsan tanınmışlığı artırıyor. çağ değişti artık. sanatçılar cdlerle değil konserlerle para kazanıyor. geç bilgisayarın başına sesinle oynasınlar albüm yap. bunu ben bile yaparım. asıl olay konsere gidip onu canlı canlı söyleyip insanları coşturabilmek. dünya müzik piyasasının devleri bunun farkına vardı, artık stratejilerini bu yönde geliştiriyorlar. hatta bir kısmı albüm şarkılarını kendi sitesine koyuyor. bu tanıtım için bulunmaz bir fırsat.

bana kalırsa korsan yüzünden zırlayan sanatçılar da canlı söylemekten korktukları ve hazıra konmak istedikleri için çığırtkanlık yapıyorlar. devir değişti. şimdi nasıl projeleri elle değil bilgisayarla çiziyoruz, teknikler değişti. siz kalkıp belediyeye proje götürürken el çizimi değil pc çıktısı götürüyosunuz. müzik sektörü de aynı kalacak değildi.

ha aynı kalsın istiyosalar, fiyatları 90lardaki gibi indirecekler.

dediğim gibi, ben kalkıp da gülben ergenin (atıyorum) albmüne para vermem. vermem aga. ama nette görürüm merak ederim indiririm belki. şarkılarını bedavaya tanıtmış olur bana. belki yakın zamanda bi konseri vardır, ben de yeni şarkıları güzeldir diye giderim.. bu kadın da bu sayede para kazanır. oysa ben korsan olarak mp3lerini indirmeseydim bu şarkılardan haberim olmayacaktı. (belki radyo da dinlemiyorum)

yok artık öyle sanatçı ismine göre albüm alıp hayal kırıklığına uğramak. bi tane hit şarkı yapıp kasedin geri kalanı vasatın altı şarkılarla dolu olurdu. şimdi işte bu yüzden bunu yapamıyorlar, ve kendilerini zorlamak istemiyolar.

modern çağa ayak uyduracaksak, her konuda uyduralım. işimize geldiği gibi değil.

ahiret sınavı olayına çok güldüm Allah da sizi güldürsün. sanki böyle şarkıydı türküydü dinde çok hoş karşılanıyomuş gibi.:roflol:

Tek şarkıyla albümü kakalayan şarkıcılaraysa sözün, o tek şarkısını dinlediğin albümün sadece o şarkısının telifini, 3,5 lira neyse, ödeyerek de satın alabilirsin.Gülben Ergen de olsa almalısın :)) Sevmediğin satıcının hormonlu domatesine nasıl para veriyorsan, tıpkı öyle .

Ayrıca korsan sadece şarkı değildir.Korsan kitap konusunda da geçerli mi sence aynı fikirlerin? Şu an öğrenci olduğun için sana mübah, sen kullan buyrunnnnnnnnn Ama çalışıp bir ürün ortaya çıkarmaya başladığında, ya da emeğinin karşılığının verilmediğini düşündüğünde beni daha iyi anlayacaksın.

Bir de şarkının türkünün dinde hoş karşılanmadığı savını lütfen bana kuran-ı kerim'den bir ayetle açıklar mısın? Dinde değil, dini kendi yaşamlarına göre yorumlayan sözde dindarlarca hoş karşılanmıyor olabilir belki. Sorun islamda değil, müslümanda yani. Ama bu din konusunun yeri de ayrı, burada detaylı girmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…