Korsana kesinnnlikle hayır. Öğrenciyseniz ve ders kitabına verecek paranız yoksa amenna, o zaman mecburen alırsınız o kitabın korsanını. AmA geliri olan, her şeye para bulan insanların film, müzik ya da kitabı sırf yenmeyen içilmeyen ve geçici zevk verici şeyler olarak düşünüp korsanına evet demesi bana çok yakışıksız geliyor. KUL HAKKIDIR bu, 21.yüzyılın AHİRET SINAVIDIR !
Tabii ki çok pahalı, bi kitaba 20 lira versem diye başlayan cümleler olacaktır. Ama bunun, pahalı diye 1 kilo muz'u sahibinin bahçesinden çalmak çok kolay olduğu için ( internet) çalmaktan farkı yoktur !
Onun çözümü, süreli telif olmalıdır. 5seneden sonra serbest olsun korsan, ama ilk 5 sene bırakın da o müziği kitabı vs'yi üreten insan gece boyu çalışmalarının karşılığında azcık para kazansın.
adamın bahçesindeki muzu çalarak adamın cebinden para çalmış olursunuz.
ama korsan müzik indirerek kimsenin cebinden para çaldığımı düşünmüyorum. ahiret sınavı hea? şimdi siz bu işin sesçisi ışıkçısı demeye de başlarsınız. e zaten sesçiye ışıkçıya giden para belki tüm yapımın sadece %5i.. prodüktörleri sevindiremiyoruz bumudur sorun?
ayrıca ben korsan indirdiklerimi indiremezsem zaten satın alacak değilim. aksine müzikte korsan tanınmışlığı artırıyor. çağ değişti artık. sanatçılar cdlerle değil konserlerle para kazanıyor. geç bilgisayarın başına sesinle oynasınlar albüm yap. bunu ben bile yaparım. asıl olay konsere gidip onu canlı canlı söyleyip insanları coşturabilmek. dünya müzik piyasasının devleri bunun farkına vardı, artık stratejilerini bu yönde geliştiriyorlar. hatta bir kısmı albüm şarkılarını kendi sitesine koyuyor. bu tanıtım için bulunmaz bir fırsat.
bana kalırsa korsan yüzünden zırlayan sanatçılar da canlı söylemekten korktukları ve hazıra konmak istedikleri için çığırtkanlık yapıyorlar. devir değişti. şimdi nasıl projeleri elle değil bilgisayarla çiziyoruz, teknikler değişti. siz kalkıp belediyeye proje götürürken el çizimi değil pc çıktısı götürüyosunuz. müzik sektörü de aynı kalacak değildi.
ha aynı kalsın istiyosalar, fiyatları 90lardaki gibi indirecekler.
dediğim gibi, ben kalkıp da gülben ergenin (atıyorum) albmüne para vermem. vermem aga. ama nette görürüm merak ederim indiririm belki. şarkılarını bedavaya tanıtmış olur bana. belki yakın zamanda bi konseri vardır, ben de yeni şarkıları güzeldir diye giderim.. bu kadın da bu sayede para kazanır. oysa ben korsan olarak mp3lerini indirmeseydim bu şarkılardan haberim olmayacaktı. (belki radyo da dinlemiyorum)
yok artık öyle sanatçı ismine göre albüm alıp hayal kırıklığına uğramak. bi tane hit şarkı yapıp kasedin geri kalanı vasatın altı şarkılarla dolu olurdu. şimdi işte bu yüzden bunu yapamıyorlar, ve kendilerini zorlamak istemiyolar.
modern çağa ayak uyduracaksak, her konuda uyduralım. işimize geldiği gibi değil.
ahiret sınavı olayına çok güldüm Allah da sizi güldürsün. sanki böyle şarkıydı türküydü dinde çok hoş karşılanıyomuş gibi.:roflol: