• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaydanlığı Dibindeki Kireç Nasıl Temizlenir?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
898
Çaydanlıklarımız çeşme suyundan çay demlediğimiz için kireç tutmaktadır. Bu kireçler arttıkça parçalar halinde kopmakta ve bir süre sonra çay doldurduğunuz bardağa dahi akmaktadır. Peki bu çaydanlığın dibindeki kireçten nasıl kurtulabilirsiniz? Cevabı çok basit. Çaydanlığınıza 1 su bardağı kadar sirke dökün ve bu sirkeyi 20 dakika kaynatın. Sirkenin çaydanlığın dibindeki kireçleri söktüğünü göreceksiniz.
http://www.kadin.cc/caydanligi-dibindeki-kirec-nasil-temizlenir/

En iyisi caydanligi her kullanimdan sonra yikamak tipki diger bulasiklar gibi boylece hic kirec birikmiyor

güzelde kim uygulayabiliyor :) herdefasınd akızartma yağı içinde söleriz ama hep uygulamayız :)
Ben uyguladigim için paylastim hergün illaki birseyler yikanir bulasik makinasi olsada bir caydanlik zor olmasa gerek. Kızartma yagi için ne soylenir ki uygulanmaz anlayamadim onu

Bende kirec temizleme işlerinde sirke kullanirim. Hatta camasir makinasina bile doker boş çalıştırırim. O camasir makinasi icin satilan pahali kirec çözücülere hiç ihtiyaç duymadim. Tavsiye ederim.

Ben de haftada bir yada iki kez içini yıkıyorum
hala yeni gibi parlıyor
sirke de işe yarıyor

Çaydanlıklarımız çeşme suyundan çay demlediğimiz için kireç tutmaktadır. Bu kireçler arttıkça parçalar halinde kopmakta ve bir süre sonra çay doldurduğunuz bardağa dahi akmaktadır. Peki bu çaydanlığın dibindeki kireçten nasıl kurtulabilirsiniz? Cevabı çok basit. Çaydanlığınıza 1 su bardağı kadar sirke dökün ve bu sirkeyi 20 dakika kaynatın. Sirkenin çaydanlığın dibindeki kireçleri söktüğünü göreceksiniz.
http://www.kadin.cc/caydanligi-dibindeki-kirec-nasil-temizlenir/

sirke koku bırakır mı peki?

Bende kirec temizleme işlerinde sirke kullanirim. Hatta camasir makinasina bile doker boş çalıştırırim. O camasir makinasi icin satilan pahali kirec çözücülere hiç ihtiyaç duymadim. Tavsiye ederim.
Çamaşır makinesi için ölçek nedir? Ne kadar koyuyorsun sirkeyi??

Sirke koku birakmaz. Camasir makinasi icin belli bir ölçüm yok bir cay bardagi kadar diyelim bende o kadar dokuyorumdur. Renkli camasirlarin solmamasi icin yumusatici bölümünde bile kullanır im bazen. Çamaşırlar da bile kokusu kalmıyor.

Back