çaydanlıktaki kireç

whitelily8

gözler kalbin aynasıdır..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
445
0
96
Diğer
lütfen yardım edin ne yapsam etsemde çaydanlıktaki yada çaycının dipindeki kireç çıkmıyo:1no2: kireç çözü denedim çıkmadı başka ne olabilir bilgilerinizi bekliyorum

Bence bi de limon tuzu dene ben kullanıyorum memnunum. Bi tatlı kaşığı limon tuzunu koy çaydanlığa suyla doldur kaynat. Kireç falan kalmıyor. Sonra da iyice temizle ve rahat rahat kullan.

bi miktar kuşburnu kaynatabilirsin pırıl pırıl oluyo
eğer o yoksa limon tuzuna sirke kat ikisi de bol olsun
ha bi de elma sirkesi olsun
hiç çıkmayan kireçler bile kökünden sökülür

Bence bi de limon tuzu dene ben kullanıyorum memnunum. Bi tatlı kaşığı limon tuzunu koy çaydanlığa suyla doldur kaynat. Kireç falan kalmıyor. Sonra da iyice temizle ve rahat rahat kullan.

limon tuzumu hiç duymamıştım wawww tşkler tuttum bunu ben en güzelide doğal ilaçsız olması

bi miktar kuşburnu kaynatabilirsin pırıl pırıl oluyo
eğer o yoksa limon tuzuna sirke kat ikisi de bol olsun
ha bi de elma sirkesi olsun
hiç çıkmayan kireçler bile kökünden sökülür

elma sirkesi :lepi:kızlar benim bi topiğim var elma sirkesinin lekeye kepeğe zayıflamaya yararını bunuda ekledikmi mutfağımızın vazgeçilmezi halini alıyo sositosositotşkler yardımlar içinvereliniortak

Limon tuzu+ su karışımını veya
Sirke su karışımını
kaynatmanı önerebilirim.
Denedim ve her ikisi de işe yarıyor, doğal bir çözüm olması da sevindirici.
Ancak sirkeli su karışımı kaynatıldığında evde bir süreliğine kötü koku oluyor. Ama etkisi çabuk geçiyor.
Ayrıca çaycı vs. gibi ürünlerdeki kireçleri çıkarmak için kireç sökücü kesinlikle önerilmiyor.

bende porçöz kullanıyordum
ama artık kullanmayacagım
limon tuzu ve suyu kaynatmayı deneyeyim bakalım
.

Kuş burnunu denedik süper etki gösterdi oda var,birde bilmem bilenler varmı,pirincin birşeyi vardı ya annem kullanıyor bak adını çıkaramıyorum şimdi:uhm: pirincin kabuklarımı neymiş ondan bulmuştu babam alıp gelmiş,bir peçeteye döküp çaydanlığı siliyorsun içini dışını anında etki ediyor,bir kere yanımda yaptılar yeni alınmış gibi parladıyerimseniben ışte adını tam çıkaramıyorum şuan bilen varsa yazar inş..bilmiyorumkismile

çaydanlıktaki kireç kalmalı ki diğer kireçler birbirine yapışsın yoksa bunları içiyoruz böbrekte taş olark geri dönüşümü oluyor bundan dolayı çelik çaydanlık pek kullanmıyorum

arkadaşlar çok teşekkür ederim çözüm önerileriniz için gerçektende limon tuzuyla sirke hemen geçirdi pırıl pırıl oldu

bende bugün elma sirkesini denedim, çaydanlığımın tabanını örtecek kadar elma sirkesi koydum,birkaç saat bekledim,gerçekten harika oldu:)

Akşamdan sirkeli su koyun ve ertesi gün biraz kaynatın pırıl pırıl olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…