Gebeliğe Hazırlık Çatlatma İğnesi Olmalı mıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lostinparadise

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
3.742
6.377
158
31
Merhaba arkadaşlar,

Klomen ve çatlatma iğnesi kullananlardan yardım isteyeceğim.
Ben bu zamana kadar bir kaç doktora gitmiştim kimse bana pcolusun dememişti. 4 aydır çocuk için uğraşıyoruz bu ayda olmayınca doktora gittim ve hormon testi yaptırdık. Testte lh ve tsh değerimin oranını beğenmedi ve bana pcolusun dedi.
Adetlerim düzenlidir herhangi bir kilo problemim yok ve alttan muayene gerçekleştirmemişti.
Neyse bana hemen klomene başlayalım bu ay dedi. Bende doktorun demesiyle başladım.
Bugün tekrar gittim konttole baktı evet yumurtan büyümüş 19mm dedi. E2 Kan değerine göre çatlatma iğnesi yapalım dedi. Bende ovülasyon testi yaptığımı ve daha önce yumurtalarımın kendiliğinden çatladığını belirttim ve bu durumda iğneye gerek var mı diye sordum. Doktorda o zaman ne anlamı var yumurtlama takibi yapmamızın diye ukalaca bir tavır sergiledi. Zaten detaylı bakmaması ve bilgi vermemesi canımı sıktı. Kaç tane yumurtam oluştuğunu bile söylemedi iki tanesinin boyutunu ölçtü sadece.
Bu durumda sizce çatlatma iğnesi oluyim mi yoksa kendiliğinden çatlamasını mı bekliyim?
İlk gebelik denemelerim ve bu kadar ilaç odaklı birşeylerin yapılmasına canım sıkıldı biraz tecrübelerinize ihtiyacım var.

Yumurtan çatlamasa bile ovulasyon testi çatlamış gibi gösterebiliyo. Pco hakkında bi bilgim yok ama çatlatma iğnesini uygun görmüş doktorun bence yaptır. Yaptırmazsan kendi kendine çatlamayabilir o zaman da kiste dönüşür yumrtan. Hem alttan bakmayıp yumurtayı nasıl gördü karından doktorlar genelde alttan bakıyo üstten yumurtalar gözükmeyebiliyo

Bilmiyorum karnımdan görebildi canım bende anlamadım. O zaman oluyim iğneyi doktordan gelen cevaba göre sağol cevabın için :)

Olmanızda fayda var hcg iğnesi vücuttan atılır zaten 10 15 gün içerisinde en fazla yan etkisi yok tedavinizden daha emin olursunuz doktor öneriyorsa bence mutlaka yapın

Teşekkür ederim etkilerini bilm
Olmanızda fayda var hcg iğnesi vücuttan atılır zaten 10 15 gün içerisinde en fazla yan etkisi yok tedavinizden daha emin olursunuz doktor öneriyorsa bence mutlaka yapın
Teşekkür ederim cevabınız için etksini bilmiyordum doktorumla konuştum bugün iğne yaptıracağım.

Meraba bana yardımcı olurmusunz klomen ve catlatma iğnesi oldum 9 günüm kan testim 8.64 cıktı iğnenin etkisi olabilir demi

Meraba bana yardımcı olurmusunz klomen ve catlatma iğnesi oldum 9 günüm kan testim 8.64 cıktı iğnenin etkisi olabilir demi

Merhaba evet iğne etkisi olabilir eğer düzenli olarak artış olursa kan tahliliniz de hamilesiniz demektir.
Eğer değilse bu değer gittikçe düşer, benim 13. Günde dahi pozitif çıkıyordu 15 günden sonra netleşiyor genellikle

Kizlar meraba ben yeniyim gecen ay adetin 3 gunuyle birlikte klomen kullandim ilk kontrolde solda 1 yumurta 2. Kontrolde solda 1 sagda 2 yumurtam gelismisti ignesiz bu ayin 8 inde catladi cok sancim oldu normal dedi doktor catladiktan 12 13 gun sonra adet gorulurmus bugun 12. Gunum halen olmadim ama bel ve kasık agrim var 23 nisanda adet gordum bu ayin 22 si gibi olmam mi gerekiyor doktor 27 si dedi test yapsam bellu olur mu ilk klomen kullanisim daha once kurtaj oldum 3 aylikken kalbi durmustu ondan sonra hamile kalamadim 7 ay oldu

Arkadaslar Merhaba! Yardimci olabilirmisiniz acaba? Sat 27.04 Nisan genelde 4 gun surer 5 gun artik gelmez.Mayisin 9 11 12 13 14 15 16 18 yumurtlama donemimde esimle birlikte olduk cocuk sahibi olmak istiyoruz Allahin izniyle. Sorum bu, dunden beri yani adetime 10 gun kala kahverengi lekelenmem var ve cok s1k idrara cikiyorum.Acaba hamile olabilirmiyim bu kadar erken dollenme olup kahverengi yerlesme kanamasi olabilirmi?

BEN Pkoluyum bana da vajinal bakılmadı hiç ama ultrason da pko görünümlü dedi . Klomen ve çatlatma iğnesi kullandım evet iğnenin etkisi vücuda göre belirli günde atılıyor . Ne kadar süredir istiyorsun çok uzun olmadıysa kullanmadan deneyin

Genelde yerlesme kanamasi olur adetine 10 gun varsa cnm

Arkadaslar merhaba,
Sebepsiz infertilite sebebi ile asilama tedavisina karar vermistik ancak hap ve ignelerle bir anda 5 yumurtam olustu doktor yine de bir doz daha igne yapip tum yumurtalari buyutup carsamba catlatma ignesi olup, cuma asilama yapalim dedi ancak ben 5 yumurta ile asilamayi goze alamadim.. doktorun dedigi son doz ilaci almadim.. simdi sorum catlatma ignesini yapmali miyim yapmasam da olur mu? Yapmazsam kiste mi donusurler

Arkadaslar merhaba,
Sebepsiz infertilite sebebi ile asilama tedavisina karar vermistik ancak hap ve ignelerle bir anda 5 yumurtam olustu doktor yine de bir doz daha igne yapip tum yumurtalari buyutup carsamba catlatma ignesi olup, cuma asilama yapalim dedi ancak ben 5 yumurta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…