Anket Çayı Nasıl Demliyor sunuz?

Çayı Nasıl Demliyor sunuz?

• Kaynayan suyu demliğe alıp üzerine çayı ilave diyor ve demlenmeye bırakıyorum.

OY: 7 25,9%
  • Demliğe çayı koyduktan sonra üzerine su ekleyip demlenmeye bırakıyorum.

OY: 13 48,1%
  • Demliğe çayı koyduktan sonra üzerine su ekleyip bir miktar kaynattıktan sonra demlenmeye bırakıyorum

OY: 7 25,9%
  • Çay içmiyorum maalesef. o yüzden bi haberim :)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    27

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
Çayım bazen çok güzel oluyor ama bazen de tutturamıyorum. çok çay içen birisi olarak soruyorum, çayı siz nasıl demliyor sunuz?

Eki Görüntüle 799125

$3.jpg

$4.jpg

Son düzenleme:
Bunun çeşitleri de mi varmış? :1:

Demliğe çayı koyduktan sonra üzerine su ekleyip demlenmeye bırakıyorum. :1:

sıcak suyla da yaparım soğuk suyla da.sıcak şu şekilde; kaynayan suyu demliğe döküp ocağa koyup deviriyorum :) ikincisi de soğuk su ile yapılan;çayı demliğe koyup üzerine soğuk su ilave ediyorum yine devrilene kadar pişiriyorum bu kadar :)

Çayı önce yıkıyorum (bana söylediklerinde ilk çay yıkanırmı saçmalık demiştim) o nemli hali ile kaynamış su ile demiliyorum.

Çay olarak ta Mevlana markasını kullanıyorum...

Çayı önce yıkıyorum (bana söylediklerinde ilk çay yıkanırmı saçmalık demiştim) o nemli hali ile kaynamış su ile demiliyorum.

hımm evet onu bende denemiştim bir ara . o kadar çok teknik kullandım ki:9:

Çayın kalitesi, kullanılan su ve demlikte çok önemli, Porselen demlikde çay güzel olur. Su kreçli yada yeni klorlanmış ise güzel olmaz ozaman hazır su kullanmak iyi olur. Birde yeterince beklemek önemli ne çok fazla bekliyip acıtmalı nede az bekleyip haşlama olmalı..

Bu markayı duymamıştım.. iyi mi bari..Bende son dönemde kalitesini oturtacağım bir çay markası arıyordum. Aslında marka paylaşmak yasak değilse paylaşılsa iyi olur..
Bu arada çay deyip geçmemekte gerekir. Son olarak bir şiirle bağlayayım
"'iki çay söylemiştik orda biri açık keşke yalnız bunun için sevseydim seni ... " C.Süreyya

eksik biliyorsunuz ama :20: çayı yıkamak iyimi değilmi orasını bilemedim ama tek bildiğim onayladığım şey çayı üstüne sıcak su dökmemek. aksine kaynamış suyun içine çay atılır hiç karıştırılmadan kendi kendine çökmesi beklenir. bu işlem esnasında demliğin ağzı kapatılır. hiç bir yerden hava almaması sağlanır.tamamen çöktükten sonra içmeye hazırdır.
bir de en önemlisi arıtılmış kreci kloru olmayan su ile demlemek. çayın gerçek tadı o zaman ortaya çıkıyor. afiyet olsun:16:

Kaynayan suyu demliğe alıp üzerine çayı ilave diyor ve demlenmeye bırakıyorum.

Bu yöntemi hiç duymamıştım.

:26:

eksik biliyorsunuz ama :20: çayı yıkamak iyimi değilmi orasını bilemedim ama tek bildiğim onayladığım şey çayı üstüne sıcak su dökmemek. aksine kaynamış suyun içine çay atılır hiç karıştırılmadan kendi kendine çökmesi beklenir. bu işlem esnasında demliğin ağzı kapatılır. hiç bir yerden hava almaması sağlanır.tamamen çöktükten sonra içmeye hazırdır.
bir de en önemlisi arıtılmış kreci kloru olmayan su ile demlemek. çayın gerçek tadı o zaman ortaya çıkıyor. afiyet olsun:16:

bende öyle demliyorum.ama hava almamamsı gerektiğini bilmiyordum.:44: akşama bir de öyle deneyim bakalım:31:

Altta su kaynarken,üstte demlikte çayı bekletiyorum.
Alttan gelen ısıyla,çay kokusunu salıyor,demlenmeye hazırlanıyor.
Su iyice kaynayınca çayın üzerine döküp ateşi biraz kısıyorum.

12 (tatlı) kaşık çaykur filiz çay + 1 kaşık çaykur tomurcuk çay kullanıyorum.

Poşet çay ve makine çayı hiç sevmem.Açık çay da içmem:)
Demli,tavşan kanı çay severim.Bu yöntemle tam istediğim gibi oluyor.

Rizeli çaycı bir abladan öğrenmiştim çayı nefisti

Su iyice kaynadı ve çayı demlediniz ya sonra alta soguk su ılave attınız şşte alttaki su kaynayana kadar üst demliği başka yerde bekletin yani direkt suyun ustune koymayın:) ayrıca annemin de çayı cok superdır oda çok yavas ateste uzun surede yapar ve tomurcuk kullanır :)

Karadeniz de eski usul çay soğuk suyla yapılır.Demlikte çay yıkanır soğuksu
koyulur çaydanlıkta da soğuk su olur.Sobanın üstüne koyulur yavaş
yavaş alttaki su kaynar ,üsteki çay buharla demlenmeye başlar.
Bu çayın demlenmesi 3 saati bulur.sonra akşama kadar gidin gelin
çayı için kesinlikle bayatlamaz, acılaşmaz ve kötü kokmaz.

Back