Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllardır çay yemek ve temizlik işleri yapan bir yakınım var. Gaze??... isimli tekstil firmasında çalışıyordu. Patronuyla arası iyiydi. Bu kış kar yağınca düşüp elini kırdı. Bir aylık raporu dolunca işe döndü fakat kendisine onu bu halde çalıştıramayacakları, çalıştırırlarsa kendilerini riske atacağı söylendi.
O da yerine geçici olarak bir akrabasını getirdi. Bir kaç hafta sonra akrabasını bir cumartesi günü erken çıkmak istediği için işten çıkardılar.Yerine tekrar eleman bulmak için günlerce uğraştı. Bu sefer mahallesinden başka bir kadın ayarladı. Ay sonunda tekrar iş başı yapmak için hem patronuyla hemde yerine geçen kadınla anlaştı. Fakat ay sonun da şirkette kimse yokken muhasebe müdürü patronun isteğiyle onu işten çıkarttı.
Bu kadar zor durumda kalmış bir insana bu yapılır mı demeyin. Bu bir şey değil daha da kötüsü kendisine işten çıkartılırken istifa ettiğine dair bir kağıt imzalatmışlar. Ne maaşını ne tazminatını ne de işsizlik maaşını alamadı. Eşinin iş yerini belediye yıktığı için( tamamern yasal olan parası verilerek alınmış bir yerdi) zaten zor durumdaydılar.
Bir de pişkin pişkin sen bir aydır işe gelmiyorsun, sen kendin istifa ettin diye pişkin pişkin yalan söylüyorlar. Yukarıdakilerin doğruluğuna ben bizzat şahidim.
Adamın karısı çoluk çocuğu var metresiyle şirkette gününü gün ediyor. Adam razıydı geri almaya ama metresi karşı çıkıyordu anladığım kadarıyla. Her halde o galip geldi. İnsanlarda hiç vicdan kalmamış. Şimdi yeniden iş arıyoruz.
çok kötü olmuş her şey zaten üst üste gelir...kadına çok üzüldüm eşi de zor durumda..
ama yapılanlara şaşırmadım desem çünkü o kadar çok ki özel sektörde Türkiyede çalışanların durumunu kötüye kullanan pek çok kişi var malesef ... sessiz kaldıkça adamlar daha çok üste çıkıyor...
bu tür tazminat konularında çok bilgi sahibi değilim ama bildiğim tek şey
belli bir sene sonra işden çıkarttıklarında tazminat vermek zorundalar ama ellerinde
kadının kendi elleriyle attığı isteğimle ayrılıyorum imzası var bu olunca prosedürde ona uygun
oluyor malesef yani istifa gibi gösterme ..işkurdan felan iyice araştırın derim belki bişeyler yapılabilir.
Geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede yeni bir iş bulur.
Keşke istifa dilekçesine imza atmadan çıkıp gitseydi işyerinden,o zaman hakkını savunması daha kolay olurdu,sizinde dediğiniz gibi kimse patronu aleyhine şahitlik yapmaz,herkes çalışmak zorunda ve bulundukları konumdaki işe,alacakları maaşa ihtiyaçları var :1no2: