Cayma hakkı için hakem heyetine şikayette bulundum konu ile ilgili bilgisi olanlar...

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.293
Merhaba,
Tüketici Hakem Heyetinden olumsuz karar çıktı.Mahkemeye gitsem mi?Bu konuda bilgisi olan varsa akıl rica ediyorum.Konuyu aşağıda kısaca özetledim.

Bundan 2 yıl önce bir kursa para ödedim ve bir miktarda borç senedi imzaladım.
Sözleşmede hastalık,afet,iş kaybı dışında iade yapılamayacağı yazılı ve bu bana söylenildi.
Kurstan özel ders alacaktım .(Sadece ben)
Kursa başlayamadım.
Para iadesi istedim onlarda iade yapmadılar ve 2 yıl ertelediler.Elimde belge var yakında süre dolacak.
Bu sürede kursun elinden isim hakkı alınmış ve başka bir kurs olarak farklı bir isimle devam ediyor ve benim ders alacağım kişide ayrılmış.
Ben THH bu konuda dilekçe verdim.Yani ben başka bir kurs ve özel hoca için para vermiştim.Şu an bana sunulan hizmeti istemiyorum.
Ancak karşı taraf savunmasında yalan beyanla benim kursun iptalini değil ertelemesini istediğimi ve sözleşmede özel hocanın adı geçmediği için bu konuda hak talep edemeyeceğimi belitrmişler.
Ben ancak o dönemde kurs iptali için gönderdiğim e-postaları ispatlayayrak iptal istediğimi onlar kabul etmeyince ertelemeye razı olduğumu kanıtlayabilirim.
Sözleşmede özel hoca adı geçmiyor ama o dönemde orda çalıştığı belli.
Ben bu koşullarda mahkemeye gitmeli miyim?
Eğer sonuç alamayacaksam hiçbir hizmet almadığım halde oraya ödediğim paranın yanmasının yanında hala ödenmek üzere duran borç senetlerini ödemek zorunda mıyım?

Bir akıl verirseniz çok sevinirim.Bu arada 15 gün içinde itiraz etmeliymşim elime bugün geçti ve sadece 2 günüm kalmış.

Son düzenleme:
Evet bugün e-posta gönderdim bir avukat tanıdığa ama ne zaman yanıt gelir bilemiyorum ve benim başvuru için 2 günüm kalmış.Evrak elime bugün geçti belki konuyu bir avukat okur diye umut ediyorum.

X