• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaycı

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Merhaba arkadaşlar
Gece gece içime dert oldu çay da demleyince. Sabah akşam içiyoruz sonuçta.
çayçım var onu temizledim(elektrikli çaydanlık) Öncesinde sirke ve karbonat koydum ama demlik beyazlamadı. Ben de domestosla beklettim biraz. Sonra telle ovdum parladı. Oldu. Sorun şu ki, benim kararmış demliğimdeki çayın tadı daha güzeldi. Temizlemeyeydim keşke :olamaz: Şimdi bulaşık suyu içiyor gibiyim. Kararan demliğin içini temizlemek şart mı? Temizlemesek o koyu katman zarar veriyor mu ki sağlığa? Kahvehanelerde falan temizliyorlar mı bu demlikleri düzenli?

Merhaba arkadaşlar
çayçım var onu temizledim(elektrikli çaydanlık) Öncesinde sirke ve karbonat koydum ama demlik beyazlamadı. Ben de domestosla beklettim biraz. Sonra telle ovdum parladı. Oldu. Sorun şu ki, benim kararmış demliğimdeki çayın tadı daha güzeldi. Temizlemeyeydim keşke :olamaz: Şimdi bulaşık suyu içiyor gibiyim. Kararan demliğin içini temizlemek şart mı? Temizlemesek o koyu katman zarar veriyor mu ki sağlığa? Kahvehanelerde falan temizliyorlar mı bu demlikleri düzenli?
Çaydanlığın altınida temizlediniz mi ?

Merhaba arkadaşlar
Yarıya kadar su koyup içine bir tatlı kaşığı limontuzu at kaynat sonra tadı düzelir

Yeni temizlediğinizde, ilk bir kaç kullanımda, çay güzel olmayabiliyor. Sıcak suda demliği bekletip, bir kaç kez suyu değiştirin. Kimyasallar, çelik le etkileşime girmiş veya kalıntı kalmış olabilir.

Tat farkı olacağını sanmıyorum. Ya iyi durulamadınız ya da psikolojik olarak farklı geliyor.
Çay ocağında yapılan çayları ben pek beğenmem nedense..

Ben deterjanla falan ovduysam birkaç dakika su kaynatıyorum kalıntı kalmasın diye..

Yoksa kireçli olunca mı çayın tadı daha güzel oluyor
Galiba oyle bende ne zaman temizlemesem çaydanlığı çayım bulanık oluyor bi tuhaf
Kireci de sadece limon tuzuyla sokuyorum deterjan kullanmadan
Ne kadar mantıklı bilemem ama eski kirec yeni suyun kirecini tututor galiba

Çamaşır suyu lütfen yemek yediğiniz, su içtiğiniz kaplarda kullanmayın. Boşverin kararmış olsun veya başka bir yöntem kullanın. Porselen için tadı en iyisi deniliyor.
Kireç için sirke kullanın.

Limon tuzu koyup beklettim temizledim kireçler hemen gitti
Muhtemelen ankarada yasiyorsunuz
Suyunuz çok kireçli

Kireçli katmanı yıkadığinız için musluk suyundan gelen kireci tutmuyor şuan çaydanliğiniz

Zamanla alt caydanligınızı kireç sardıkça cayinizin tadı guzelleşcektir farkina varirsiniz

Eşim ankaralı onlar hep öyle yapar suda ki kireç çaydanlığa işleniyo suda kireç kalmiyo böylelikle

Üst kararan demlik kismini rahatca yıkayabilirsiniz orayla bi alakasi yok

ben de ici kara demliklerin daha lezzetli cay yaptigini dusunuyorum. bir arkadasim caydanligimi temizlemisti. ben o oyle guzel cay yapiyordu dedigimde cok sasirmisti. demek ki tek degilmisim :KK53:

Çaydanlığın metali sökülmüştür çamaşır suyu ile kimyasal reaksion gerçekleşmiştir
Damak tadımız çok narin olduğundan hemen anladınız:kahve:

Back
X