Çayım bazen çok güzel oluyor ama bazen de tutturamıyorum. çok çay içen birisi olarak soruyorum, çayı siz nasıl demliyor sunuz?
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sıcak su vurgusunu yapaydın iyiydiBunun çeşitleri de mi varmış?
Demliğe çayı koyduktan sonra üzerine su ekleyip demlenmeye bırakıyorum.![]()
sıcak su vurgusunu yapaydın iyiydi![]()
Soğuk suyla çay demlemeye kalkan yoktur herhalde joky![]()
konu başlığından sonra buna emin olamadım.![]()
olamaz mı olabilir...galiba siz çayı her daim süper olanlardansınız![]()
olamaz mı olabilir...![]()
Çayı önce yıkıyorum (bana söylediklerinde ilk çay yıkanırmı saçmalık demiştim) o nemli hali ile kaynamış su ile demiliyorum.
Çay olarak ta Mevlana markasını kullanıyorum...
Çayı önce yıkıyorum (bana söylediklerinde ilk çay yıkanırmı saçmalık demiştim) o nemli hali ile kaynamış su ile demiliyorum.
eksik biliyorsunuz amaçayı yıkamak iyimi değilmi orasını bilemedim ama tek bildiğim onayladığım şey çayı üstüne sıcak su dökmemek. aksine kaynamış suyun içine çay atılır hiç karıştırılmadan kendi kendine çökmesi beklenir. bu işlem esnasında demliğin ağzı kapatılır. hiç bir yerden hava almaması sağlanır.tamamen çöktükten sonra içmeye hazırdır.
bir de en önemlisi arıtılmış kreci kloru olmayan su ile demlemek. çayın gerçek tadı o zaman ortaya çıkıyor. afiyet olsun![]()